Eyyübiye Belediyesi İkinci Kez Kursiyerleri Sevindirdi - Son Dakika
Güncel

Eyyübiye Belediyesi İkinci Kez Kursiyerleri Sevindirdi

Eyyübiye Belediyesi İkinci Kez Kursiyerleri Sevindirdi

Şanlıurfa'nın Eyyübiye Belediyesi'nce düzenlenen Yaz Kur'an Kursları Bilgi Yarışması ödül töreni, binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

21.08.2015 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa GAP Arena Kapalı Spor Salonunda düzenlenen bilgi yarışması ödül törenine Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ev sahipliği yaptı.

Davetli olarak katılanlar arasında Eyyübiye İlçe Kaymakamı Dr. Oktay Kaya, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, AK Parti Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı Süleyman Elgün, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Av. İsmail Demibaş, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı İsa Kızıldemir, Şanlıurfa İl Müftüsü Vekili Rıfat Çevik, Müftü Yardımcısı Mustafa Erdem, Eyyübiye Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim amirleri ve personelleri ile 13 bine yakın Kur'an-ı Kerim kursu öğrencisi ve eğitimcisi katıldı.

Etkinlik, saat 11:00 sularında başladı, program akışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Eyyübiye sınırlarında bulunan 130 Kur'an kursunda eğitim gören öğrencilerin yarıştığı bilgi yarışması sonucunda düzenlenen ve önümüzdeki yıllarda da yapılmak üzere geleneksel hale getirilen ödül töreni, büyük bir coşkuyla bir yılını daha geride bıraktı.

BAZI ÖĞRENCİLER İLK KEZ KATILDI

Geçen yıl yaşanan heyecanın bu yılda yaşanması, kurslara yeni başlayan öğrenciler için de bir ilk oldu. Tribünlerde heyecanlı bekleyişleri sonrası hediyelerine kavuşan yaşları 5 ile 15 yaşları arası olan Kur'an kursu öğrencileri, yaz sonunda bitirdikleri kursun sevincini, aldıkları hediyelerle yaşadı.

Geleneksel 2. Eyyübiye Belediyesi Yaz Kur'an Kursları Bilgi Yarışması Ödül töreninde selamlama konuşmaları yapıldı. Törene, 9 bin erkek öğrenci ve 4 bin 100 kız öğrenci olmak üzere toplamda 13 bin 100 öğrenci katıldı. Etkinlikte kısa bir selamlama konuşması yapan Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, "İlim ilmi bilmektir, ilim kendini bilmektir, sen kendini bilmezsen ya nice okumaktır. Kendini bilen ilime sahip olan, ilmi öğreten Kur'an-ı Kerim'i okuyan, onunla amel eden ve Kur'an-ı Kerim'i kıyamete kadar bir emanet olacak, gelecek nesillere taşıyacak siz ilim ehline ve ilerde yetişecek olan hafızlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum. Sizler bizim ümidimizsiniz bunu sakın unutmayınız" dedi.

EKİNCİ: MİLLETİN PARASI MİLLETE GİTMELİ

Dün Diyarbakır Lice'de saldırı sonrası hayatını kaybeden 8 askeri konuşmasının başında anan Başkan Ekinci, askerlere Allah'tan rahmet diledi. Demirkol'un ardından konuşma kürsüsüne davet edilen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, "Burada bulunan herkesi Allah'ın selamı ile selamlıyorum. Vatan uğruna şehit olan, kardeşlerimize vatan evlatlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Annesinin vefatından dolayı aramızda bulunamayan ilçe müftümüz Onur Bey'e de baş sağlığı dileklerimi buradan iletiyorum. Değerli misafirler, bir ve beraber olma zamanıdır. Bakın, ülkemiz üzerine değişik oyunlar oynanıyor ve bu oyunların oynanma sebebi, sadece ve sadece üzerimize düşen görevi yerine getirmediğimiz içindir. Üzerimize oynanan oyunların sebebi, boşlukları oluşturmamızdan dolayı ve bu boşlukları kapatmak adına da kendimize en önemli yaptığımız şey, milli ve manevi değerlere haiz bir gençlik yetiştirmektir. Bunun da yolu tabiî ki Kur-an-ı Kerim öğrenmekten geçer. Kainatın efendisi Peygamberimiz Hz. Muhammed'in, yolundan gitmek. Bir binanın temeli ne kadar sağlam atılırsa, depreme o kadar dayanıklı olur. Çocukların da gençlerin de tek temeli ne kadar sağlam olursa, o ülkenin de geleceği sağlam olur. Biz, bu görüşle yola çıktık ve geçtiğimiz yıl 1.sini düzenledik, bu yıl da 2.sini düzenliyoruz. Bu kurslar kapsamında değişik hediyelerimiz oldu. 13 bin 100 öğrencimize çeşitli hediyeler vererek onları teşvik etmeye çalışıyoruz. Sosyal belediyecilik budur. Milletin parası, millete gitmeli başka yerlere değil. Bu anlamda da ak belediyecilik hizmetlerini göstermeye devam ediyoruz. Bundan sonrada bu gibi işlerden çekinmeyeceğiz ve devam edeceğiz" diye konuştu.

'BİZİM DİNİMİZDE ŞİDDET YOKTUR'

İslam'da şiddetin olmadığını vurgulayan Ekinci, "Sözde İslam adına çıkıp terör örgütü kuranlar var ve bunlar insanları öldürüyor. Aynı dilden, aynı kıbleye secde eden insanları öldürüyorlar ve bunu İslam'a atıyorlar. Haşa İslam öyle bir şeyi emretmez. Çünkü bir insanı öldüren tüm insanlığı ölmüştür düsturu bizlere her zaman gösteriyor İslam. Dolayısıyla biz, Kur'an-ı öğrenirken ve öğretirken hususlara iyice dikkat etmemiz gerekiyor. Bizim dinimizde şiddet yoktur. İslam'la terörü bir araya getirmeye çalışanlar, sadece ve sadece kendi projelerine hizmet etmek için bunları söylüyorlar. Çünkü onlar da biliyorlar ki, İslam'la terör yan yana olmaz. Gördüğünüz gibi bazı örgütler, ortaya çıkıp İslam adına kötü hareketler sergiliyorlar. Haşa, İslam böyle bir şeyi emretmez" ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER HEDİYELERLE SEVİNDİ

Konuşmasına bir Hadis-i Şerif'le son veren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, öğrencilerden büyük alkış aldı. Yapılan konuşmaların ardından bazı Kur'an kursları öğrencileri tarafından ilahiler ve tiyatro gösterileri yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren Geleneksel 2. Eyyübiye Belediyesi Yaz Kur'an Kursları Bilgi Yarışması Ödül Töreni sonunda öğrencilere hediyeleri dağıtıldı. Temsili olarak sahneye çağırılan birkaç öğrenciye hediye bilgisayarları, tabletleri ve bisikletleri verildi. Hediyeleri ise Başkan Ekinci ve protokol üyeleri takdim etti. Diğer öğrencilere ise öğretim görevlileri ve Eyyübiye Belediyesi personelleri hediyeleri dağıttı. Dereceye giren öğrencilere 100 adet bisiklet, 6 adet dizüstü bilgisayar, 35 adet tablet, hediye edildi. 40 öğrenci, Çanakkale Gezisi hakkı kazandı ve Kur'an kurslarında devam eden toplam 9 bin erkek öğrenci ve 4 bin 100 kız öğrenci olmak üzere toplam 13 bin 100 öğrenciye kol saati ve zücaciye gibi çeşitli hediyeler verildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Eyyübiye Belediyesi İkinci Kez Kursiyerleri Sevindirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Isparta-Antalya Karayolu'nda trafik kazası: 1 ölü
    14:01 Isparta-Antalya Karayolu'nda trafik kazası: 1 ölü

    Isparta-Antalya Karayolu Bucak Karacaören mevkiinde meydana gelen trafik kazasında, otobüs ile otomobil çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Antalya'da Yarın Yapılacak Dünya Yürüyüş Şampiyonası Basın Toplantısı Gerçekleştirildi
    14:01 Antalya'da Yarın Yapılacak Dünya Yürüyüş Şampiyonası Basın Toplantısı Gerçekleştirildi

    Antalya'da yarın gerçekleştirilecek Dünya Yürüyüş Şampiyonası öncesi basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, World Athletics (WA) Üst Yöneticisi Jon Ridgeon, eski sporcu Robert Korzeniowsk ve milli atletler katıldı. Şampiyona, 52 ülkeden 431 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek ve olimpiyat kotaları dağıtacak en büyük organizasyon olacak.

  • Kars Harakani Havalimanı'nda Mart ayında 46 bin 846 yolcuya hizmet verildi
    13:59 Kars Harakani Havalimanı'nda Mart ayında 46 bin 846 yolcuya hizmet verildi

    DHMİ Genel Müdürlüğü, Kars Harakani Havalimanı'nın 2024 yılı Mart ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı. Mart ayında Kars Harakani Havalimanı'nda iç hat yolcu trafiği 46 bin 846 olarak gerçekleşti. Ayrıca, iç hatlarda 349 uçak iniş-kalkış yaparken, toplamda 409 ton yük taşındı. 2024 yılının ilk 3 ayında ise Kars Harakani Havalimanı'nda toplamda 163 bin 102 yolcu, bin 019 uçak ve bin 578 ton yük trafiği kaydedildi.

  • Kırıkkale'de Şiddetli Rüzgar Nedeniyle Otomobile Ağaç Devrildi
    13:58 Kırıkkale'de Şiddetli Rüzgar Nedeniyle Otomobile Ağaç Devrildi

    Kırıkkale'de Ziya Gökalp Caddesi'nde şiddetli rüzgarın etkisiyle park halindeki bir otomobilin üzerine ağaç devrildi. Otomobilde hasar meydana geldi ve itfaiye ekipleri olay yerine gelerek ağacı keserek yolu trafiğe açtı.

  • Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'dan çocuklara ilham dolu mesaj
    13:57 Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'dan çocuklara ilham dolu mesaj

    Alper Gezeravcı, TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde yaptığı açıklamalarda, çocuklara ilham kaynağı olmaktan gurur duyduğunu ve Türkiye'nin geleceğinin çocuklarla şekilleneceğini belirtti. Gezeravcı, Atatürk'ün vizyonuyla yürünecek yollara işaret etti ve devletin güçlü iradesiyle hedeflere ulaşma konusundaki kararlılığını vurguladı.

  • Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar'a iş çizmesi hediye edildi
    13:57 Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar'a iş çizmesi hediye edildi

    Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, Yeniden Refah Partisi Aziziye İlçe Teşkilatı tarafından iş çizmesi hediye edildi. Başkan Akpunar, Aziziye için seferber olacaklarını belirtti.


Advertisement