Eskişehir'de 'Kut Bayramı' Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de 'Kut Bayramı' Kutlaması

Eskişehir\'de \'Kut Bayramı\' Kutlaması

Eskişehir Kent, Kültür, Eğitim, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ESKENT) tarafından Kut Bayramı kapsamında fotoğraf sergisi açıldı.

25.04.2015 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Kent, Kültür, Eğitim, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ESKENT) tarafından Kut Bayramı kapsamında fotoğraf sergisi açıldı.

Odunpazarı'nda bulunan Hicri Sezen Parkı yanındaki alanda, 29 Nisan 1916 tarihinde Irak cephesinde Türklerin kazandığı Kut Zaferinin 99'uncu yılı nedeniyle fotoğraf sergisi açıldı. Etkinlikle alakalı konuşan ESKENT Başkanı Gürol Yer, 1953 yılında Türkiye'nin NATO'ya girişine kadar Kut Bayramı olarak kutlanan günün, o andan sonra ne literatürde, ne ders kitaplarında, ne de devlet gündeminde yer almadığını ve Türk milletine unutturulmaya çalışıldığını söyledi. Yer, "Bugün Türkiye'de 29 Nisan Kut-ül Ammare Zaferimizden insanlarımızın haberi olmamasının utancı ve üzüntüsünü yaşıyoruz ve o gün orada kızgın toprağın bağrında şehit düşmüş atalarımızdan özür diliyoruz. Çocuklarımız Vietnam'ı biliyor, Nikeragua savaşını biliyor, Falkland savaşını biliyor ama maalesef destan olan Çanakkale'den sonraki en büyük zafer olduğu İngilizler tarafından kabul edilen Kut Zaferi'ni bilmiyor, öğretilmiyor, öğrenmeleri istenmiyor" dedi.

Başkan Yer, bu destanın Türk milletine anlatılması gerektiğini dile getirerek, "Zafer duygusu yaşatılsın ve pek çok konuya alaka gösterenler, her noktasına gerçek olan bu zaferi görsünler. Tarih unutturan zihniyeti affetmeyecek ve hesabını soracaktır" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 60 fotoğraf ve belgenin yer aldığı serginin gün boyu süreceği, akşam namazına müteakip de Akarbaşı Mahallesi Bedrettin Camii'nde tüm şehit ve gaziler için mevlit okutulacağı bildirildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de 'Kut Bayramı' Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement