Fatih Akın'ın Yeni Filmi Tepki Çekti - Son Dakika
Güncel

Fatih Akın'ın Yeni Filmi Tepki Çekti

Fatih Akın'ın yeni filmi "Kesim"de Türklere yönelik ağır iddialar yer alıyor. Film, hem yurtdışında hem de Türkiye'de tepkiyle karşılandı.

21.10.2014 23:06  Güncelleme: 23:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"The Cut" (Kesim) isimli bir film ile sinemalara çıkan Akın yurtdışında büyük tepki toplarken, Kasım ayında da bu filmi Türk sinemalarında oynatmayı planlıyor. Filmde Türklere ağır iddialar da bulunuluyor.

BAŞER: ÖNCE ARAŞTIRSIN, SONRA FİLM YAPSIN

Bir dönem Fatih Akın'ı boks çalıştıran ünlü antrenör Bülent Başer, filmi protesto ederek, "Kendisi bana gelerek bir süre boks dersleri aldı. Bazı maçlarda da yanıma gelirdi. Böyle bir şey yapacağını hiç tahmin edemezdim. Henüz hiçbir ispatı olmamış bir olayı sinemaya taşıyarak insanları yanlış bilgilendirmek doğru bir şey değildir. Kendisini Anadolu'ya giderek Ermeniler'in katlettiği Türkler'in mezarlarını görmeye davet ediyorum. Öncelikle olayı doğru araştırsın, sonra film yapsın. Bilgi sahibi olmadan sağdan soldan duyma ve bazı devletlerin derin çalışanlarının verdikleri bilgilerle yola çıkanlar sonunda rezil olurlar" şeklinde konuştu.

ALYAZ: SİNAN, FATİH AKIN'IN FİLM TEKLİFİNİ GERİ ÇEVİRDİ

Sinan Şamil Sam'ın basın danışmanlığı yaptığı dönemlerde Fatih Akın'ı reddettiğini belirten Vedat Alyaz, olayı şöyle anlattı:

"Hamburg'da Sinan kendisine ait olan Kıtalar Arası kemeri maçını almıştı. VIP partisinde Fatih Akın'ın Sinan'a yalvardığın gördüm ve Sinan da kendisini reddetmişti. Sonra ben olaya dahil olarak Fatih Akın ile görüştüm ve bana Sinan Şamil Sam hakkında bir film yapmak istediğini, Sinan'ı da baş rolde oynatmak istediğini söyledi. Ben de Sinan ile görüştüm ve neden reddettiğini sordum. Sinan Bana, 'Fatih Türkiye aleyhtarı filmler yapıyor. Ülkemize uluslararası arenada büyük zararlar veriyor. Bön böyle adamlarla ne film yaparım ne de konuşurum' şeklinde cevap vermişti. Bunun üzerine ben de olayda Sinan'a hak vererek Fatih Akın'a bu film işini unutması ve bizim bu işe karışmayacağımızı söyleyerek konuyu kapattım. Fatih, biraz daha yalvardı ancak biz ödün vermedik" dedi.

"KADIN, YAŞLI DEMEDEN KATLETTİLER"

Sinan Şamil Sam'ın basın danışmanlığını yapan gazeteci yazar Vedat Alyaz, filme tepki göstererek, "Ben Kars'ın Selim ilçesine bağlı Baykara köyündenim. Anne tarafım Gül sülalesindendir ve bugün hala yaşlılarımız olayları anlatır. Birinci Dünya Savaşı yıllarında Ermeniler onların çocuk, kadın ve yaşlı demeden katletmişler. Ellerinde satır, balta, dirgen ve tırpanlarla saldırdılar. Köyün yakınından geçen ırmak günlerce kan kırmızısı akmış. O günden sonra köyün ismini değiştirerek, yaslı köy ismi vermişler. Köy halen aynı isimle anılır. Baba tarafım ise bugünkü Ermenistan sınırlarında kalan Ağbaba bölgesindedir. Orada da baba tarafıma Ermeniler saldırmışlar, yakaladıklarını katletmişler, yakalayamadıkları da kaçarak Türkiye sınırlarına girerek bugünkü köyümüze ulaşmışlar. Topraklarımız halen Ermeni işgali altındadır. Rahmetli babaannem Ermeniler'den öyle korkardı ki, 70 yaşındayken bile 'Ermeni geldi' dedin mi kaçıp saklanırdı. Onun da ana babasını öldürmüşler ve kardeşiyle birlikte 5 yaşındayken çöllere düşerek hayırseverlerin yardımıyla Türkiye sınırına ulaşmışlar" ifadelerini kullandı.

