Estonya Başbakanı Ratas Atina'da - Son Dakika
Güncel

Estonya Başbakanı Ratas Atina'da

Estonya Başbakanı Ratas Atina\'da

Avrupa Birliği (AB) Konseyi dönem başkanlığını ilk kez bu yıl temmuz-aralık döneminde üstlenecek Estonya'nın Başbakanı Jüri Ratas, AB'ye yönelik birlik mesajı vererek, "Önümüzde sığınmacı krizi, terörizmle savaş ve Ukrayna ve Gürcistan'ın büyük kısmının işgal altında olması gibi büyük zorluklar var.

29.05.2017 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği (AB) Konseyi dönem başkanlığını ilk kez bu yıl temmuz-aralık döneminde üstlenecek Estonya'nın Başbakanı Jüri Ratas, AB'ye yönelik birlik mesajı vererek, "Önümüzde sığınmacı krizi, terörizmle savaş ve Ukrayna ve Gürcistan'ın büyük kısmının işgal altında olması gibi büyük zorluklar var." dedi.

Ratas, Atina'daki resmi ziyareti kapsamında Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüşmelerinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Avrupa'nın geleceği ve birlikteliği üzerine soru işaretlerinin bulunduğuna işaret eden Ratas, "AB'de birlik ve kararlılık olması gerektiğini tekrar belirtmek isterim. Önümüzde sığınmacı krizi, terörizmle savaş ve Ukrayna ve Gürcistan'ın büyük kısmının işgal altında olması gibi büyük zorluklar var." diye konuştu.

Ratas, dönem başkanlığı sırasında AB'nin iltica sistemine ilişkin sorunlar üzerinde çalışmak istediklerini belirterek, sığınmacıların yeniden yerleştirilme sürecinin şu ana kadar başarıyla uygulandığını savundu.

Çipras ise Yunanistan'ın içinde bulunduğu ekonomik zorluklar ve kreditörleriyle müzakerelere değinerek, sorunların yalnızca istikrarlı bir avro bölgesi ile aşılabileceğini bildirdi.

Avrupa'daki sığınmacı krizine ilişkin Çipras, "Dayanışma temelinde Avrupa'nın göçmen akışına ilişkin politikasının, Dublin Sözleşmesi'nin adil olarak yeniden gözden geçirilmesi gerekli." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Estonya Başbakanı Ratas Atina'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement