Farkındalığın Böylesi - Son Dakika
Yerel

Farkındalığın Böylesi

Farkındalığın Böylesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Beyaz Ay Derneği işbirliği ile engellilere yönelik kısa adı EDES olan Engelliler Destek Programı hayata geçiriliyor.

25.03.2014 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Beyaz Ay Derneği işbirliği ile engellilere yönelik kısa adı EDES olan Engelliler Destek Programı hayata geçiriliyor. 'Bizi Fark Et' sloganı ile başlatılan projede engellilerin farkındalığına ve sorunlarına dikkat çekilmesi hedefleniyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Beyaz Ay Derneği'nin öncülüğünü yaptığı engellilere yönelik yeni bir çalışma daha gerçekleştiriliyor. Buna göre EDES adı verilen Engelliler Destek Programı için proje hazırlandı. Düzce'de de etkinlik programı oluşturuldu. Öncelikli olarak Gölyaka'da başlatılacak proje için Düzce Beyaz Ay Derneği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gölyaka Meslek Yüksek Okulu, Sadık Eratik Beyaz Baston Derneği Gölyaka Şubesi birlikte hareket edecekler. Proje için kamu sektöründen, Üniversiteden ve vatandaşlardan çalışma grupları belirlenecek. Proje hakkında açıklama yapan Beyaz Ay Derneği Düzce Şubesi Başkanı Nurullah Çelebi projenin engeliler için farkındalık oluşturmak ve engellilere karşı yanlış tutum ve davranışların önünü geçilmesinin amaçlandığını söyledi. Çelebi, projenin temel faaliyetleri konusunda şu bilgileri verdi "Öncelikli olarak proje sahasında bilgilendirici seminerler verilecek. Bu seminer kamu sektöründe çalışan polisler, öğretmenler ile Üniversite ve diğer öğrenim kurumları öğrencilerine yönelik olacak. Daha sonra bu seminerlerin sonucunda bildiriler hazırlanacak. Ayrıca 18 ilkokul ve 2 ortaokulda EDES köşesi oluşturuldu. Örnek olarak da Gölyaka Güzeldere İlkokulunda proje için ziyaret yaptık. Projemize Gölyaka İlçe Emniyet Amirliği de büyük destek verdi."

Projeye destek için tüm vatandaşları katkı vermeye çağıran Nurullah Çelebi, uygulama sonucunda toplumda engellilere yönelik farkındalığın güçlendiğini vurguladı. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Farkındalığın Böylesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement