Esrarengiz 'ŞAP Enstitüsü Sabotajı' MİT'e Emanet - Son Dakika
Ekonomi

Esrarengiz 'ŞAP Enstitüsü Sabotajı' MİT'e Emanet

Esrarengiz \'ŞAP Enstitüsü Sabotajı\' MİT\'e Emanet

Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ŞAP Enstitüsüne yapılan sabotajla Türkiye'nin hedef alındığını açıkladı. Eker, MİT'in faillerin peşinde olduğunu söyledi.

25.11.2014 12:47  Güncelleme: 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, şubat ayında ŞAP Enstitüsü'ne sabotaj yapıldığını MİT'in olayın üzerinde çalıştığını açıkladı.

GECE GİRMİŞLER

Eker Ankara Söğütözü'ndeki enstitüye gece jeneratörünün bulunduğu taraftaki tel örgülerin kesilerek içeri girdiğini söyledi. Tesise girenler önce jeneratörün şehirle, ardından da içeri ile bağlantısını kesmiş. Bakana göre olay son derece profesyonel ve ciddi bir sabotaj.

STRATEJİK BİR TESİS

Eker, içeride yaklaşık 90 milyon doz aşı bulunduğunu, ŞAP Enstitüsünün bir uzay üssü gibi 24 saat kesintisiz çalıştığını, kontaminasyona karşı yüzde 100 korumalı olduğunu vurguladı.

ÇALIŞANLAR KURTARMIŞ

Eker, enstitüde kullanılmayan eski bir jeneratör olduğunu, o gece çalışanların bir saat içerisinde bu jeneratörün bağlantılarını kurarak aşıları kurtardıklarını söyledi.

BAKANA GÖRE DIŞ MİHRAKLARIN İŞİ

Eker " Türkiye'nin hayvancılığından, aşı geliştirme yeteneğinden rahatsız olan,Türkiye'yi dışa mahkum etmek isteyenler, olabilir. Zihniyet şu: Türkiye'nin ticaretine hayvan hastalıkları ile mücadelesine zarar vermek. Türkiye'yi dışa bağımlı hale getirecek" dedi.

OLAYI MİT SORUŞTURUYOR

Eker "Milli İstihbarat Teşkilatımızda, müsteşarımıza, Emniyet Genel Müdürümüze, İçişleri Bakanımıza, Ankara Valimize ayrıntılı anlattım, üzerinde çalışıyorlar. İşbirliği gerekiyor." dedi.

ŞAP ENSTİTÜSÜ NE YAPAR ?

ŞAP hastalığına karşı aşı üretilmesinin yanısıra teşhis, kontrol, araştırma ve eğitim çalışmaları yapılmaktadır. Bu özellikleri ile Türkiye'de sadece bir hastalığa odaklanmış, tek enstitüdür. Hayvancılığının en büyük problemlerinden olan şap hastalığına karşı mücadele vermektedir.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Esrarengiz 'ŞAP Enstitüsü Sabotajı' MİT'e Emanet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement