Ezbere Hadis Okuma Yarışması" - Son Dakika
Güncel

Ezbere Hadis Okuma Yarışması"

Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nce düzenlenen "Ezbere Hadis Okuma" yarışmasında finale kalan 20 öğrenci, umre ziyaretiyle ödüllendirildi.

10.05.2015 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nce düzenlenen "Ezbere Hadis Okuma" yarışmasında finale kalan 20 öğrenci, umre ziyaretiyle ödüllendirildi.

Lisenin konferans salonunda düzenlenen yarışma, İstiklal Marşı'nın okunmasının ve saygı duruşunun ardından başladı.

Kabe-i Muazzama müezzinlerinden Ahmed Yunus Hoca'nın Kuran-ı Kerim okuduğu yarışmada, 20 öğrenci yarıştı.

Daha önce ön elemeleri yapılan yarışmanın finalinde 20 öğrenci, hadislerin hem Arapça hem de Türkçe mealini ezbere okuyarak dereceye girmeye çalıştı.

Finale kalanlar umre ziyaretiyle ödüllendirildi, yarışmaya katılan tüm öğrencilere de birer çeyrek altın verildi.

"Mirasın, değerlerin ve kültürlerin tevarüsü?"

İstanbul Müftü Yardımcısı Caner Akdemir de etkinlikte, Hazreti Muhammed'in sözlerinin 1400 yıllık bir miras olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Nu mutlu o anne babalara ki çocuklarının omzuna vahyin yükünü, böyle Hadis-i şeriflerin yükünü bırakmış. Biz de çocukları ve nice nesilleri görüyoruz, omuzlarında çok farklı yükleri, meşgaleleri vardır ancak nice çocukları görüyoruz, nice nesilleri görüyoruz 1400 yıl önceki mirası bugüne kadar taşıyanların içinde yer alıyor. Bu çok kıymetli bir şey. Bugün çok önemli bir şeye şahit olacağız. Mirasın, değerlerin ve kültürlerin tevarüsüne şahit olacağız."

Ahmed Yunus Hoca da Hazreti Muhammed'in bütün alemlerin rahmeti olarak gönderildiğini belirterek, "Rabbimiz onu bir rehber olarak gönderdi. Bizler de onun yolunda ilerlemekteyiz, hadisleriyle yaşamaktayız. Hadislerini doğru anlamalı ve hayatımızda prensip edinmeliyiz. Allah, hepimize Peygamberimizle cennette buluşmayı nasip etsin" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ezbere Hadis Okuma Yarışması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement