Etiyopya Büyükelçisi Workneh, Niğde'de - Son Dakika
Yerel

Etiyopya Büyükelçisi Workneh, Niğde'de

Etiyopya Büyükelçisi Ayalew Gobezie Workneh, "Türkiye bizim için çok önemli bir iş ortağıdır." dedi.

17.12.2014 19:48  Güncelleme: 20:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Etiyopya Büyükelçisi Ayalew Gobezie Workneh'in de katıldığı "Etiyopya'daki Yatırım Fırsatları ve Devlet Destekleri" çalıştayı yapıldı.

Workneh, Bor ilçesindeki Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezi'nde düzenlenen çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, Etiyopya ile Türkiye arasında ekonomik alandaki işbirliğinin giderek güçlendiğini söyledi.

Etiyopya'da ekonominin temelini tarım oluşturduğunu belirten Workneh, tarımsal gelişmelerin son 11 yılda, her yıl ortalama yüzde 10 büyüme ivmesine girdiğini ifade etti.

Afrika coğrafyasındaki en hızlı büyüyen ekonomiye Etiyopya'nın sahip olduğunu vurgulayan Workneh, şunları kaydetti:

"IMF ve Dünya Bankasının verilerine göre Etiyopya'nın Afrika coğrafyasındaki en hızlı büyüyen ekonomi olduğunu ve büyümeye devam ettiğini göreceksiniz. Bizim bu ekonomik büyümemizin en temeldeki faktörü bizim izlediğimiz politikalar ayrıca stratejiler. Bu stratejileri açıklayacak olursak sadece tarımsal alanda değil diğer tüm alanlardaki gelişmelerin tarımla ve devlet politikasıyla entegre etmesidir."

-"Türk yatırımcıları Etiyopya'ya davet ediyorum"

Türkiye'yi ve deneyimlerini önemsediklerini dile getiren  Workneh, "Türkiye'den 300 proje bizim yatırım geliştirme ajansımıza ulaştı. 94 proje şuanda hayata geçti ve üretime başladı. Türkiye'deki özellikle büyük yatırımcılardan Etiyopya'da büyük yatırımları var. Özellikle Etiyopya pazarı büyük bir pazar, sebebi ise Türkiye'de çalıştırdığınız bir işçinin maliyetine Etiyopya'da 5 ya da 6 işçi çalıştırabilirsiniz. Etiyopya'da bir işçi aylık olarak 110-220 dolar arasında maaş almaktadır. Bu da Türk yatırımcılar için bir avantajdır. Türkiye bizim için çok önemli bir iş ortağıdır. Yatırımcıları Etiyopya pazarında yatırım yapmak için davet ediyorum. Türkiye'yi ve deneyimlerinizi önemsiyoruz" diye konuştu.

Çalıştay öncesinde  Workneh, eşi ve Etiyopya'lı diplomatlar  Vali Necmeddin Kılıç ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ı ziyaret etti. - Niğde

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Etiyopya Büyükelçisi Workneh, Niğde'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement