Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'den Kısa Kısa

Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezilerini yöneten gençler, Eskişehir Osmangazi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Onkoloji Birimi Çocuk Hematolojisi Bölümü'nde tedavi olan hastalar için 11 yatak alınmasına öncü oldu.

28.04.2015 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezilerini yöneten gençler, Eskişehir Osmangazi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Onkoloji Birimi Çocuk Hematolojisi Bölümü'nde tedavi olan hastalar için 11 yatak alınmasına öncü oldu.

Belediyeden yapılan açıklamada, Tepebaşı Belediyesi Gençlik Meclisi, tarafından Eskişehir Düşünce Platformu'nun desteği ile onkoloji bölümüne 9 yatak temin edildi ve böylelikle Onkoloji Birimi Çocuk Hematolojisi Bölümü'ndeki tüm yataklar değiştirildiği belirtildi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç bu örnek davranışlarından dolayı gençlere teşekkür ettiği kaydedildi.

Çevre düzenlemesine devam ediliyor

Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından cadde, sokak ve kavşaklara peyzaj düzenleme çalışmaları yapılıyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, baharın yaklaşmasıyla birlikte çiçek dikimi, çimlendirme, çevre düzenleme gibi peyzaj çalışmalarına ve periyodik bakımlarına devam ettiği bildirildi.

Yapılan çalışmalar kapsamında Vişnelik Mahallesi Stad sokağa çiçekler içinde Es yazısı tamamladığı kaydedildi.

Yetkililer, şehrin güzel ve elit bir görünüm kazanması için ağaçlandırma, çimlendirme ve bakımı konusundaki çalışmaların diğer mahallelerde devam edeceğini aktardı.

- AK Partiden MİYAD'a hayırlı olsun ziyareti

AK Parti Milletvekili Adayı Emine Nur Günay ile AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, Mihalıççıklılar Yaptırma, Yaşatma Yardımlaşma Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği (MİYAD) Başkanı Nurettin Kaba ve yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Partiden yapılan açıklamada, Dernek başkanı Nurettin Kaba ve Yönetim kurulu üyeleri tarafından  karşılanan Günay,  MİYAD başkanına başarılar diledi.

Mihalıççık ve Mihalıççık'lılar için neler yapılabileceği hakkında konuşulan ziyarette  Günay, "İnanıyorum ki birlik ve beraberlik içinde Mihalıççık için çok güzel ve faydalı işler yapacağız. Hemşehrilerim ile buluşmuş olmanın gururunu yaşıyorum. Bir Mihalıççıklı olarak artık bende bir MİYAD üyesiyim" ifadelerini kullandı.

- Barış için 74 bin kilometre pedal çevirecek

İstanbul'dan 29 Mart'ta "Barış için pedalla" sloganıyla bisikletiyle Türkiye turuna çıkan Meriç Şehit, Eskişehir'e ulaştı.

Belediyeden yapılan açıklamada, bisiklet kullanan vatandaşların trafikte yaşadığı sorunlara dikkat çekmek ve bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu göstermek için İstanbul'dan yola çıkıp 74 il ve 417 ilçe gezerek bisikletin önemi hakkında farkındalık yaratmayı amaçlayan bisikletçi Meriç Şehit Eskişehir'e geldi.

74 bin kilometre boyunca pedal çevirmeyi planladığını belirten Şehit "Amacım bisikletin de bir ulaşım aracı olduğunu anlatmak. 50 yıl önce bisiklet ulaşım aracı olarak zaten kullanılıyordu. Şimdi de az sayıda olsa da günlük yaşamda bisiklet kullananlar var. Bisiklet özellikle sağlık için çok faydalı bir aktivite. Fakat trafikte bisikletlileri umursamayan sürücüler var. Onlardan saygı bekliyoruz. Eskişehir'e gelmeden Sayın Büyükerşen'in Eskişehir'de bisiklet kullanımını desteklediğini ve bunun için Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmalar yapıldığını biliyorum. Başkan Büyükerşen'e ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ilgileri ve bisikletle alakalı yaptıkları çalışmalar dolayısıyla teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

- Bilgi Parkı yenilendi

Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, belediye ekipleri, Göztepe Mahallesi'nde bulunan Bilgi Parkı'nda komple bakım ve yenileme çalışması yaptı.

Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen düzenleme çalışmaları kapsamında parkın spor aletleri, bank ve çöp kutuları yenilendi. 2065 metre karelik alan üzerine kurulu olan parkın sert zemini yenilenirken çim alanları da yeniden ekildiği bildirildi.

Yetkililer, Odunpazarı bölgesinde sorunlu ve bakımsız hiçbir park kalmayacağını, parklarda yenileme ve bakım çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

- Yaya yollarında bakım onarım çalışması

Eskişehir Büyükşehir  Belediyesi'nin görev ve sorumluluğunda bulunan kent merkezindeki bulvar ve caddelerde zarar gören, bordürler ve parke taşları yenileriyle değiştirilip kente güzel bir görünüm sağlanıyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin kırsalda yapılan yol bakım ve onarım çalışmalarına paralel olarak şehir merkezinde üst yapı çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

Yayaların yol güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak Sakarya 2 caddesinde ekipler, üst yapı bakım onarım çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kent merkezinde yaşayan vatandaşlarımızın yaya güvenliğini ön plana çıkaran ve rahatça ulaşılabilirliği sağlayan özellikle engelli yurttaşlarımızın herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmaması için bordür ve tretuvar çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü kaydettiler.

- Orion Nefesli Sazlar Beşlisi konser verdi

Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası'nın programında yer alan oda müziği konserlerinde bu hafta Orion Nefesli Sazlar Beşlisi sahne aldı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Ergin Orbey sahnesinde gerçekleştirilen konserde,  oda müziği topluluğu sanatseverlerle buluştu.

Kornoda Altuğ Tekin, fagotta Aşkın Usta, klarnette Özlem Tanrıkulu, obuada Benar Banaz ve flütte Sonat Sözer sahne aldığı belirtildi.

Jacgues Ibert, Ferenc Farkası, Paul Hındemıth ve Georges Bızet  gibi bestekarların eserlerini başarılı bir şekilde yorumlayan sanatçılar, konser sonrası büyük alkış aldığı kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement