Eskişehir'de 166 Bin Dekar Tarım Arazisinde Don ve Yağış Zararı - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de 166 Bin Dekar Tarım Arazisinde Don ve Yağış Zararı

Eskişehir\'de 166 Bin Dekar Tarım Arazisinde Don ve Yağış Zararı

Eskişehir'de bu yıl meydana gelen aşırı yağış, dolu ve don nedeniyle 166 bin 500 dekarlık tarım arazisinin zarar gördüğü bildirildi.

30.06.2015 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de bu yıl meydana gelen aşırı yağış, dolu ve don nedeniyle 166 bin 500 dekarlık tarım arazisinin zarar gördüğü bildirildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, küresel ısınmanın etkisinin Eskişehir'de de hissedilmeye başlandığı belirtildi. Açıklamada, 2014 yılında 2 milyon 300 bin dekar alanın kuraklık ve diğer afetlerden etkilediğinin kaydedildi. 2015 yılında ise don, dolu ve aşırı yağışlar nedeniyle 166 bin 500 dekarlık tarım alanının zarar gördüğünün belirtildiği açıklamada şöyle denildi:

"İl Müdürlüğümüz Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü personellerince yapılan incelemelerde Mihalıççık ilçesi başta olmak üzere, Seyitgazi, Alpu, Beylikova, Çifteler, Günyüzü, Sivrihisar, Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerinde lokal düzeyde ebatları kuzu dişinden ceviz büyüklüğüne kadar değişen dolu yağışı meydana geldiği ve önemli zararlar oluştuğu tespit edilmiştir. Tarım alanlarında meydana gelen hasar ağırlıklı olarak arpa, buğday, kiraz ve sebze alanlarında oluşmuştur. İlkbahar geç donları nedeniyle verim düşüklüğü gözlemlenen kirazlarda dolu yağışları da eklenince meydana gelen maddi kayıplar artmıştır. Dolu yağışı aynı zamanda hasat olgunluğuna gelen arpalarda da dane dökülmesi ve sap kırılması şeklinde önemli derecede kayıp oluşturmuştur. Özellikle yamaç alanlardan gelen hafriyat, şeker pancarı ve soğan ekili alanların üzerinde yaklaşık 5 santimetrelik toprak tabakası birikmesine neden olmuştur."

Eskişehir Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, ilçelerde oluşturulan Hasar Tespit Komisyonları'nın hasar tespit çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüğünü belirtti. - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de 166 Bin Dekar Tarım Arazisinde Don ve Yağış Zararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement