Evde Marmelat Yaparken İşinin Patronu Oldu - Son Dakika
Güncel

Evde Marmelat Yaparken İşinin Patronu Oldu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Marmelat üretiminin yapıldığı yerden detay görüntüler- Hanife Yay'ın üretim yaparken görüntüleri- Yay'ın açıklamaları- Hanife Yay'ın eşinin açıklamaları- Detaylar Evde marmelat yaparken işinin patronu oldu- Amasya'da evinde pişirdiği marmelat ve pekmezin çevresindekiler tarafından beğenilmesi üzerine tesis kurarak üretime başlayan Hanife Yay, yurtiçi ve yurtdışına satış yapıyor- Yay: - "Ürünlerimizi İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Bursa, Antalya ve Amasya başta olmak üzere birçok şehir ve Avrupa ülkelerine gönderiyoruz" CİHAN OKUR - Amasya'nın Merzifon ilçesinde yaşayan Hanife Yay, ailesi ve arkadaşları için mutfağında yaptığı pekmez ile marmelatları, beğenilmesi üzerine işletme kurarak yurtiçi ve yurtdışına satmaya başladı.

28.07.2015 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Marmelat üretiminin yapıldığı yerden detay görüntüler- Hanife Yay'ın üretim yaparken görüntüleri- Yay'ın açıklamaları- Hanife Yay'ın eşinin açıklamaları- Detaylar Evde marmelat yaparken işinin patronu oldu- Amasya'da evinde pişirdiği marmelat ve pekmezin çevresindekiler tarafından beğenilmesi üzerine tesis kurarak üretime başlayan Hanife Yay, yurtiçi ve yurtdışına satış yapıyor- Yay: - "Ürünlerimizi İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Bursa, Antalya ve Amasya başta olmak üzere birçok şehir ve Avrupa ülkelerine gönderiyoruz" CİHAN OKUR - Amasya'nın Merzifon ilçesinde yaşayan Hanife Yay, ailesi ve arkadaşları için mutfağında yaptığı pekmez ile marmelatları, beğenilmesi üzerine işletme kurarak yurtiçi ve yurtdışına satmaya başladı. Evli ve iki çocuk annesi 55 yaşındaki Yay, AA muhabirine, pekmez ve marmelat yapımını annesinden öğrendiğini söyledi.Yaptığı pekmez ile marmelatları, ev ziyaretlerinde hediye olarak arkadaş ve tanıdıklarına götürdüğünü anlatan Yay, "İnsanların beğenisi beni çok mutlu ediyordu. Yaptığım ürünleri iş yerleri de almaya başladı. Taleplerin artması, iş hayatına atılmamı sağladı" dedi.Yaşadıkları sıkıntı nedeniyle aile ekonomisine katkıda bulunmak için evde yaptığı marmelatları sattığını belirten Yay, 2009'da ise Merzifon 100. Yıl Sanayi Sitesi'nde üretim tesisi kurduğunu, daha sonra ürün yelpazesini genişlettiğini kaydetti.İşe başladığında tek sermayesinin 10 ölçek kuşburnu ve bir çuval şeker olduğunu dile getiren Yay, "Şimdi ürünlerimizi İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Bursa, Antalya ve Amasya başta olmak üzere birçok şehir ve Avrupa ülkelerine gönderiyoruz. Bunun dışında Orta Doğu ve Körfez ülkelerinden de talep alıyoruz. Bu ülkelere de ürün göndermek istiyoruz" diye konuştu.Aile şirketi olduklarını ifade eden Yay, eşi, oğlu ve kızının da kendisine destek verdiğini bildirdi. Tesiste günlük bir tonun üzerinde üretim yaptıklarını ve 20 kişiye istihdam sağladıklarını söyleyen Yay, kaliteyi bozmadan üretim kapasitesini artırmayı hedeflediklerini belirtti.- Kurduğu tesiste "organik kahvaltı" servis ediyorYay, Samsun-Merzifon karayolunun Kayadüzü mevkisinde dinlenme tesisi de kurduğunu ifade etti.Burada kendi tesisinde imal edilen ürünlerle müşterilerine "organik kahvaltı" sunduğunu anlatan Yay, "Bu tesiste, ürünlerimizin satışını da yapıyoruz. Ürünlerimiz doğal. Artık insanlar bilinçli, doğal ürünlere rağbet ediyor" dedi.Yay, kiraz, kuşburnu ve kızılcık marmelatı ile pancar, elma, kızılcık, yaban eriği, kayısı, ayva, andız ve keçiboynuzu pekmezi ürettiklerini, şeker hastaları için diyet ürünlerin de bulunduğunu kaydetti.- Akrabalara da iş imkanıHanife Yay'ın eşi Adnan Yay (56) ise eşinin ısrarıyla marmelat ve pekmez üretimine başladıklarını söyledi.Bugün talebe cevap vermekte zorlandıklarını dile getiren Yay, kızı ile oğlunun işletmenin pazarlama ve muhasebe bölümünde görev yaptığını, diğer çalışanların da akrabaları olduğunu bildirdi.

Evde Marmelat Yaparken İşinin Patronu Oldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Evde Marmelat Yaparken İşinin Patronu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    00:01 Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi ve ziyareti sosyal medya hesabından paylaştı. Kurum ise Baykar'ın teknolojik çalışmalarını yerinde incelediğini ve bu deneyimden gurur duyduğunu belirtti.

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu
    23:43 Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kosova'ya gerçekleştirdiği ziyarette Kosova yetkilileri, Türk toplumu ve iş insanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca Osmanlı'nın üçüncü padişahı I. Murad'ın türbesini ziyaret etti ve NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü Komutanı ile görüştü. Serim, ziyaretini TİKA'nın iftar programıyla tamamladı ve yarın Prizren ve Mamuşa belediyelerini ziyaret edecek.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız
    23:35 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kazandığımız başarıları daha geliştirmek ve nihayetinde terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız. Kahraman Mehmetçiğin yürüttüğü operasyonlar, teröristlerin bu coğrafyadan tamamen yok olması için aralıksız sürecek.


Advertisement