Eşyoder İlk Yaş Günü Etkinliğini Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Eşyoder İlk Yaş Günü Etkinliğini Düzenledi

Eşyoder İlk Yaş Günü Etkinliğini Düzenledi

Eskişehirli Şairler, Yazarlar, Ozanlar Derneği (EŞYODER) ilk yaş günü etkinliğini, Eskişehir Odunpazarı Tiryakizade Kıraathanesi’nde, şairlerin, ozanların, yazarların katılımıyla coşkulu şekilde yaptı.

20.02.2015 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehirli Şairler, Yazarlar, Ozanlar Derneği (EŞYODER) ilk yaş günü etkinliğini, Eskişehir Odunpazarı Tiryakizade Kıraathanesi'nde, şairlerin, ozanların, yazarların katılımıyla coşkulu şekilde yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından etkinliğin sunuculuğunu eğitimci şair İbrahim Gülbay yaptı. EŞYODER Başkanı şair Ertuğrul Şakar, yaptığı açılış konuşmasında, "Eskişehir'de, Eskişehirli Şairler, Ozanlar, Yazarlar Derneğini (EŞYODER)'i kuralı bir yıl oldu ve birinci yıl dönümünü burada Eskişehirli şairler, yazarlar ve ozanların katılımlarıyla birlikte toplantı yaparak kutluyoruz. Bir sene içerisinde yaptığımız çalışmaları sizlere sunduk. Şairlerimizin, yazarlarımızın, ozanlarımızın dernekleşmesi ve sivil toplum gücü meydana getirmesi sevindirici bir gelişmedir. Diğer sanat ve kültür derneklerimizle bir araya gelerek ortak bir platform oluşturulmasında, güç birliği ve ortak hareket edilmesinde sayısız yararlar vardır" dedi.

Eskişehir ESOGÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müzeyyen Buttanrı ise etkinlikte yaptığı konuşmada, "Eskişehirli şairlerin şiirlerini, yazarların yazdıkları kitapları ve ozanların sazları ile söyledikleri türküleri, ESOGÜ'de öğrencilerimize araştırma konusu olarak veriyoruz ve öğrencilerimiz araştırıp tez hazırlıyorlar. Öğrencilerimiz, Eskişehirli şairlerimizin, ozanlarımızın ve yazarlarımızın hayatlarını ve eserlerini çoğunu araştırıp, tez hazırladılar ve hazırladıkları tezleri kitap haline getirdiler" dedi.

ESOGÜ Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Halil Buttanrı ve Prof. Dr. Tamilla Aliyeva da etkinlikle ilgili konuşmalar yaptılar.

Etkinliğe katılan şairler tanıtıldı, şiirler okundu, türkülen söylendi ve yazarlar, yazdıkları kitapları okuyucularına sundu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eşyoder İlk Yaş Günü Etkinliğini Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement