Eskişehir - Destici: Sadece Sözle Terörle Mücadele Olmaz - Son Dakika
Güncel

Eskişehir - Destici: Sadece Sözle Terörle Mücadele Olmaz

Eskişehir - Destici: Sadece Sözle Terörle Mücadele Olmaz

Destici: Sadece sözle terörle mücadele olmaz Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, teröre karşı ülkeyi yönetenlerin kararlı bir tutum sergilemeleri gerektiğini belirterek "Sadece sözle terörle mücadele olmaz. Türk Silahlı Kuvvetleri kara harekatı gerçekleştirerek, tanklarını, toplarını o bölgeye sokarak bir kere Kandil'i imha etmeli. Yani o PKK'nın üssü yok edilmeli" dedi.

03.08.2015 22:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Destici: Sadece sözle terörle mücadele olmaz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, teröre karşı ülkeyi yönetenlerin kararlı bir tutum sergilemeleri gerektiğini belirterek "Sadece sözle terörle mücadele olmaz. Türk Silahlı Kuvvetleri kara harekatı gerçekleştirerek, tanklarını, toplarını o bölgeye sokarak bir kere Kandil'i imha etmeli. Yani o PKK'nın üssü yok edilmeli" dedi.

Eskişehir Devlet Hastanesi'nde tedavi gören 58 yaşındaki ablası Mükerrem Destici'yi ziyaret eden Mustafa Destici, hastane bahçesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Terör olaylarının olabileceğini seçim öncesi yaptıkları açıklamalarda dile getirdiklerini söyleyen Destici "Bu hadiselerin yaşanacağı aslında gün gibi ortadaydı. Maalesef tedbir alınmadı ve çözüm sürecinin yalancı baharına ülkemiz, milletimiz kandırıldı ve Mehmetçiklerimiz, polislerimiz heba edildiler. Ne verirseniz verin, PKK ile müzakere ederseniz, masaya oturursanız, hep daha fazla isteyeceklerini söyledik. Yani bugün özerklik talepleri var, Apo'nun serbest bırakılması talepleri var. Ana dilde eğitim talepleri var. Yarın bunları verdiğiniz zaman ki bunlar verilemez. Daha fazlasını isteyecekler, ayrı bir devlet isteyeceklerdir" diye konuştu.

'KANDİL İMHA EDİLMELİ'

Artan terör olaylarına karşı Türkiye'yi yönetenlerin artık kararlı bir tutum sergileme vakitlerinin geldiğini ifade eden Mustafa Destici, PKK'nın öncelikle Kuzey Irak'taki varlığına son verilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Sadece sözle terörle mücadele olmaz. Ekranlarda söz söyleyerek, milleti yatıştırmaya çalışarak, PKK'yı lanetleyerek, 'Kökünü kazıyacağız', 'şöyle edeceğiz', 'böyle edeceğiz', bunları söyleyerek bu iş olmaz. Eğer siz gerçekten PKK ile mücadele ediyorsanız, edecekseniz, gerçekten kökünü kazıyacaksanız şu anda konjonktürde uygun. Çünkü IŞİD ile mücadele noktasında Türkiye ABD başta olmak üzere uluslar arası güçlerle anlaştı. Dün açmayacağız dedikleri üsler başta ABD olmak üzere çeşitli uluslar arası güçlere açıldı. ve bunun karşılığında da PKK'ya operasyon izni alındığı gözüküyor. O zaman bu operasyonları hava operasyonları ile sınırlı tutamazsınız ve bir netice de alamazsınız. Yani biz 3 şehit verdik, onlardan 10 kişi öldürdük, bugün 300 kişiyi öldürdük, bugün 200 kişiyi öldürdük. Bunların doğru olduğuna inanmıyorum. Gerçekçi bulmuyorum, inandırıcı da bulmuyorum ve netice alınmayacağını da düşünüyorum. Yapılacak iş şudur. Şimdi Suriye'nin kuzeyinde bir güvenli bölgeden önce Irak'ın kuzeyinde bir güvenli bölge oluşturulmalı. Türk Silahlı Kuvvetleri kara harekatı gerçekleştirerek, tanklarını, toplarını o bölgeye sokarak bir kere Kandil'i imha etmeli. Yani o PKK'nın üssü yok edilmeli. Bunu da İran'la işbirliği yaparak da yapabilir Çünkü İran'da PKK'dan muzdarip. Türkiye'nin şu anda İran'la çok iyi ilişkileri var. Uluslararası kamuoyu da konsept de buna uygun. Eğer siz gerçekten PKK'nın kökünü kazıyacaksanız birinci olarak yapmanız gereken bu. Yani bir kere Kuzey Irak'taki varlığına son vereceksin üs orası."

'DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRIN'

HDP'li bazı milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiğini de söyleyen Mustafa Destici, "Dokunulmazlıkları kaldırın diyoruz. Pervasızca konuşmaya, meydan okumaya devam ediyorlar. Biz 80 tane HDP milletvekilinin tamamının dokunulmazlığını kaldırın demiyoruz. Sırtını PKK'ya dayayanlar var. Yani teröre ve teröriste dayayanlar var. Bunun dokunulmazlığını kaldıracaksın. Muş'ta 'Buradan defolup gideceksiniz' diyen şerefsizinkini kaldıracaksın. Ödür taraftan PKK sizi tükürüğü ile boğar diyeninkini kaldıracaksın. Yani bunlar belli. Böyle 4-5 tane önde gidenler var. Bunlarınkini kaldıracaksın. AKP'nin ve MHP'nin oyları buna yetiyor zaten. Eğer bunu yapmazlarsa bir inandırıcılık olmaz. İşin doğrusu da bu" dedi.

'ENDİŞEM DE VAR'

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, terör örgütü ile ilgili olarak mücadelede kanunlar yetersiz ise yeni yasalar çıkartılması gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Terör unsuru adına Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde bir şey bırakmayacaksın. Eğer bunu yapmıyorsan o zaman dediğim gibi bu inandırıcı olmaz. Dolayısıyla biz buna benzer sözleri 30 yıl içerisinde çok duyduk. Karnımız tok. Yani yemezler diyorum. İcraat bekliyoruz. Eğer bu danışıklı dövüş değilse, bu gelecekteki bir takım süreçlerin alt yapısına hazırlanma adına, bu süreçler yaşanmıyorsa, inşallah öyle değildir. Yani oradan kastım da şu. Efendim işte bir çözüm süreci yaşandı. ve burada iktidar partisi bir oy kaybıyla çıktı. ve neticede müzakere edilen, masada konuşulan şeyler her ne kadar bugün inkar edilse de Dolmabahçe görüşmeleri, mutabakatları başta olmak üzere PKK'ya bir takım sözler verildi. Ama oy kaybıyla bu sözler tutulamıyor gibi gözüküyor. Çünkü tutulursa oy kaybı daha da büyüyecek bu gözüküyor. O halde ne yapalım, bir çatışma ortamı yeniden yaşanırsa millet de diyeceki bu kan dursun da, şehitler gelmesin de verelim. İşte Apo'ya af mı?, ana dilde eğitim mi?, özerklik mi? Yani lanet olsun verelim noktasına milleti getirme gibi, sanki bir süreçler hazırlanıyor gibi endişem de var işin doğrusu. İnşallah bu böyle değildir. Zaten böyleyse bu başlı başına bir felakettir, ihanettir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir - Destici: Sadece Sözle Terörle Mücadele Olmaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • fızoo: bu adam hala burda mı ? seni sandığa gömmüştük 1 0 Yanıtla
  • Serdar: Adam doğru söylüyor, toptan temizlik. 0 0 Yanıtla
  • Avusturya Hava Yolları Kabin Görevlileri Maaş Artışı Talebiyle Grevde
    14:00 Avusturya Hava Yolları Kabin Görevlileri Maaş Artışı Talebiyle Grevde

    Avusturya Hava Yolları'nda çalışan kabin görevlileri, maaşlarının artırılması talebiyle greve gitti. Grev nedeniyle 400'ün üzerinde uçuş iptal edilirken, yaklaşık 52 bin yolcu etkilendi. VIDA Sendikası, çalışanların aylık gelirlerinin yüzde 27 artırılmasını talep ederken, şirket yüzde 18 artış önerisinde bulunuyor.

  • Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi
    14:00 Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi

    Adıyaman'da, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi. Adıyaman Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına seçim sürecinde yapılması ve yapılmaması gereken konular hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, vatandaşların daha rahat oy kullanabilmesi için alınan tedbirler ve konteyner kentlerdeki sandık kurulumu gibi konular da ele alındı.

  • Bolu'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 1 Yaralı
    13:59 Bolu'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 1 Yaralı

    Bolu'nun Paşaköy Mahallesi'nde meydana gelen kazada, otomobil ile çarpışan hafif ticari araç devrildi. Kazada hafif ticari aracın sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement