Etik Kavramı Tartışıldı - Son Dakika
Yerel

Etik Kavramı Tartışıldı

Etik Kavramı Tartışıldı

Diyarbakır Valiliği tarafından düzenlenen panele valiliği temsilen Vali Vekili Mimar Sinan Batmaz, Dicle Üniversitesi'ni temsilen de Rektör Vekili Prof. Dr. Sabri Eyigün katıldı.

27.05.2015 20:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Valiliği tarafından düzenlenen panele valiliği temsilen Vali Vekili Mimar Sinan Batmaz, Dicle Üniversitesi'ni temsilen de Rektör Vekili Prof. Dr. Sabri Eyigün katıldı. Panelde etik değerler tartışıldı.

Bu değerler çerçevesinde Rektör Jale Saraç'ın göreve gelmesinin ikinci ayından itibaren, yüksek lisans, doktora, beden eğitimi öğrenci alımı vb. tüm sınavlarda sözlü ve yazılı sınavın kaldırılarak tam bir eşitlik ve adalet örneği gösterdiklerini kaydeden Eyigün, "Kişiler, sadece eğitim notlarına göre sıralamaya tabi tutuluyor. Bunu Türkiye'de gerçekleştiren ilk üniversiteyiz. Bu ve benzeri uygulamalarımız diğer alanlar için de geçerlidir" diye belirtti.

Ardından söz alan Vali Vekili Mimar Sinan Batmaz, etik konuların, yalnızca görevimiz olmadığını, aynı zamanda birey ve vatandaş olarak ideallerimizi, değerlerimizi bir araya getirdiğini açıkladı.

Etik kavramının, genel anlamıyla iyi- kötü ile doğru, yanlış değerler olduğunu dile getiren Batmaz, etiğin amacının iyiye ve doğruya ulaşmak olduğunu ifade etti. Etiğin, insani değerlere vurgu yapmak olduğunu kaydeden Batmaz, etik kavramının, ne yapılması gerektiğini belirttiğini anlattı.

Açılış konuşmalarının ardından moderatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Tahsin Kula'nın yaptığı panele Hukuk Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Songül Atak, Tıp Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Gamze Bucaktepe, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri bölümünden Yrd. Doç. Dr. Taha Yazar ve Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulundan öğr. Gör. Tahir Dilekçi panelist olarak katıldı.

Panelde, "sağlık ve etik", "meslek etiği", eğitim, etik ve değerler eğitimde etik ve öğretmenlik meslek etiği" konuları tartışıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Etik Kavramı Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement