Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'den Kısa Kısa

Tepebaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Ramazan Bayramı nedeniyle temiz ve huzurlu bir bayram geçirmesi için gerekli önlemleri aldı.

13.07.2015 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tepebaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Ramazan Bayramı nedeniyle temiz ve huzurlu bir bayram geçirmesi için gerekli önlemleri aldı.

Belediyeden yapılan açıklamada, yetkililer, zamansız çıkarılan çöpler nedeniyle sorun yaşandığını hatırlatarak, bu yüzden hem çevre kirliliğin oluştuğunu, hem de koku ve görüntü kirliliğine yol açıldığını belirtti.

Temizlik İşleri Müdürü Fahrettin Çeçgel, "Her bayram olduğu gibi bu bayram süresince de hizmet vermeye devam edecek ekiplerimize, vatandaşlarımız da daha sağlıklı bir ortamda bayram geçirmeleri için çöp çıkarma saatlerine özen göstermelidir. Çöplerin 19.00-21.00 saatleri arasında çıkarılması gerekiyor. Vatandaşlarımızdan da gerekli hassasiyeti göstermelerini rica ediyoruz" ifadelerini kulkandı.

Bayram öncesi iş yeri denetimleri yapıldı

Tepebaşı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle işyeri denetimlerini sıklaştırdı.

Belediyeden yapılan açıklamada, ekipler, vatandaşların sağlıklı gıdaya ulaşması için yoğun çaba gösteriyor.

Yetkililerin işletmelerin yönetmeliklere uygun çalışıp çalışmadıkları, hijyen, gramaj ve etiket yönünden uygunluklarına bakıyor.

Zabıta Müdürlüğünce yapılan açıklamada vatandaşların ruhsatlı ve kayıtlı esnaftan alışveriş yapmalarının önemine vurgu yapılarak, karşılaşılacak herhangi bir olumsuzlukta Mavi Masa istek ve şikayet hattına ulaşılması gerektiği bildirildi.

Bayramın güzel ve sağlıklı bir biçimde geçmesi için Zabıta Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını sürdüreceği kaydedildi.

- Lösemi için harekete geçtiler

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Fethi Özkara lösemili çocuklar yararına yapılan proje hakkında konuştu.

Belediyeden yapılan açıklamada, "Her Toka Bir Oda, Lösemi için Harekete Geçin" projesi kapsamında gerçekleşen etkinlikler, Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde tedavi gören lösemi hastası çocuklar yararına düzenlendi.

Sosyal sorumluluk projelerinin çoğalması gerektiğine dikkat çeken Başkan Kurt, "Sizin gibi kamu kurumu niteliğindeki meslek odalarının, sosyal sorumluluk çerçevesinde yaptıkları bu işler önemli işlerdir. Keşke bütün odalar böyle projeler yapsa. Bütün insanlara bir farkındalık yaratabilsek" ifadelerini kullandı.

- İstanbul Maltepe mahalle temsilcileri Eskişehir'i gezdi

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Maltepe mahalle temsilcileri ve üyeleri Eskişehir'i ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamada, Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen projeleri çok beğendiklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, İstanbul'dan gelen misafirlere teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çektirdiği kaydedildi.

- Odunpazarı'ndan kandil simidi

Odunpazarı Belediyesi "Kadir Gecesi" dolayısıyla Çarşı cami'sinde vatandaşlara kandil simidi dağıttı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Odunpazarı Belediyesi tarafından öğle namazının çıkışında cami yanında kurulan stantta vatandaşlara kandil simidi ikram edildi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği stantta 2 bin 500 simit dağıtıldığı kaydedildi.

Park buluşmaların'da evlilik teklifi yapıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği "Park Buluşmaları"nın son gecesinde, gençler sevdikleri kızlara sürpriz yaparak, sahnede evlenme teklif etti.

Belediyeden yapılan açıklamada, etkinliklerinin final gecesine, Bilim Kültür Sanat Parkı ve Kentpark'ta iki genç sahneden sevdikleri kızlara evlilik teklif ettiler.

Sazova Bilim Kültür Sanat Parkı'nda, çocuklara sandalye kapmaca oyunuyla bisiklet dağıtılan bölümde, sunucunun yarışacak çocukların numaralarını torbadan çekmek için çağırdığı Burak isimli genç, mikrofondan kız arkadaşına evlenme teklif ettiği belirtildi.

Burak isimli gencin sevdiği kızın önünde diz çökerek, yüzükle evlilik teklifini tekrarladığı, genç kızın ise yapılan teklife "Evet" dediği bildirildi.

Kentpark'ta Saim Günal'ın konserinde, sahneye çıkan Zekeriya isimli genç, sevdiği Saliha isimli genç kıza evlenme teklif ettiği ve genç kızın alkışlar arasında sevdiği gencin yanına gelerek, evlenme teklifine "Evet" dediği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement