Fanatiklikleri Okullarına da Yansıdı - Son Dakika
Yerel

Fanatiklikleri Okullarına da Yansıdı

Trabzonspor fanatikliğiyle tanınan Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı 120 haneli Bağacık köyünün ilköğretim okulu, Trabzonspor Kulübü Başkanı Hacıosmanoğlu'nun desteğiyle Trabzonlu öğrenciler tarafından bordo maviye boyandı Okullarının köye gelen Trabzonlu öğrenciler tarafından tuttukları takımın rengine.

15.09.2014 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzonspor fanatikliğiyle tanınan Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı 120 haneli Bağacık köyünün ilköğretim okulu, Trabzonspor Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun desteğiyle bordo maviye boyandı.

Tamamı Trabzonspor taraftarı olan Çınar ilçesine bağlı 120 haneli Bağacık köyünde boyanan ilköğretim okulu da hayranı oldukları takımın renkleriyle eğitim verecek.

Bir grup Trabzonlu öğrencinin girişimleri ve Hacıosmanoğlu'nun da desteğiyle boyanan okulun sınıfları, kapıları, öğretmen odası, dış cephesi bordo mavi oldu. Okulun girişine de takımın armaları yerleştirildi.

Okullarının köye gelen Trabzonlu öğrenciler tarafından tuttukları takımın rengine boyandığını gören köylüler, büyük bir sevinç yaşadı.

Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı'nın katılımıyla okulun eğitim ve öğretime başlaması nedeniyle düzenlenen törende, Trabzonspor renklerine boyanan ve tadilatı yapılan okul, "Trabzon Diyarbakır el ele" pankartının altında açıldı.

Şanlı, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, eğitim ve öğretim açılışını Bağacık köyünde yaptıklarını söyledi.

"Bordu mavi köyümüzün doğal rengi"

Köyde 1970'li yıllarda Trabzonspor'un üst üste şampiyon olmasından dolayı Trabzonspor sevgisinin oluştuğunu, bugün de ağırlıklı olarak köyde bordo mavi takımın taraftarlarının yoğun yaşadığını dile getiren Şanlı, şöyle konuştu:

"Bunu duyduğumuzda hoşumuza gitti. Bu duyuldukça Trabzon kamuoyunda müthiş bir ilgi ile karşılandı. Daha önce köyden bir grup genç Trabzon'a davet edildi. Daha da ilginci bir grup Trabzonlu üniversite öğrencisi köyün okulunu tamir etti. Kulübün de katkısıyla yaz tatilinde gelip okulu onardılar. Trabzonluların Diyarbakır'a olan ilgisini göstermesi açısından önemlidir. Bordo mavi köyümüzün doğal rengi. Köyümüz Trabzonsporlu olduğu için okulun da bordo maviye boyanması eğitim ve öğretimi olumlu etkileyecektir."

Şanlı, Trabzonlu öğrencilerin köy okulunu onarması ve boyamasının köylüleri daha da mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

-"Bordu Mavi Eğitim Projesi"

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi İkram Bekar, Trabzonspor sevdalısı olduğunu, basından Diyarbakır'da Trabzonsporlu köyün olduğunu öğrendiklerini anlatarak, bunu ilgi çekici bulduklarını ve köyü merak ettiklerini bildirdi.

Trabzonlu öğrenciler olarak köyü ziyaret ettiklerini, ilköğretim okulunun bakım ve onarıma ihtiyacı olduğunu, kütüphane kurulması gerektiğini belirlediklerini kaydeden Bekar, daha sonra köy okulu için "Bordo Mavi Eğitim Projesi" çalışmalarına başladıklarını anlattı.

Yaklaşık 1 ay önce Trabzonspor Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile görüştüklerini ve kulübün desteğiyle okulda çalışmalara başladıklarına dikkati çeken Bekar, 5 Trabzonlu üniversite öğrencisi olarak okulun elektrik, su tesisatı ve çatısını onarımdan geçirdiklerini ve boya yaptıklarını belirtti.

"Köye ilk geldiğimizde burada yaşayanlar bordo maviden başka renk kabul etmediklerini söylediler. Çok mutlu oldular. Belli süreçlerden belli farklı yollardan bazı önyargılar oluşturuldu. Bölge ve insanlar arasında önyargıların oluşmasına sebebiyet verildi. Bizler Trabzonlu öğrenciler olarak bu önyargıların kırılmasını, Trabzon, Diyarbakır ya da farklı iller arasında insani olarak farklılık olmadığını bu tür sosyal sorumluluk projeleri ile tanıtmak istedik" diyen Bekar, çalışmadaki asıl amaçlarının bu olduğunu vurguladı.

Bekar, "Buraya geldikten sonra insanların misafirperverlikleri ve bize olan ilgileri tamamen önyargıları ortadan kaldırdı. 1 günde 3 kez öğlen yemeği bize geldi" ifadelerini kullandı.

Muhtar Ömer Tunç ise köydeki kadın ve çocuklar da dahil olmak üzere herkesin Trabzonsporlu olduğunu, her doğan çocuğun Trabzonsporlu olarak doğduğunu söyledi.

Trabzonspor'u çok sevdiklerini anlatan Tunç, okulun bordo maviye boyanmasının sevindirici olduğunu dile getirdi.

Yörede Trabzonspor'a olan hayranlıklarıyla bilinen Bağacık köyü sakinlerinin bu sevgisi, bordo mavili takımın 1976-1977 futbol sezonunda şampiyon olmasıyla başlamış, Trabzonspor taraftarı olan köylüler, bu sevgiyi çocuklarına da aşılayarak, köydeki taraftar sayısını her geçen gün artırmıştı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fanatiklikleri Okullarına da Yansıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement