Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'den Kısa Kısa

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı ekipleri, Ihlamurkent'te bulunan ve Asri Mezarlık'a ulaşım için alternatif bir güzergah olan bulvarın yapımını tamamladı.

08.07.2015 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı ekipleri, Ihlamurkent'te bulunan ve Asri Mezarlık'a ulaşım için alternatif bir güzergah olan bulvarın yapımını tamamladı.

Belediyeden yapılan açıklamada, uzak mahallerde ve şehir merkezinin çeşitli bölgelerinde devam eden çalışmaların yanı sıra, Ihlamurkent ve Asri Mezarlık arasındaki bölgede de Kartopu caddesinden Asri Mezarlığına yeni bulvar yapım çalışmaları tamamlandı.

Yetkililerin Ramazan Bayramı öncesi, yolun ulaşıma açıldığını ifade ettiği kaydedildi.

- Kent Konseyi tarafından "Çocuk Meclisi" kuruluyor

Odunpazarı Belediyesi Kent Konseyi tarafından "Çocuk Meclisi" kurulması için toplantı düzenledi.

Belediyeden yapılan açıklamada, gerçekleşen toplantıya Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı Hasan Atak, Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Kolaylaştırıcısı Özlem Polat, çocuklar ve aileleri katıldı.

Odunpazarı Kent Konseyi Çocuk Meclisi'nin, çocukların kent yönetimindeki rolünün güçlendirilmesi ve sürdürülebilir yaşantı konularında eğitilmesi amacını taşıdığı belirtildi.

Çocukların farklı konularda fikir oluşturabileceği, düşüncelerini açıkça söyleyebileceği, çözüm üretebileceği bir alana sahip olacağı kaydedildi.

Başkan Kurt SOBE'liler ile bir araya geldi

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Sağlık Odunpazarı ile Evinizde (SOBE) Projesi kapsamında 65 yaş ve üzeri yaşlılarla biraraya geldi.

Belediyeden yapılan açıklamada, belediye yemekhanesinde düzenlenen etkinlik programına çok sayıda yaşlı vatandaş katıldı.

Yaşlıların Odunpazarı'nda yalnız olmadığının belirten Başkan Kurt, "Odunpazarı Belediyesi olarak yaşlılarımızın sağlıkları ile ilgileniyoruz. Sağlıklarının yanında moral ve motivasyonlarını da önemsiyoruz. Onlar için projeler üretmeye, etkinlikler düzenlemeye gayret ediyoruz. Ramazan ayı sebebiyle onlarla bir arada iftar yemeğinde buluşmaktan mutluluk duyuyoruz. Onların her türlü derdini, sıkıntısını çözmek bizim görevimizdir" ifadelerini kullandı.

Başkan Ataç'a ziyaret

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Tosun, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ı ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamada,  Tosun, Başkan Ataç'a yeni kitabını hediye etti.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, üniversitelerin gelişimi açısından yapılan bu başarılı çalışma sebebiyle Tosun'a teşekkür ettiği belirtildi.

Ataç ayrıca ESOGÜ Rektör adaylığı sebebiyle Tosun'a başarılar dilediği kaydedildi.

- Çocuklara tatilde masa tenisi kursu

Tepebaşı Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Spor Kompleksi Su Sporları Merkezi'nde su sporlarının yanı sıra birçok alanda da aktiviteler ilgi görüyor.

Tepebaşı Belediyesi'nin örnek tesisi Su Sporları Merkezi özellikle yaz aylarında çocukların yoğun olarak kullandığı adres olarak dikkat çektiği ve masa tenisi kurslarına dört grupta toplam 155 çocuk katıldığı kaydedildi.

- EMO'dan öğrencilere tercih kılavuzu

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), üniversite sınavlarına giren öğrenciler için tercih kılavuzu hazırladı.

EMO'dan yapılan açıklamada, meslek alanlarına giren elektrik, elektronik, elektrik elektronik, elektronik ve haberleşme, kontrol ve biyomedikal mühendisliği bölümlerini seçmek isteyenlere yönelik kılavuzda öğrencilere yardımcı olacak veri ve bilgilerin yanı sıra uyarılar da yer aldı.

Tercih kılavuzunda, EMO'nun mesleki alanlarına giren mühendislik bölümlerinin hangi üniversitelerde hangi adlar altında eğitim verdiğinden kontenjan sayılarına, iş tanımlarından hangi alanlarda faaliyet gösterdiklerine, ücret düzeylerinden iş bulma olanaklarına, üniversite ve bölümlerin müfredatının iş yaşamını nasıl etkilediğinden üniversitelerden alınan diplomaların uluslararası geçerlilik ve denklik durumlarına varıncaya kadar geniş bir çerçevede bilgi sunan bir broşür niteliği taşıdığı kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement