Eskişehirli Uğur, KPSS'de 6 Puan Türünde Türkiye Birincisi - Son Dakika
Güncel

Eskişehirli Uğur, KPSS'de 6 Puan Türünde Türkiye Birincisi

Eskişehirli Uğur, KPSS\'de 6 Puan Türünde Türkiye Birincisi

Eskişehirli 24 yaşındaki Uğur Tezal KPSS'de 6 puan türünde tam puan alarak Türkiye birincisi, 9 puan türünde ikinci oldu.

30.07.2015 15:27  Güncelleme: 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehirli 24 yaşındaki Uğur Tezal, Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS'de 6 puan türünde tam puan alarak Türkiye birincisi, 9 puan türünde ikinci oldu.

6 PUAN TÜRÜNDE BİRİNCİ, 9 PUAN TÜRÜNDE İKİNCİ OLDU

Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü ile yan dal yaptığı aynı üniversitenin Hukuk Fakültesi'nden bu yıl mezun olan Uğur Tezal 2015 KPSS A sınavında P26, P32, P39, P59, P100 ve P118 puan türlerinde 100 tam puan alarak 6 Türkiye birincisi olurken; P35, P38, P41, P42, P43, P45, P46, P51 ve P61 puan türlerinde 9 ikincilik, P40, P56, P62, P73, P80, P87, P112, P113 ve P120 puan türlerinde de 9 üçüncülük elde etti. Zorlu bir sınava hazırlanma süreci geçirdiğini anlatan Uğur Tezal şöyle konuştu:

"HEPSİNE AYRI VAKİT AYIRDIM"

"Maliye bölümü mezunuyum. Ayrıca Hukuk Fakültesi'nde de yan dal yaptım. Her iki bölümden de 2015 Haziran ayında mezun oldum. Bir sene boyunca KPSS sürecine hazırlandım. Hocalarım sağolsun yardımcı oldular. Ellerinden geleni yaptılar. Zorlu bir süreç. Farklı farklı derslere çalışmak lazım. Hukuk, maliye, iktisat, muhasebe. Genel kültür haricinde Türkçe, matematik, coğrafya, tarih. Bunların hepsine ayrı ayrı vakit ayırdım."

"MÜFETTİŞLİK SINAVLARINA HAZIRLANMAYI DÜŞÜNÜYORUM"

Sözlerine devam eden Tezal, "Yorulduk. Ama sonunda mutlu bir sonuç aldık, başarılı olduk. 6 puan türünde 100 tam puan alarak Türkiye birincisi oldum. 9 puan türünde Türkiye ikincisi oldum, 9 puan türünde de Türkiye üçüncüsü oldum. Toplam 24 puan türünde ilk üç derecesindeyim. Yüksek puan olarak 97-98 bekliyordum. 6 puan türünde 100 tam geldi. Öncelikle kafamı toplayıp kasımda hakimlik sınavı var ona göre bakanlıklardaki müfettişlik sınavlarına hazırlanmayı düşünüyorum." dedi

"DÜZ MEMURLUKLA YETİNİYORLAR"

KPSS birincisi Uğur Tezal'a eğitim veren Eskişehir'deki Akademik Tarz Kariyer Merkezi kurucusu Şahap Arpacı da kamuda görev almak isteyen gençleri kamu sınavlarına hazırladıklarını söyledi. Arpacı, "Yüzümüzü ağartan bizleri mutlu eden, gururlandıran önemli sonuçlar elde ettik. Öğrencilerimizden Uğur Tezal ilk kez girdiği KPSS A sınavında, 6 ayrı puan türünde Türkiye birincisi oldu. Özellikle bu KPSS A sürecini maalesef İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri çok bilmiyorlar. Genellikle düz memurlukla yetiniyorlar. Oysa bir İktisat, Çalışma Ekonomisi, İşletme, Uluslararası İlişkiler bölümleri mezunları iyi bir disiplinli çalışmayla kamuda, bakanlıklarda, genel müdürlüklerde çok iyi görevlere, çok iyi pozisyonlara gelebilirler." diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehirli Uğur, KPSS'de 6 Puan Türünde Türkiye Birincisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • Bruce wayne: Maliye mezunu hakim mi olur hakimlik sadece hukuk mezunlarına layık bir meslek. Hatta her Hulk mezunu olmamalı bence ankara istanbul izmir hukuk lari mezunları harici hakim yapılmamalı 4 14 Yanıtla
  • yalaaann yalaaan yalaaan: kimi kandırıyonuz siz yaa.doğru düzgün bi üniversite kazanamamış türkiyenin en dandik ve düşük puanlı üniversitesi olan eskişehir üniv kapağı zor atmış.sonra kpss ilk girişte 1.olmuş.buna kim inanır:kadir inanır;))) geç bunları mal dğiliz biz.okadar odtü boğaziçi mezunu varken burhan altıntopun bile diploması olduğu anadolu üniv mezunumu 1.olcak.and üniv mezunlarını üni mezunu bile saymıyorum ben.barajı aş and üniversitesindesin.oh neala memleket.velhasıl yalaaann yalaaan yalaannn.ahirette işiniz zor.nedeni:anladın sen onuuu... 8 8 Yanıtla
  • Ahmt_trk: Valla helal olsun ya yememiş işmemiş ders mi çalışmış bu oğlan 6 0 Yanıtla
  • 026: Helal sana kardeşim.Allah yolunu açık etsin, 5 1 Yanıtla
  • hilekar: Arkadaslar gundem kpss yok bilinçli bir şekilde yapılıyoluyor bugun medya algıyı farklı sekilde yonetıyor sorular calınmıştır teror bılerek cıkarıyorlar gundemi saptırmak amaçları 2 2 Yanıtla
  • Memoli: Yazık etmiş kendine ilk KPSS operasyonunda tutuklanır 3 0 Yanıtla
  • LACOSTE: Yav valla Eskişehirspor lu diye okuyorum, bu. Sarbi beni dağıttı,))) 1 1 Yanıtla
  • yükseliş: helal olsun esesliye 2 0 Yanıtla
  • Esesli: Tebrikler hemşerim 1 0 Yanıtla
  • gul: ah garibim oda ozendi turklerin haline nasil olsa kadin erkek ciplak din yok iman yok 0 0 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement