Ezo'nun Danışmanları Tarlalarda - Son Dakika
Yerel

Ezo'nun Danışmanları Tarlalarda

Ezo\'nun Danışmanları Tarlalarda

Erdemli Ziraat Odası çiftçilerin verimli ve kaliteli ürün yetiştirmelerine katkıda bulunmak üzere başlattığı çalışmaları sürdürüyor.

21.07.2015 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdemli Ziraat Odası çiftçilerin verimli ve kaliteli ürün yetiştirmelerine katkıda bulunmak üzere başlattığı çalışmaları sürdürüyor.

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Ahmet Öger, oda bünyesinde görevli tarım danışmanlarının çitçilere yardımcı olmak amacıyla tarımsal üretim sahasında gerçekleştirdikleri inceleme ve bilgilendirme ziyaretlerini aralıksız sürdürdüklerini söyledi.

Danışmanların Çamlı ve Gücüş Mahalleleri'nde aşırı eğimli arazilerde üretim yapan çiftçilere yardımcı olduklarını ifade eden Öger, "Bu bölgelerde aşırı eğime sahip noktalarda bile çiftçimiz zoru başararak üretim yapıyor. Çiftçimiz azimli olunca bizlerde tabi ki onlara, o şartlardaki üretim gayretine hizmet ulaştırmamız gerekiyor. Danışmanlarımız bu aşırı eğimli tarlalardan toprak örnekleri alıyor, bu örnekleri de çiftçilerimizi toprak yapısı hakkında detaylıca bilgilendirebilmek üzere analize gönderiyor" diye konuştu.

Odanın danışman ekibinin özellikle bölgede yetiştirilmek üzere dikilen domates fidelerinde hastalık ve zararlılara dair çiftçileri bilgilendirdiğini anlatan Öger, "Çiftçilerimize bu konularda önerilerde bulunuluyor. Çiftçilerimiz de yapılan çalışmadan son derece memnun olduklarını bizlere iletiyor. Bu memnuniyet ekiplerimizi de motive ediyor. Çalışmaların meyvesini İnşallah çiftçilerimiz hasatla birlikte verim ve kalite olarak alacaktır" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ezo'nun Danışmanları Tarlalarda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement