Euro Belini Doğrultamıyor - Son Dakika
Ekonomi

Euro Belini Doğrultamıyor

Euro, dolar karşısında 2 yılın en düşüğüne yakın seviyede. Uzmanlar daha da düşebileceği görüşünde.

24.11.2014 08:22  Güncelleme: 08:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Euro önemli para birimlerinin birçoğu karşısında yaşadığı kayıpları koruyor. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin geçtiğimiz hafta yetkililerin enflasyonu yükseltmek için yapılması gerekeni yapacağını söylemesi de durumu değiştirmedi.

EN DÜŞÜK SEVİYE YÜZDE 1 KALDI

Yen dolar karşısında, erken seçim kararının ardından anketlerin Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin partisinin en büyük desteği aldığını göstermesi ile 7 yılın en düşük seviyesinden yüzde 1 uzaklıkta seyrediyor. Avustralya ve Yeni Zelanda para birimleri, Çin'in geçtiğimiz hafta faiz oranını düşürmesinin ardından yükselişi 3. güne taşıyor.

ALMAN EKONOMİSİNDEKİ ZAYIFLIK ETKİLİ

Sydney'deki National Australia Bank Ltd. para birimi stratejileri küresel eş başkanı Ray Attrill, "Almanya ekonomisindeki zayıflık ve dezenflasyon riskleri ile karşı karşıyayız. Yakın zamanda Almanya ekonomisinde yukarı yönlü bir hareketlenme olacağına dair işaretlerin olmaması ile Draghi avantajı elinde tutuyor ve dolayısıyla euronun daha da zayıflamasına oynuyor." dedi

EN SON 21 KASIM'DA DÜŞTÜ

Euro dolar karşısında, 21 Kasım'da yüzde 1.2 gerilemesinin ardından bugün büyük bir değişiklik göstermeyerek Singapur saati ile 12:21'de 1.2395 dolardan işlem gördü. Euro 7 Kasım'da 1.2358 dolar ile Ağustos 2012'den bu yana en düşük seviyeye gerilemişti. Euro yen karşısında yüzde 0.1 yükselerek 146.11 yene geldi. (Kaynak: Bloomberg)

Euro Belini Doğrultamıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Euro Belini Doğrultamıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Voyagercarrabien@yahoo. Com: Beter olsun 9 0 Yanıtla

Advertisement