Evde Sağlık Hizmeti Umut Oluyor - Son Dakika
Yerel

Evde Sağlık Hizmeti Umut Oluyor

Evde Sağlık Hizmeti Umut Oluyor

Adana'da kalıtsal kas hastası 19 yaşındaki Fatih Kurt, Sağlık Bakanlığı'nın hizmeti sayesinde evinde tedavi görme imkanına kavuştu Anne Şadiye Kurt: ''7 aydır bu hizmetten faydalanıyoruz, yalnız olmadığımızı anladık.

27.08.2014 14:50  Güncelleme: 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı'nın sunduğu evde sağlık hizmeti, yatalak hastaların ev ortamında tedavi görmelerine imkan sunuyor.

Evde sağlık hizmeti sayesinde hastanelerin yoğun bakım ünitelerinin daha verimli çalışmasının sağlanmasının yanında yatalak hastalara, yakınlarının gözetiminde ve uzman ekip kontrolünde daha aktif sağlık hizmeti sunuluyor.

Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yatağa tam bağlı hastaların evde ihtiyaç duyduğu tüm ekipmanların tedariki ve kullanılması konusunda hem destek sağlıyor hem de ailelere eğitim veriyor.

Evde sağlık hizmetinden 7 aydır faydalanan kalıtsal kas hastası 19 yaşındaki Muhammed Fatih Kurt, hizmet sayesinde hastane ortamından kurtulup, evinde tedavi görme imkanına kavuştu.

Fatih'in annesi Şadiye Kurt, oğlunun 15 yıl önce hastalığa yakalandığını ve yatağa mahkum kaldığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı'nın evde sağlık hizmetinden yararlandıklarını anlatan Kurt, şunları kaydetti:

"Oğlumu, hastalığının ilk dönemlerinde yürüyüşe çıkarıyordum. Daha sonra akülü araçla gezdirmeye başladım. Bir yıl önce akciğer yetmezliği başladı, 3 ay boyunca yoğun bakımda kaldı. Hastane yetkilileri, Fatih'in kullanacağı makineleri aldırdı. Yoğun bakımdan çıkarıp eve götürürken 'ona bir şey olacak' diye endişelendik. 'Evde nasıl bakarız acaba, kimden yardım alabiliriz?' diye düşünmeye başladık. Doktorlar, aile hekimliği ve evde bakım hizmetinden bahsetti, biz de bağlantı kurduk. Allah razı olsun, 7 aydır her hafta geldiler. Yatalak olduğu için Fatih'in vücudunda yara vardı, hepsi geçti. Yaraları iyileştikten sonra ayda bir gelmeye başladılar. Bu dönemde yalnız olmadığımızı anladık, moral olarak da bize destek oldular. Başımız sıkışsa 'alo' dediğimizde yanımızdalar. Bu hizmetten çok memnunuz."

Evde sağlık hizmetleri doktoru Cihan Yeşiloğlu da Fatih'in, erkeklerde görülen ve kasların kendini tahrip etmesiyle seyreden hastalıkla mücadele ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Ailesi çok iyi bakıyor Fatih'e. Hatta bizden bile iyi bakıyor. Burada en büyük emek onların. Bu hastalığın tedavisinde aile ve ekip bakımı çok önemli. İkimiz de bu konuyu gayet iyi götürüyoruz diye düşünüyorum. Hastalığın güncel, aktif bir tedavisi yok. Biz daha çok destek tedavisinde bulunuyoruz. Araştırma ve çalışmalar devam ediyor ama güncel uygulayabileceğimiz, kasları tekrar geri getirebileceğimiz bir tedavi yöntemi yok."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Evde Sağlık Hizmeti Umut Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement