Facianın Yaşandığı Maden Bir Ay Kapalı Kaldı, 25 Gün Önce Açıldı - Son Dakika
Güncel

Facianın Yaşandığı Maden Bir Ay Kapalı Kaldı, 25 Gün Önce Açıldı

Facianın Yaşandığı Maden Bir Ay Kapalı Kaldı, 25 Gün Önce Açıldı

Karaman'da su basması sonucu 18 işçinin mahsur kaldığı Has Şekerler firmasına ait madenin sahibinin yakını madenin 1 ay kapalı kaldığını, 25 gün önce açıldığını söyledi.

28.10.2014 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Pamuklu köyü yakınlarında, Has Şekerler Madencilik'e ait kömür ocağını su basması sonucu meydana gelen göçükte yaklaşık 20 işçi mahsur kaldı.

Firmanın sahini Saffet Uyar'ın yakın akrabası Soner Uyar, 18 madencinin durumunun kritik olduğunu söyledi. Uyar, olayın bugün saat 12.15 sıralarında yaşandığını da kaydetti. Uyar, olayın yaşandığı madenin Torba Yasa'dan sonra 1ay kapandığını Kurban Bayramı'ndan sonra 25 gün önce açıldığını söyledi.

"BİR AY KAPALI KALDI"

Olaydan hemen sonra ocak başına geldiğini söyleyen Soner Uyar şunları söyledi:

"Şuanda 18 kişi mağdur durumda. Çalışmalar devam ediyor. Büyük bir su topluluğu var. Yardım ekipleri geliyor. Ordaki kişilere henüz ulaşılmış değil. Olay saat 12.15'te oldu. Olay anında ocakta 26 işçi bulunuyordu. 8 kişi kaçmış içeride 18 işçi kalmıştı. Yemek saatinde oldu. Şuan suyun tahliyesi yapılıyor. Temiz hava veriliyor. Suyu çektirmeden içeri girmenin imkânı yok. 150-200 metre mesafedeki galerilerde su bulunuyor. Şuan durumları için yüzde 90 zor diyorum. Ocakta yukarı yönlü alanlar var. Ama yine de Allah'tan umut kesilmez. Şuana çevre köylerden ve diğer maden ocaklarından ustalar müdahale ediyor. Ocakta Torba Yasa'dan önce 200 kişi çalışıyordu. Yasa çıktıktan sonra ocak kapandı. Bir ay kadar kapalı kaldı. Sonra bazı görüşmeler yapıldı. Kurban Bayramı'ndan sonra tekrar açıldı. 100 kişi kadar çalışıyordu. Üç vardiya sistemi ile çalışıyor. Her vardiyada ortalama 26-30 kişi çalışıyor. Burası bizim amcaoğlunun (Saffet Uyar). Bizim ocak da yakında bir yerde bulunuyor. Olay olduktan hemen sonra buraya geldik." (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Facianın Yaşandığı Maden Bir Ay Kapalı Kaldı, 25 Gün Önce Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement