Fatih Mahallesi Sakinleri Kapalı Pazar Yerinde Kömür Nöbeti Tutmaya Başladı - Son Dakika
Yerel

Fatih Mahallesi Sakinleri Kapalı Pazar Yerinde Kömür Nöbeti Tutmaya Başladı

Fatih Mahallesi Sakinleri Kapalı Pazar Yerinde Kömür Nöbeti Tutmaya Başladı

Aydın Efeler ilçesinde bulunan Fatih Mahallesi’ndeki kapalı pazar yerine Büyükşehir Belediyesi’nce kışın dağıtılacak olan kömürlerin depolanmasına sağlıklarını olumusuz etkilediği gerekçesi ile karşı çıkan mahalle sakinleri pazar yerinde nöbet tutmaya başladı.

20.09.2014 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Efeler ilçesinde bulunan Fatih Mahallesi'ndeki kapalı pazar yerine Büyükşehir Belediyesi'nce kışın dağıtılacak olan kömürlerin depolanmasına sağlıklarını olumusuz etkilediği gerekçesi ile karşı çıkan mahalle sakinleri pazar yerinde nöbet tutmaya başladı.

Bugün mahalle sakinleri ile birlikte kapalı pazar yerinde açıklama yapan Mahalle Muhtarı Yıldız Karatş Taşçıoğlu, 'Kömür nöbeti tutuyoruz, pazar yerimizi geri istiyoruz' yazılı pankart açtılar. Mahalleli adına konuşan Fatih Mahallesi Muhtarı Yıldız Karataş Taşçıoğlu, "Pazar yerimizin açılmasının ihtiyaç olduğu ve açıklaması gerektiği konusunda meslek odalarının da çeşitli beyanları var. Kömür dökülmesini istemeyen 180 haneden toplanan dilekçeler Büyükşehir Belediyes yetkililerine teslim edildi. Olay günü üzerlerinde kime ait olduğunun ve 'parasızdır satılamaz' ibaresinin bulunmadığı kömürler pazar yerine dökülmek isteyince mahalleli olarak haklı tepkimizi dile getirdik. 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 9. maddesi 'Belediye kararlarında mahallenin ortak isteklerini göz önünde bulundurur ve hizmetlerin mahallelinin ihtiyaçlarına uygun biçimde yürütülmesini sağlamaya çalışır' demektedir. Ancak Büyükşehir belediyesi bizi dinlememekte, mahallelinin dilekçelerini ve sağlığını hiçe sayıp çevresinde dört bir yanında okul ile bir de gençlik merkezinin ve yerleşim yerlerinin yoğun olarak bulunduğu bu bölgeye kömür dökmekte ısrarcı olduğu gözlenmektedir. Mahalle sakinleri olarak bu durumdan dolayı tedirginlik içerisindeyiz. Biz kömür deposu değil pazar yeri istiyoruz" dedi.

Pazar yerinde kömür depolanmasına müsaade etmeyeceklerini belirten mahalle sakinleri gerekirse 24 saat nöbet tutacaklarını ve alanın amacına amacına uygun olarak kullanılması için mücadele edeceklerini belirtiler. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fatih Mahallesi Sakinleri Kapalı Pazar Yerinde Kömür Nöbeti Tutmaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement