Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneğinin Arttırılması Operasyonu' Açılış Toplantısı - Son Dakika
Politika

Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneğinin Arttırılması Operasyonu' Açılış Toplantısı

Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneğinin Arttırılması Operasyonu\' Açılış Toplantısı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, “Özellikle Bağ-Kur ile Bağ-Kur sigortalılarıyla, Bağ-Kur primleriyle, genel sağlık sigortasıyla ilgili atacağımız adımlar artık olgunlaşmıştır.

29.01.2016 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Özellikle Bağ-Kur ile Bağ-Kur sigortalılarıyla, Bağ-Kur primleriyle, genel sağlık sigortasıyla ilgili atacağımız adımlar artık olgunlaşmıştır. Bunu hep beraber konuşup, bu yeni dönemin içerisinde burada özellikle bir taraftan mali disiplinimizi, Sosyal Güvenlik Kurumu sistemimizin mali disiplinini, bir taraftan Bağ-Kur'lu esnafımızın hayatiyetini ve devamını sağlayabilecek, ortak akılla geliştirilecek adımları gerçekleştireceğiz" dedi.

'Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneğinin Arttırılması Operasyonu' açılış toplantısı, Ankara Hilton Otel'de gerçekleşti. Toplantının açılışına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Bela Szombati, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Ömer Ayçiçek ve TESK Başkanı Bendevi Palandöken katıldı. Programda konuşan Bakan Soylu, "Biz 4 seçim geçirdik ve bu 4 seçim bizim demokrasimizi kuvvetlendirdi, kuvvetli bir aşı yaptı. 1 Kasım'dan sonra Türkiye 2015-2019 arası sürecini tam anlamıyla bir yürüyüş süreci, ikinci atılım dönemi olarak nitelendirilebilecek bir kuvvetliliği elde etti. Bizi seçimler zayıflatmadı. Seçimler kuvvetlendirdi. Türkiye'nin istikrarını hazmedemeyenler, Türkiye'nin istikrarının Ortadoğu istikrarı olabileceğini iyi şekilde bilenler, Türkiye istikrarının Ortadoğu ve Avrupa arasında Batı ile Doğu arasında en önemli gelişme havzası olduğunu bilenler, Türkiye'nin doğru örnek olarak bu bölgede konuşladığının, yükselen demokrasisinin, ekonomisinin, özgürlüklerinin, kardeşliğinin tahammülü içerisinde olmayanlar seçimin hemen sonrasında yeni bir eğilimi başlattılar. Biz bu toprakların evlatlarıyız. Sorumluluğumuz sadece siyaset değil, memleketimizdir, milletimizdir. Şu soruyu sormak isterim; eğer Türkiye 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarıyla beraber devam etmiş olsaydı bugün ülkemin hali ne olurdu?" diye konuştu.

"BENİM ÜLKEMİN SOKAKLARINI KOBANİ'YE ÇEVİRMEYE ÇALIŞANLARA BİZ FIRSAT VERMEYİZ"

"Biz demokrasiyi bedel ödeye ödeye büyütüyoruz" ifadesini kullanan Soylu, şunları kaydetti:

"Hiç kimse bizim demokrasimize kabahat bulmasın. Bunu hep beraber yapıyoruz. Esnafımızın sabrıyla. Esnafımız bizim medeniyetimizin en önemli sütunlarından birisidir. Bir korku toplumu üzerinden değil, bir hezeyanla değil, tam anlamıyla hep birlikte ortaya koyabileceğimiz bir gelecek perspektifi üzerinden size sesleniyorum. Bugün burada biz yeni adımlar atarak, becerilerimizin daha iyi bir şekilde gelişmesini, bugün Avrupa'nın en temel önem verdikleri meselelerden bir tanesi eğitim istihdam ilişkisidir, sosyal koruma istihdam ilişkisidir, becerilerin gelişmesidir. Biz bugün buradayken medeniyetimizin bütün değerlerini, birikmişlerini, 100 yıllık, bin 200 yıllık bütün eserlerimizi tarumar edenler, camilerimizi, kütüphanelerimizi, sokaklarımızı, bunlar kadar önemli olan birbirlerimizin gönüllerine kurulan köprüleri bombalamaya çalışanlar bugün işlerini yapmaktadırlar. Benim ülkemin sokaklarını Kobani'ye çevirmeye çalışanlara biz fırsat vermeyiz. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Milletimin birbirleriyle olan münasebetlerinin arasına fitne sokmaya çalışanlara müsaade etmeyiz. Biz bu topraklardaki kardeşliğimizi bir takım projelere heba ettirmeyiz. Bizim milletimizin, memleketimizin bize bıraktığı tüm değerleri yarına taşımaya kararlı olduğumuzu bir kez daha paylaşmak isterim."

"BİR DİZİ YASAYI DA DÜN AKŞAM MİLLETİMİZLE BULUŞTURMANIN MUTLULUĞUNU YAŞADIK"

1 Kasım seçimlerinde millete ne taahhüt edildiyse onu yerine getirmeye çalıştıklarını söyleyen Bakan Soylu, "Dün akşam saat 02.00'de TBMM'den ayrıldık. Sosyal güvenlik destek primlerinen ortadan kalkmasını da yani yüzde 10'unun tamamen alınmamasını da içeren değişiklikler ve içerisinde olmak kaydıyla hükümetimizin reform ve eylem planı içerisinde 1 Kasım seçimlerine giderken partimizin taahhütleri içerisinde olan bir dizi yasayı da dün akşam milletimizle buluşturmanın mutluluğunu yaşadık. Asgari ücretten dolayı özellikle Bağ-Kur primlerinde artışlar olduğunu biliyoruz. Bir taraftan hem asgari ücrette attığımız adım Türkiye açısından, hem ihtiyaçlı ve beklenen bir adımdı. Ama mali disiplinimiz açısından cesur bir adımdır. Burada işverenimizi de yalnız bırakmadık. Kendi şartlarımız ve koşullarımız çerçevesinde onlara da destek olmayı Türkiye'nin toplam ekonomisi içerisinde bir ihtiyaç olarak gördük ve bunu da gerçekleştirdik. Esnafımıza biz onlara ne versek, ne katkıda bulunsak, ne yapsak az olduğunu, elimizden gelen her şeyi yapmanız gerektiğini çok net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Ben dönem dönem söylerim, insan sadece ekonomik bir aktör değildir. Biz makine de değiliz. Biz esnafımıza sadece ekonomik aktör olarak bakmıyoruz. Esnafımız bizim birliğimizin, geleneğimizin, emanetimizin temsilcisidir" ifadelerini kullandı.

"Ne sıkıntınız varsa bizim sıkıntımızdır" diyen Soylu, "Ne derdiniz varsa bilin ki derdimizdir. Bu meseleyi biliyoruz. Bende bu memlekette yaşıyorum. Çok isabetli reformlar yaptık. Artık bu reformları yeniden tahkim etme zamanıdır. Özellikle Bağ-Kur ile Bağ-Kur sigortalılarıyla, Bağ-Kur primleriyle, genel sağlık sigortasıyla ilgili atacağımız adımlar artık olgunlaşmıştır. Bunu hep beraber konuşup bu yeni dönemin içerisinde burada özellikle bir taraftan mali disiplinimizi, Sosyal Güvenlik Kurumu sistemimizin mali disiplinini, bir taraftan Bağ-Kur'lu esnafımızın hayatiyetini ve devamını sağlayabilecek ortak akılla geliştirilecek adımları gerçekleştireceğiz. Hiç endişeniz olmasın" şeklinde konuştu.

Projenin esnaflar için çok önemli bir açılım olduğunu ifade eden Bakan Soylu, "Bu 7 milyon euroluk büyük bir projedir" dedi.

"O İNSANLARIMIZI TERÖR ÖRGÜTÜNE YEM ETMEYECEĞİZ"

Esnafların ekonominin can damarı olduğunu belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci ise şöyle konuştu:

"Bizim bakanlığımızın da bu dönemdeki esnaflara yönelik en önemli vizyonlarımızdan birisi esnafımızı büyütmeye yöneliktir. Bizim esnaf ve sanatkar kardeşlerimiz kendi meslek kuruluşları içerisinde böylesi bir eğitim ve danışmanlık sistemine çok yakın bir geleneğe sahiptir esasında. Doğu ve Gündeydoğu Anadolu'daki esnaflarımıza biz buradaki esnaflar olarak, Batı'daki kardeşleri olarak el gönül açmamız lazım. O çukurları açarak, çukur siyaseti izleyerek, kepenklerini kapatanlar, milletle olan bağlarını kesmek için beş kuruşa ekmeğini evine götürebilmek için o terör ortamında dükkanını, sanatını ayakta tutmaya çalışanlara karşılık onlara silah tutan terör örgütlerine karşı orada dimdik ayakta duran esnafımızın da biz buradaki esnaflar olarak her zaman yanında olmamız gerekir. Onlara dualarımızla, maddi desteklerimizle yanında olmamız gerekir. Biz de devlet olarak, hükümet olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki esnafımızı destekleme adına gerek prim ertelemeleri, gerekse çeşitli teşviklerle inşallah yanında olacağız ve o insanlarımızı terör örgütüne yem etmeyeceğiz."

"BUGÜN 23 BİN 250 KİŞİYİ EĞİTECEĞİZ BU 8 İLİMİZDE"

TESK Başkanı Palandöken ise, projenin 8 ilde başlamasının önemli olduğunu belirterek, "Keşke bütün imkanlarımız el verse de bu büyük projelerin yapımında çok daha önemli esnaf ve sanatkarın gelişmesiyle ilgili projelere imza atabilsek. Her şeyin zenginiyiz, gönül zenginliğimiz var ama maddi konularda da önemli sıkıntılarımız var. Bugün 23 bin 250 kişiyi eğiteceğiz bu 8 ilimizde. Ankara, Bursa, Manisa, Mersin, Gaziantep, Ordu, Şanlıurfa, Erzurum ile başladık. Ama gönül istiyor ki 81 ilimizde bu toplantıları girişimcilikle ilgili projelerin yapımında önemli katkılar konulması için elimizden geleni yapmamız lazım. Düşünün aklınıza ilk gelen Türkiye'nin üç sermaye duayenini. Birincisi geçen gün aramızdan ayrılan torun Mustafa Koç'tu. Dedesi neydi? Bakkaldı. Yine Sabancı ailesi, esnaf ve esas mesleği bakkallıktı. Yine Eczacıbaşı, aktarlıktan gelme. Türkiye'de aklınıza gelebilecek sermaye duayenlerini sıralasanız mutlak bizle ilintili ve bugün başarılı noktalara gelmiş insanlar olarak görürüz. Biz bu meslekleri severek yapıyoruz. Bu proje çok önemli" dedi.

"BİZ BU ÜLKENİN DİRLİĞİNİ, BİRLİĞİNİ, HUZURUNU SAĞLAMAK İÇİN GÜNEYİNDE, DOĞUSUNDA, BATISINDA, GÜNEYDOĞUSUNDA MÜCADELE EDEN İNSANLARIZ"

"Bize sahip çıkılması lazım" diyen Palandöken, "İki tane önemli bakanımız buradalar. Neydi esnafın sıkıntısı hani sosyal devletti? Esnafın sıkıntısının aşılmasıyla ilgili 568 lira olan Bağ-Kur primini yeniden değerlendirme oranında yükseltilip, hakkaniyetli bir şekilde esnaf sanatkarı sıkıntıya sokmamasıydı. Biz bu ülkenin dirliğini, birliğini, huzurunu sağlamak için Güneyinde Doğusunda Batısında Güneydoğusunda mücadele eden insanlarız. O bayrağın o ezanın okunabilmesi için kendimizi siper edip, dükkanımızı açıp halka hizmet, hakka hizmet edebilen insanlarız. Korkmayız. Siyasete fazla inmeyiz. Bizim işimiz ekmek parası. Siyasetçilere sadece hürmet etmeyiz" açıklamasında bulundu.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti mali işbirliği kapsamında yürütülen İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı (İKG OP) çerçevesinde hazırlanan ve yararlanıcısı TESK olan ADAPTESK projesi kapsamında 23 bin 250 esnaf ve sanatkara yönelik eğitimler düzenlenecek. Proje 8 ilde yürütülecek ve 23 ay sürecek. ADAPTESK projesinin bütçesi ise yaklaşık 7 milyon euro. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneğinin Arttırılması Operasyonu' Açılış Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:56 CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    CHP'li belediye başkanları, il ve parti yöneticileri, Genel Başkan Özgür Özel'in başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel, Anıtkabir Özel Defteri'ne, "Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk seçimlerinde, kurduğunuz ve bizlere emanet ettiğiniz partimizi, ilkelerinizden sapmadan, gösterdiğiniz rotadan milim şaşmadan birinci parti yaptık. Şimdi iki büyük eserinizden biri olan partimizi iktidar yapmak ve diğer büyük eseriniz Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesine ve hak ettiği yere çıkarmak için daha çok çalışacağız" diye yazdı.

  • Kırşehir'de şehitler için mevlit okundu
    10:47 Kırşehir'de şehitler için mevlit okundu

    Kırşehir Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Şehitler Haftası etkinlikleri kapsamında mevlit programı düzenledi. Dernek Başkanı Mutlu Kılıçaslan, şehitlerin unutulmaması gerektiğini vurguladı. Programa şehit yakınları, gaziler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri İsmail Haniye ile görüşecek
    10:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri İsmail Haniye ile görüşecek

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hamas’ın siyasi kolunu lideri İsmail Haniye ile İstanbul’daki görüşmesi, Ortadoğu’da İran-İsrail gerilimin arttığı ve bu nedenle Gazze’de ateşkes çabalarının ikinci plana atıldığı bir döneme rastlaması açısından önemli.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:32 CHP Genel Başkanı Özgür Özel Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve diğer parti yöneticileriyle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel ve heyet, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Ayrıca, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladılar.

  • Çilimli Kaymakamı Furkan Alpay, vefa ziyaretlerine devam ediyor
    10:29 Çilimli Kaymakamı Furkan Alpay, vefa ziyaretlerine devam ediyor

    Düzce'nin Çilimli ilçesinde çalışmalarına devam eden Kaymakam Furkan Alpay, yaşlı büyüklere yönelik vefa ziyaretleri başlattı. Son olarak Topçular Mahallesi'nde ikamet eden emekli imam hatip Avni Avcı'yı evinde ziyaret etti.

  • Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'e 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu
    10:25 Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'e 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu

    Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'i ziyaret etti. Vali Ünlü, Başkan Zeyrek'e hayırlı olmasını temenni ederek başarılar diledi.

  • Aydın'da silahlı terör örgütü propagandası yapmak suçundan 7 şüpheli yakalandı
    10:24 Aydın'da silahlı terör örgütü propagandası yapmak suçundan 7 şüpheli yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, silahlı terör örgütü propagandası yapmak suçundan aranan şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Didim, Efeler, Germencik, İncirliova ve Söke ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda, TKP/ML, PKK/KCK-PYD/YPG/YPJ terör örgütlerinin propagandasını yaptığı tespit edilen 7 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında adli süreç devam ediyor.

  • Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Kavaklıdere Mahallesi'nde incelemelerde bulundu
    10:24 Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Kavaklıdere Mahallesi'nde incelemelerde bulundu

    Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, seçim sonrası Kavaklıdere Mahallesi'nde gerçekleştirdiği incelemelerde mahalle sakinleriyle sohbet ederek taleplerini dinledi. Eksiklerin giderilmesi için çalışmalar başlatıldı.

  • CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:12 CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    CHP'li belediye başkanları ve il yöneticileri, Genel Başkan Özgür Özel'in başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel, Anıtkabir mozelesini çelenk koyup, saygı duruşunda bulunduktan sonra Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. İnönü'nün mezarını da ziyaret eden Özel, çelenk koydu.

  • Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:06 Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 7'inci kez belediye başkanı seçilmesinin ardından Anıtkabir'i ziyaret etti. Akgün ve beraberindeki heyet, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Akgün, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak Cumhuriyet değerlerine olan inancını ifade etti.


Advertisement