Büyük Osmanlı Derneği'ne Saldırının İzleri - Son Dakika
Güncel

Büyük Osmanlı Derneği'ne Saldırının İzleri

Büyük Osmanlı Derneği\'ne Saldırının İzleri

Eyüp Yeşilpınar'da Büyük Osmanlı Sosyal Yardımlaşma ve Eğitim Derneği'ne silahlı saldırı düzenlendi. Olayda 1 kişi ölürken biri ağır 3 kişi de yaralandı. Saldırının izleri gündüz netleşti.

03.02.2016 10:22  Güncelleme: 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eyüp Yeşilpınar Mahallesi Muhtar Cami Sokak'taki Büyük Osmanlı Sosyal Yardımlaşma Eğitim ve Kültür Derneği'ne dün gece 22.00 sıralarında otomatik silahlarla yapılan saldırının izleri gündüz daha net görüntülendi.

DERNEĞİN İÇİNE VE KAPISINA ÇOK SAYIDA MERMİ

Derneğin içine ve kapısına çok sayıda mermi isabet görüldü. Kimliği belirsiz yüzleri maskeli kişiler tarafından yapılan saldırıda hayatını kaybeden İsmail Bayram'ın derneğin çok yakınında bulunan evinde ailesi taziyeleri kabul ediyor.

HAYATINI KAYBEDEN BAYRAM'IN EŞİ 6 AYLIK HAMİLEYDİ

Yeni evlendiği öğrenilen Bayram'ın eşinin ise 6 aylık hamile olduğu öğrenildi.

NELER YAŞANDI?

Eyüp Yeşilpınar, Muhtar Cami Sokak üzerinde bulunan "Büyük Osmanlı Sosyal Yardımlaşma ve Eğitim Derneği" lokaline saat 22.00 sıralarında silahlı 3 kişi tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Olayda ikisi ağır 4 kişi yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.

BAŞINA ALDIĞI KURŞUNLA CAN VERDİ

Başından aldığı kurşun yarası nedeniyle durumu ağır olan İsmail Bayram (31), Alibeyköy'deki özel bir hastanede ameliyata alındı. Ancak eşinin 5 aylık hamile olduğu öğrenilen Bayram, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

BAŞINA MERMİ İSABET EDEN FATİH FIRAT DA AĞIR YARALI

Yine başına mermi isabet ettiği öğrenilen Fatih Fırat da Gaziosmanpaşa'daki Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Fatih Fırat'ın durumunun ağır olduğu öğrenildi. Aynı hastanede Hüseyin Sözer ve adı öğrenilemeyen bir yaralının daha tedavi altına alındığı ifade edildi.

SALDIRGANLARIN YAKALANMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Saldırı sırasında bir taksiye de mermi isabet ettiği görüldü. Bu arada, saldırının ardından bölgeye polis ekipleri ve zırhlı araçlar sevk edildi. Polis, saldırganların yakalanması için çevrede araştırma başlattı. Operasyona bir polis helikopteri de havadan eşlik etti. Dernek üyesi Yakup Pala, "Bildiğimiz kadarıyla istihbarat varmış. Zaten birkaç günden beri böyle bir şey olacağı için polis bekliyormuş. Sanırım 3 yaralımız var, 1 tanesi kafasından yaralanmış. Keleşlerle saldırmışlar, mahalleli ve dernek olarak üzüntülüyüz." dedi.

OLAY YERİNDE ÇOK SAYIDA MERMİ KOVANI BULUNDU

Saldırı sırasında derneğin camlarına çok sayıda mermi isabet ettiği görülürken, Olay Yeri İnceleme ekipleri de olay yerinde çok sayıda mermi kovanına rastladı. Polis olay yerinde delil topladı ve inceleme yaptı.

SALDIRIYA UĞRAYAN DERNEK POLİS KORUMASINDAYMIŞ

Eyüp'te bir kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya uğrayan Büyük Osmanlı Sosyal Yardımlaşma Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Bayram Demir, olay sırasında güvenlik tedbiri gereği bir polis memurunun dernekte bulunduğunu kaydetti. Çeşitli örgütlerin saldırısı olacağı yönünde 1 ay önce duyum aldıklarını belirten Demir, "Emniyetin de tedbirleri vardı. Ama maalesef tedbirlere rağmen böyle bir olay cereyan etti. Dışarıda ekip devamlı duruyordu. Dün akşam da varmış. Saldırganlar bir anda eylem yapınca, polisin ne yaptığını göremedik. Nasıl mukavemette bulundu, bilgimiz yok." dedi.

"BU SALDIRILAR BİZİ ASLA YILDIRMAYACAK"

Olay sonrası Büyük Osmanlı Sosyal Yardımlaşma Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Bayram Demir ile birlikte diğer yetkililer inceleme yaptı ve açıklamalarda bulundu. Saldırıyı şiddet ve nefretle kınadığını dile getiren Demir, "Bu saldırının milletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik olduğuna inanıyoruz. Derneğimiz, milli, insani ve İslami faaliyetlerde bulunmuş, bulunduğu bölgede ve Türkiye genelinde bu değerler etrafında faaliyet yapan bir dernektir. Bu saldırı da milli, İslami ve insani değerlere düşman haysiyetsiz, şerefsiz ve namussuzlar tarafından yapılmıştır. Şunu bilmeliler ki bu saldırılar bizleri asla yıldırmayacak. Daha da güçlü bir şekilde faaliyetlerimize devam edeceğiz. Bu arkadaşımızın intikamı mutlaka alınacak. Bunu herkes bilmeli. Bu arkadaşımızın kanı yerde kalmayacak. Bundan bütün Türkiye emin olacak. Türk varlığını isteyen herkes bundan emin olsun." dedi.

"SALDIRI OLACAĞINA DAİR 1 AY ÖNCESİNDEN DUYUM VARDI"

"Saldırı, Türk milletinin birliğine, varlığına ve huzuruna yapılmış bir saldırıdır." diyen Demir, "Ağır yaralı şahıs polis değil, arada sırada bizimle sohbet eden bir arkadaşımız. İçeride memur vardı. Bir ay önce bir duyum geldi. Çeşitli örgütlerin saldırısı olacağı yönünde. Emniyetin de tedbirleri vardı. Ama maalesef tedbirlere rağmen böyle bir olay cereyan etti. Emniyet istihbaratımızdan alınan bilgiye göre, bize ve derneğimize yönelik böyle bir eylem duyumu aldıklarını bize bildirdiler hepsi bu. Henüz kimin üstlendiği konusunda bir bilgimiz yok." ifadelerini kullandı.

"DIŞARIDA EKİP DEVAMLI DURUYORDU"

Saldırı hakkında da bilgi veren Demir, "Saldırı sırasında içeride bir polis varmış. Dışarıda ekip devamlı duruyordu. Dün akşam da varmış. Saldırganlar bir anda eylem yapınca, polisin ne yaptığını göremedik. Nasıl mukavemette bulundu, bilgimiz yok. Dışarıda çatışma olmadı. Burada polis arkadaşlar bir aydır devamlı güvenlik tedbiri alıyordu." dedi. Olayın akşam saat 22.00 civarında olduğunu kaydeden Demir, "Kar maskeli iki kişi burayı tarayarak aşağı kaçıyorlar. İçeri girmiyorlar. Polisler karşılık verene kadar şahıslar kaçıyor. Polisler dışarıda kim olduğunu bilmedikleri için ateş edemiyorlar. Nasıl kaçtıklarını bilmiyoruz." şeklinde konuştu.

"ÜSTLENENLER BUNUN BEDELİNİ ÖDEYECEKLER"

Olay sırasında derneğin çok kalabalık olmadığını belirten Demir şöyle devam etti: "Dün akşam, vatani görevini yapmak üzere bugün askere gidecek bir kardeşimiz vardı. Arkadaşlarımız onun eğlencesindeydi. Onlar da tahminen bunu değerlendirdiler. Onlar kahpece, haince saldırıları severler. Eğer düşmanlık varsa biz buradayız. 'Buraya ayda yılda bir gelen gariban, işçi, namuslu, şerefli insanlarla işleri olmasın.' dedik. Varsa bir sıkıntı yöneticilerimiz burada. Buyurun gelin. Nerede istiyorsanız, görüşelim. Boş bir anımızda geldiler. Arkadaşlarımız eğer burada olsaydı, ellerini kollarını sallayarak çıkamazlardı. Üstlenenler bunun bedelini ödeyecekler."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Büyük Osmanlı Derneği'ne Saldırının İzleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • yakamoz: gününnn en güzel haberiii bu benceee ohhh çok iyi olmuşş umarım tez zamanda tüm osmanlı dernekleri gümler 6 22 Yanıtla
  • Ozan: camı kırılan kapının kaç aylık çocugu vardı acındırmayın kendinizi savaşı başlatan o zihniyet zaten . 9 12 Yanıtla
  • kral01: Bizi bırakıp kaçan osmanlı ailesinin adına utanmadan dernek mi açmışlar 6 14 Yanıtla
  • mm: osmani gütürmüsler vay dilo 8 11 Yanıtla
  • mm: ne olmus osmana 8 9 Yanıtla
  • beter olun: gelin gelin teker teker sura 10 5 Yanıtla
  • bırlık olun: osmanlı sunnı ummet devletıydı yavuz selımı sevmeyenler pkk dhkpc lıler. 10 4 Yanıtla
  • Mavi: ENİNDE SONUNDA TÜRKİYEDE İÇ SAVAŞ ÇIKARAÇAKLAR DOĞU İLE BATIYI AYIRAÇAKLAR RANTCILAR YİNE KAZANAÇAK 6 7 Yanıtla
  • beter olun: sura gelin 7 6 Yanıtla
  • Destan: osmanliniz batsin emi. 3 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement