Eskişehir'de 23 Nisan Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de 23 Nisan Etkinlikleri

Eskişehir\'de 23 Nisan Etkinlikleri

Eskişehir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle öğrenciler Vali ve belediye başkanının koltuklarına oturdu.

23.04.2015 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle öğrenciler Vali ve belediye başkanının koltuklarına oturdu. Sırayla vali koltuğuna oturan 3 öğrenci tramvay hatlarının yer altına alınmasını, sokak köpeklerinin toplatılmasını ve çocukların hayal güçlerinin geliştirilmesi için bilim merkezi kurulmasını istedi.

23 Nisan etkinlikleri Eskişehir'de ilk olan Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulup saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Ardından Mille Eğitim Müdürlüğü yetkilileri öğrencilerle birlikte Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ile Büyükşehir Belediye Başkan vekili Abdülkadir Adar'ı makamında ziyaret etti.

VALİ TUNA KOLTUĞUNU 3 ÖĞRENCİYE BIRAKTI

Vali Güngör Azim Tuna, kendisini ziyarete gelen Orhangazi Ortaokulu öğrencisi Berkay Akpınar, Hızırbey İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Rabia Kurbuz ve Milli Zafer İlkokulu öğrencisi Elif Berin Üzmez'i sırasıyla makam koltuğuna oturttu. İlk olarak koltuğa oturan Berkan Akpınar, "İlk icraatım olarak belediye başkanını arayıp Eskişehir yollarındaki sıkışıklığın giderilmesi için tramvayların şehir altından gitmesini talep edeceğim" diye konuştu.

Daha sonra vali koltuğuna oturan Hızırbey İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Rabia Kurbuz da "Küfürsüz ve kavgasız bir Eskişehir için çalışmalar yapılmasını istiyorum" dedi.

Son olarak koltuğa oturan Milli Zafer İlkokulu öğrencisi Elif Berin Üzmez ise "Ben öncelikle sokak hayvanlarının ve özellikle köpeklerin toplanmasını istiyorum. Çünkü artık köpeklerimiz insanlara zarar verebiliyorlar. Çocukların daha çok hayal güçlerinin gelişebilmesi için bir bilim merkezi açılmasını da istiyorum" diye konuştu.

Vali Güngör Azim Tuna öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Tuna, hediyeler arasında bulunan kitapların da okunması istedi.

YEŞİL ALAN VE BİSİKLET YOLLARI İSTEDİLER

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan vekili Abdülkadir Adar da koltuğunu sırasıyla Atayurt Okulları 5'inci sınıf öğrencisi Erkut Kandemir, Meseret İnel İlkokulu öğrencisi Selena Çopur ve İki Eylül Ortaokulu öğrencisi Buse Ateş'e bıraktı. Öğrenciler bisiklet yollarının yapılmasını ve yıkılacak olan stadyumun yerine yeşil alan ve lunapark yapılmasını istediler.

TÖRENLER SPOR SALONUNA ALINDI

Eskişehir'de havanın soğuk olması nedeniyle Vilayet Meydanı'nda yapılacak olan 23 Nisan törenleri Atatürk Spor Salonu'na alındı. Buradaki törenler saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları ekileri gösteri sundu. Engellilerden oluşan halk oyunları ekibinin gösterisi sırasında izleyiciler duygulu anlar yaşadı, bazıları gözyaşlarını tutamadı. - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de 23 Nisan Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement