Siyasi Belirsizlik Faiz ve Dolara Zirve Yaptırdı - Son Dakika
Ekonomi

Siyasi Belirsizlik Faiz ve Dolara Zirve Yaptırdı

Piyasalar yeni haftaya hareketli başladı. Özellikle faiz ve döviz cephesinde yaşanan yukarı yönlü hareketler dikkat çekiyor.

02.03.2015 13:04  Güncelleme: 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Faiz cephesinde iki yıllık gösterge faizi yüzde 9 seviyesini de aştı. Dolar sabah saatlerindeki işlemlerde 2,5200 TL seviyesini de aşarak 2,5220 TL seviyesin test etti.

FAİZ 4 AYIN ZİRVESİNDE

Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi, haftanın ilk işlem gününde yüzde 9,02'ye çıkarak yaklaşık 4 ayın en yüksek seviyesini gördü.

ENDİŞELER TETİKLEDİ

Ekonomi yönetiminin geleceğine ilişkin endişeler kurda satış baskısı yaratmaya devam ederken, dolardaki küresel değer kazancı süreci de TL ve TL cinsi yatırım araçlarının satış baskısı altında kalmasına neden oluyor.

SİYASİ BELİRSİZLİK

Geçen hafta 2,5275'le tarihi zirvesini yenileyen dolar bankalararası piyasada yeni haftaya dolar 2,51'in üzerinde başladı. Daha sonra 2,52'yi aşan kur 2,5220'ye kadar yükseldi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın istifa edebileceklerine ilişkin iddialar her ne kadar yalanlanmış olsa da yaklaşan seçimlerin ardından her ikisinin de görevine devam edip etmeyeceği belirsizliğini sürdürüyor.

BAŞÇI BİRAZ FRENLEDİ

Başçı'nın Cuma günü görevinin başında olduğunu açıklaması ve ardından döviz satım ihale tutarlarında değişiklik yapan bir adım atması, tarihi zirveyi gören dolar/TL'nin yönünü sınırlı da olsa aşağı çevirmesini sağlamıştı.

Siyasi Belirsizlik Faiz ve Dolara Zirve Yaptırdı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Siyasi Belirsizlik Faiz ve Dolara Zirve Yaptırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (24)

  • Yok: Sn. Ali Babacan'i secimden sonra mumla arayacagiz. 31 3 Yanıtla
  • Sade Vatandaş.: Dolar ve faiz in artması fakirin daha fakir zenginin daha zengin olmasına neden olur. Vatandaşa da işsizlik ve yüksek enflasyon olarak geri döner. 19 11 Yanıtla
  • LOLITA: KIM NEDERSE DESİN 100YILIN PISLİĞİ ÖLE 5-10 SENEDE TEMİZLENMEZ DEVAMMMM REİİSSS 12 15 Yanıtla
  • Hesap edin bakalım: Dolar değerinin 'iki dudağı arasında olduğunun farkında olanlar' halen konuşup kuru yükseltiyorsa, iyi miktarda dolar yatırımı var demektir. Onu/Onları destekleyenlerin de öyle. . . Memleketin, milletin hayrına olacaksa azıcık 'sükut eyleyim' demiyorsa birileri , millet te eriyip giden alım gücü karşısında halen susuyorsa 'MÜSTEHAKSINIZ' demekten başka şey gelmez elden. 2002 de öğretmen maaşıyla 22 adet çeyrek altın alınırken, an itibarıyle (2015) 14 adet çeyrek altını zor alırsınız. Hani enflasyon düşmüştü? 17 6 Yanıtla
  • mehmet fırat: 2001’de kurucuların kabul ettiği parti programına ben bugün de imzamı atarım. Ben yine aynı yerde duruyorum ama AK Parti aynı yerde değil, bugün bambaşka bir noktada. Bunu içselleştirebilmek çok da mümkün değil. Samimi olan AK Partililerin bunu sorguladıkları kanısındayım. Ancak öylesine bir rant ekonomisi hayata geçirilmiş, bu rant dağıtımı halka halka genişleyerek öylesine yaygınlaşmış ki birçok kişi bu saadet zincirinin kırılmasından korkuyor. 20 3 Yanıtla
  • ülke yönetiyorum yalanı: Yine başlamış din sömürüsüne mekke medine dolanıp bol bol fotoğraf çektiriyor. La bu millet yermi, yer hemde nasıl. Hadis: 'Kişinin namazı ibadeti sakın sizi aldatmasın. siz onun dirhem ve dinarla olan münasebetine bakın' 20 2 Yanıtla
  • AKRAHİP: Kutsal Tayyibizm dinine göre ne olursa olsun; yüce iftiracı efendimiz hep mağdurdur 11 10 Yanıtla
  • çççç: dolarla borcu olan yandı akpliler yaşadı dolar onlarda 19 2 Yanıtla
  • Hadi ordan: Bu adam acilen görevden alınmalı. 1 19 Yanıtla
  • BAŞ RAHİP: OLSUN YA. TAYYİP BAŞIMIZDA OLSUNDA DOLAR BEŞMİLYON OLSUN. SALLA. . . 4 15 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement