Faruk Özlü "Düzce'de Büyük Bir Spor Kompleksi Yapmak İstiyoruz" - Son Dakika
Yerel

Faruk Özlü "Düzce'de Büyük Bir Spor Kompleksi Yapmak İstiyoruz"

Faruk Özlü "Düzce\'de Büyük Bir Spor Kompleksi Yapmak İstiyoruz"

AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü, bugüne kadar gençliğe ve spora yapılan yatırımları anlatarak, “Düzce’ye büyük bir spor kompleksi inşa etmek istiyoruz.

27.10.2015 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü, bugüne kadar gençliğe ve spora yapılan yatırımları anlatarak, "Düzce'ye büyük bir spor kompleksi inşa etmek istiyoruz. Bu kompleks içinde istenen bütün sporlara imkan tanınacak" dedi.

AK Parti Düzce Milletvekili ve 1'nci sıra Milletvekili adayı Dr. Faruk Özlü seçim gezilerinde vatandaşlarla kucaklaşıyor. Bu buluşmalar sırasında bir taraftan ülkeye ve Düzce'ye yapılan yatırımları rakam rakam ayrıntısıyla anlatan ve diğer taraftan düşündükleri ile girişimde bulundukları yeni projelerinden de bahseden Özlü, gençliğe ve spora verdikleri önemin de altını çiziyor.

"GENÇLİK, ÜLKENİN GELECEĞİ"

Seçim çalışmalarında vatandaşlara, "Gençliği milletimizin ve Türkiye'nin en önemli zenginliği ve güçlü geleceği olarak görüyoruz" diyen Faruk Özlü, "Gençliğe yapılan yatırımların Türkiye'nin güçlü geleceğinin inşasına, spor altyapısına harcanan her kuruşun sağlıklı bir toplum inşasına konulan bir tuğla olduğuna inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

"GENÇLİK VE SPOR YATIRIMLARI 16 KAT ARTTI"

Bu sebeple son 13 yılda gençlik ve spor yatırım bütçesini 16 kat artırdıklarını ifade eden AK Parti Düzce Milletvekili Özlü, "52 ilimize olimpik ve yarı olimpik standartlarda yüzme havuzu yaptık. Halen 50 adet yüzme havuzunun da yapımı da devam ediyor. Son 6 yılda federasyonlara sporcu sayısının ve niteliğinin artırılması için 1,250 Milyar TL destek verdik. Geçen yıl 56 bağımsız federasyonumuza 281 Milyon TL kaynak aktardık. Amatör sporlara her yıl 50 Milyon TL ayni ve nakdi yardım aktarıyoruz. Geçen yıl sezon başında, Anadolu kulüplerine 23 milyon TL destek sağladık" dedi.

"SPOR KULÜPLERİNE 470 MİLYON TL YARDIM YAPTIK"

"Son 13 yılda 772 uluslararası spor organizasyonuna ev sahipliği yaptık" ifadelerini kullanan Faruk Özlü, "Spor kulübü sayımızı 3 kat artırdık. 2002 yılında yaklaşık 6 bin olan spor kulübü sayısı 2015 yılında 17 bin 600'e yükseldi. 2002 yılında spor kulüplerine yapılan yardım miktarı 315 Bin TL iken bu miktarı 2015 yılında 470 Milyon TL'ye yükselttik" şeklinde konuştu.

"GENÇLİK VE SPOR İÇİN DÜZCE'YE 419 MİLYON TL KAYNAK SAĞLADIK"

Son 13 yılda gençlik ve spor için Düzce'ye önemli kaynak sağladıklarının altını çizen AK Parti Düzce Milletvekili, "Bunun 155 milyon TL'si yatırım, 79 milyon TL'si bakım onarım için harcandı. Düzce'nin 2002 yılında 239 olan sporcu sayısı 2014 yılında 125 kattan fazla artarak 30.bin'e ulaştı. Öte yandan Düzce yükseköğrenim gençliğine 75 milyon TL öğrenim kredisi ve burs verdik" ifadelerini kullandı.

"İŞTE DÜZCE'YE YAPILAN YATIRIMLAR"

Faruk Özlü Düzce'ye gençlik ve sporla ilgili yapılan yatırımları şöyle sıraladı; "Gençlik Merkezi, Merkez Kapalı Yüzme Havuzu, Merkez Spor Salonu, Stadyum Doğal Çim Yüzeyli Sahası Zemin Islahı, Akçakoca Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası, Nurettin Zafer Stadı, Merkez Tenis Kortu, Akçakoca Kalkın Milli Takımlar ve Gençlik Kampları Eğitim Merkezi, Cumayeri Şehir Stadı, Çilimli Spor Salonu, Gölyaka Spor Salonu, Gümüşova Spor Salonu, Kaynaşlı Fenerbahçe Spor Kompleksi, Yığılca Futbol Sahası, Stadyum Tribünü, Merkez Çim Yüzeyli Futbol Sahası'nı bizim dönemimizde yapılan spor yatırımları arasında saymak gerekir."

ATLETİZM VE GÜREŞTE, DÜZCE'DEN TÜRKİYE VE DÜNYA ŞAMPİYONLARIMIZ OLMALI

Önümüzdeki dönemde, Düzce'de spora büyük önem verileceğini ifade eden Özlü, "Düzce'deki gençlerin anatomik yapısına en uygun spor dalı/dalları seçilerek bunların üzerinde yoğunlaşmalıyız. Güreş ve kısa mesafe atletizm uygun alanlar olarak görülüyor. Seçilecek alanlarda Türkiye ve dünya şampiyonları yetiştirmek, Türkiye ve dünya şampiyonlukları kazanmak en büyük hedefimiz" dedi.

KAYNAŞLI SPOR TURİZM MERKEZİ OLACAK

"Bu maksatla Düzce'ye büyük bir spor kompleksi inşa etmek istiyoruz" diyen AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü sözlerini şöyle tamamladı; "Bu kompleks içinde istenen bütün sporlara imkan tanınacak. Bunun için Düzce Çevre-Kalıcı Konutlar yolu taş ocakları bölgesi ile Şıralık bölgesi uygun alanlar olarak görülüyor. Spor Turizminde Kaynaşlı Türkiye ve dünyada çok önemli bir merkez olacak. Bunun için gerekli yatırımların yapılmasını sağlamak görevimiz olacak." - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Faruk Özlü 'Düzce'de Büyük Bir Spor Kompleksi Yapmak İstiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement