Facebook Profil Fotoğrafını Önce Kaldırdı, Sonra Özür Diledi - Son Dakika
Güncel

Facebook Profil Fotoğrafını Önce Kaldırdı, Sonra Özür Diledi

Norveçli gencin profiline müdahale eden Facebook, "kurallarına aykırı olduğu gerekçesiyle" resmi sildi. Facebook olayın medyaya yansıması üzerine özür diledi.

18.09.2014 14:27  Güncelleme: 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Norveç'te yaşayan ve yakalandığı bir hastalık nedeniyle farklı bir yüz şekline sahip olan siyahi gencin fotoğrafı Facebook tarafından kaldırıldı.

FOTOĞRAFI SİLDİ

Kristiansand şehrinde yaşayan 16 yaşındaki Embret Henock Haldammen, "malformasyon" hastalığı nedeniyle farklı bir yüz şekline sahip. Bu hastalık nedeniyle yüzünün alt yarısı normalden büyük olan gencin profilindeki fotoğraf, Facebook'un müdahalesiyle hesaptan silindi.

FACEBOOK KURALLARINA AYKIRI

Birkaç hafta önce resmini profilinde paylaşan Haldammen, pazar günü hesabına giriş yaptığında resmin silindiğini fark etti. Ardından mesaj kısmında bir ileti gören Norveçli genç, iletide paylaştığı fotoğrafın "Facebook kurallarına aykırı olduğu" için silindiğine dair ifadeyi gördü.

"KENDİMİ TACİZE UĞRAMIŞ HİSSEDİYORUM"

Fotoğrafın kaldırılmasından sonra Haldammen duygularını aktarmak için "Facebook gibi büyük bir sosyal paylaşım platformunun diğer insanlara benzemediği için bir kişinin fotoğraflarını silmesi büyük bir hakaret. Kendimi tacize uğramış gibi hissediyorum. Facebook bu hareketi ile benim kullanıcı olarak yetersiz olduğumu ilan etti" diye yazdı.

ÖZÜR DİLEDİ

Olayın medyaya yansımasından sonra açıklama yapan Facebook, hata yapıldığını kabul etti ve özür diledi. Özürün ardından fotoğraf tekrar sayfaya koyuldu.

Facebook Profil Fotoğrafını Önce Kaldırdı, Sonra Özür Diledi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Facebook Profil Fotoğrafını Önce Kaldırdı, Sonra Özür Diledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • ADANALI: Bende itiraz ediyorum kaleci volkandanda özür dileyin o zaman. O da resmini koymuş ama bu çocuk bile daha insan. Ayılar ne zamandan beri face'e resim yüklüyor. 21 19 Yanıtla ağâ: adanalı.gardaş süper bir yorum,100 katılıyorum?? 0 0
  • BUSİ: ŞEKİLCİ DÜNYA ADAMLARI:))) ZAVALLILAR!!! FACEBOOK' PROTESTO EDİN KULLANMAYIN. . . E HADİ DURMAYIN, KONUŞMAKLA OLMUYOR BEN ANTİ FACEBOOK'CUYUM 14 6 Yanıtla
  • HADİ*BUYUR: ÇOCUĞUN ALAY KONUSU OLMASINI ENGELLEMEK İÇİN YAPMIŞLARDIR BELKİ DE BİRAZ FARKLI YAKLAŞIN OLAYLARA BEE. . . . . 4 13 Yanıtla
  • Eren Gökçe: INSAN HAKLARI MAHKEMESINE BAŞVURU YAPIP AYRICA HAKARET VE TAZMINAT DAVASI AÇABİLİRDİN SEVGİLİ KARDEŞİM . SONUÇTA SENIN SEÇİMİN DEĞİL , ENGELEBİLECEK ONCA ŞEY VARKEN ONCA İNSAN VE DEĞERSİZ FOTOGRAFLARI VARKEN SAÇMALIĞIN DANİSKASI ! 15 1 Yanıtla

Advertisement