Fatih Akın\'ın Yeni Filmi Tepki Çekti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Fatih Akın'ın Yeni Filmi Tepki Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • HEEE: 1. 5 MİLYON ERMENİYİ KATLEDEN MİLYONLARCASINI SÜRGÜN EDEN BU SAHTE MÜSLÜMANLAR ÜLKESİ (DEVLET İDARESİNDEKİ ŞAHSİYETLER) YILLARCA HALKLARDAN GİZLEMEYE ÇALIŞSADA BU POLİTİKAYA İNAT BU ZULMÜ ANLATMAYI KENDİNE GÖREV BİLMİŞ SİZLERE SONSUZ TEŞEKÜRLER iİNKAR NE KADAR İNKAR TARİH NOTUNU DÜŞMÜŞ GİZLESEN NE YAZAR. 1 21 Yanıtla
  • ARABACI: ORHAN PAMUKLA AKRABALIĞI VAR MI ACEP. . . YALAKA KÖPPEK 21 0 Yanıtla
  • erzurum: şerefsiz gerçek tanıklarından dinle bakalım amaç türkleri lekelemek ermeni uşağı 17 0 Yanıtla
  • hunter: Bu bir suçtur . . Bu film insanlara kin ve nefret aşılamaktadır. savcılarımız gereğini yapmalıdır. Ayrıca gerçekleri yansıtmamaktadır. . 11 4 Yanıtla
  • kamuran sertkaya: aferim bir türk olarak avrupalıların çok hoşuna gidecek bir film yapmışsın zaten biz türkler alıştık artık içimizdeki hainlere. . . bu filmi gören avrupalılar ve türk düşmanları başını okşar sanada bi ödül verirler artık. . . dibil 10 4 Yanıtla
  • hakkan: bu dümbüğün yaptığı ilk değil sonda olmayacak çünkü türkke hakaret et saldır pirim 100 de 100 11 3 Yanıtla
  • ogan: vatan hainlerine ölümmm 11 0 Yanıtla
  • Almanyali: bu nasil bi türk lan tabzonlu , kesin göcmen ermenidir 8 2 Yanıtla
  • eren: adam nuri bilge ceylan. bunun adına yazık yazıklar olsun san uşak 6 3 Yanıtla
  • uyan: bırakın artık kandan intikamdan medet ummayı. . . tarihi o şartlarda değerlendirmeyen beyinlerin olayları doğru anlaması imkansızken yorumların bitaraf olması zaten mümkün olamaz. . . ne mutlu türküm diyene 6 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.

  • Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi
    23:09 Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi

    Samsung, bu yıl Galaxy Z Flip 6 ve Z Fold 6'yı piyasaya sürecek. Galaxy Z Flip 6'nın Geekbench raporuna göre cihazın 8 GB RAM, Android 14 işletim sistemi ve Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye sahip olacağı görülüyor. Galaxy Z Flip 6'nın temmuz veya ağustos ayında duyurulması ve satışa sunulması bekleniyor.

  • Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor
    23:09 Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor

    Elektrikli araç piyasasında hem Tesla hem de Türkiye'nin yerli markası Togg'un modelleri, fiyatlandırma stratejileri ile dikkat çekiyor. Her iki markanın da farklı kullanıcı ihtiyaçlarına hitap edebilecek çeşitlilikte elektrikli araçlar sunduğu görülüyor.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı
    23:03 İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı

    İstanbul merkezli 5 ilde, kendilerini banka çalışanı olarak tanıtıp mağdurları ikna ederek hesaplarındaki paraları üçüncü kişilerin hesaplarına aktardığı iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheliden 16'sı tutuklandı. Şüphelilerin, 19 ayrı eylemde yaklaşık 6 milyon lira haksız kazanç sağladığı tespit edildi.


Advertisement