Eskişehirli Şair, Yazar ve Ozanlar Bir Çatı Altında Toplanacak - Son Dakika
Yerel

Eskişehirli Şair, Yazar ve Ozanlar Bir Çatı Altında Toplanacak

Eskişehirli Şair, Yazar ve Ozanlar Bir Çatı Altında Toplanacak

Eskişehir’de kültür-sanat ve edebiyatı sevdirmek amacıyla kurulan Eskişehir Şairler, Yazarlar ve Ozanlar Derneği (ESYODER) hizmete açıldı.

12.04.2014 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de kültür-sanat ve edebiyatı sevdirmek amacıyla kurulan Eskişehir Şairler, Yazarlar ve Ozanlar Derneği (ESYODER) hizmete açıldı.

Odunpazarı Kaymakamı Abdullah Selim Parlar'ın da katıldığı açılışı töreninde, derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler veren dernek başkanı şair Ertuğrul Şakar, kültürel etkinlikler ile birlikte amaçlarının Eskişehir'deki yaşayan ve yaşamış olan sanatçıları topluma tanıtmak olduğunu kaydetti. Sanat ve sanatçıların eserlerini en iyi şekilde topluma yansıtma için yola çıktıklarını ifade eden Şakar, "Derneğimiz sanat alanında faaliyetler yapmak, faaliyetlerinin etkinleştirilmesi, geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek, birlikte projeler üretmek amacı ile kurulmuştur. Açılışı bugün gerçekleştirilen derneğimiz en kısa zamanda yapacağı sosyal etkinliklerle Eskişehir kültür ve sanat hayatında yerini alacaktır. Eskişehir halkının kültür, sanat ve duygularının takipçisi ve temsilcisi olacaktır. Eskişehir'de şairler için yeni bir çatı oluşturacak olan dernek, aynı zamanda şehrimiz yazarlarını bünyesinde toplayacaktır. Kentimizde örgütlenemeyen halk ozanlarımız ve aşıklarımız halk ozanı Arif Çayır'ın komisyon başkanlığı çerçevesinde bir araya gelip daha etkin ve örgütlü bir çalışma sergileyeceklerdir. Türkiye'de sayısız ödülün sahibi, dünya şiir kongresinde ülkemizi temsil etmiş Dr. Nedim Uçar da bize azim, güç ve gayret verdi. Kurucularımız arasına katıldı. Şiir, roman, tiyatro eserleri gibi nice kıymetli esere imza atan ve tüzüğümüzün hazırlanmasında katkı sunan değerli ağabeyimize teşekkür etmek bizim için bir mutluluktur. Kadın dünyamızın yüz akı, Türkiye çapında sayısız ödülün sahibi Rabia Barış'ın da kurucularımız arasında yer aldığını belirtmek isterim. Derneğimizin, Eskişehir kültür ve sanat hayatına yeni bir güç ve yeni bir ivme kazandıracağı umudu ile desteklerinizi bekliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin de katılımı ile kesilen kurdelenin ardından dernek hizmete açıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehirli Şair, Yazar ve Ozanlar Bir Çatı Altında Toplanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement