Elvan: Antalyalılar Ak Partiyi Yeniden İktidara Taşıyacaklar - Son Dakika
Yerel

Elvan: Antalyalılar Ak Partiyi Yeniden İktidara Taşıyacaklar

AK Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan, "Antalyalı hemşehrilerimin AK Parti'yi yeniden iktidara taşıyacağına yürekten inanıyorum" dedi.

05.06.2015 13:18  Güncelleme: 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan, "Antalyalı hemşehrilerimin 7 Haziran'da tercihini yine istikrar ve büyüyen Türkiye'den yana kullanıp, AK Parti'yi yeniden iktidara taşıyacağına yürekten inanıyorum" dedi.

Lütfi Elvan'ın seçim ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Yeni Akdeniz Yolunda İlk Hedef Antalya, Son Karar İstikrar" sloganıyla yola çıkan Elvan, 2 aylık sürede Antalya'da seçim sürecinin en aktif isimlerinden oldu.

İl merkezi ve ilçeleri tek tek dolaşan, mahalle toplantılarına katılan, sivil toplum kuruluşları üyeleriyle bir araya gelen Elvan, açıklamasında, Antalya'da turizmi şaha kaldıracak, istihdamı artıracak, çiftçinin yüzünü güldürecek, gençlere iyi bir gelecek sağlayacak projelerle geldiklerini ifade etti.

Bugüne kadar söz verdiklerini yaptıklarını, bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini belirten Elvan, "Antalyalı hemşehrilerimin 7 Haziran'da tercihini yine istikrar ve büyüyen Türkiye'den yana kullanıp, AK Parti'yi yeniden iktidara taşıyacağına yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Antalyalıların talep ve sorunlarının takipçisi olacağını vurgulayan Lütfi Elvan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Yaklaşık 2 aydır projelerimizi, Antalya için yapacaklarımızı anlatıyoruz. Hedeflerimizi, ziyaretlerimizi, projelerimizi sizlerle her türlü platformda paylaştık, sizleri bilgilendirdik. Talepleri aldık, sorunları tek tek dinledik. Bilmelisiniz ki internet sitem ve sosyal medya üzerinden bana gönderdiğiniz mesajları da tek tek okuyup hepsiyle ayrı ayrı ilgileniyorum. Her mecradan iyi dileklerini, taleplerini, sorunlarını ileten tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Yine taleplerinizi 'lutfielvan.com' internet sitemden ve sosyal medya hesaplarımdan bana iletebilirsiniz."

Sorunlara anında çözüm

Açıklamaya göre Elvan, sorunlara yönelik anlık çözümleri ile ön plana çıktı. İletilen sorunlar daha not alınmadan Lütfi Elvan bizzat konunun muhatabını arayarak sorunu çözdü.

Bu sayede Gazipaşa- Alanya havalimanında uçuşlar vatandaşların isteğine göre yeniden düzenlendi, il merkezi ve ilçelerdeki trafo sorunlarının çoğu giderildi, Manavgat'ta Sağırin Mahallesi'nin su sıkıntısı ortadan kalktı.

Elvan'ın işçi, emekli ve çiftçilere yönelik önemli müjdeleri oldu. Turizm sektöründe emek veren binlerce kişinin kesintisiz 12 ay çalışmasının önü açacak düzenleme için Elvan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştü. Elvan'ın girişimleri sayesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sorunun çözümü için çalışma başlattı. Turizm çalışanları, emekliler ve dar gelirlileri 250 lira taksitle TOKİ'den ev sahibi olmasının da önünü açacak adımlar atıldı.

Çiftçilere yönelik uygulamalar

Elvan, seracıların sorunlarının çözümü için de girişimlerde bulundu. Buna göre elektrik kullanımında seralardaki ticarethane uygulaması kaldırılacak ve tarımsal sulama fiyatları ne ise seralarda da o fiyat uygulanacak. Böylece çiftçilerin elektrik maliyetlerinde yüzde 15'e kadar bir ucuzlama sağlanacak.

Seraların modernizasyonu için de sıfır faizli kredi ve hibe destekleri uygulaması devreye girecek. Çiftçiler bu kredilerden yararlanarak seralarını modernize edip, günün koşullarına uygun hale getirecek. Böylece çiftçinin cebinden çıkan para azalacak, karlılık artacak.

Antalya'nın ulaşımla ilgili sorunlarının çözümü konusunda da Elvan girişimler yaptı. Lütfi Elvan'ın gelişiyle kavşakların yapım süreci hızlandırıldı, kısa sürede üçü tamamlandı. 80 milyon liraya mal olan Hal Kavşağı, Aksu Kavşağı ve Altınova Kavşağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya ziyaretine vatandaşların hizmetine sunuldu.

"Antalya'yı marka şehir yapacak projeler"

Açıklamaya göre, Antalya, iki ayrı hızlı tren hattına kavuşacak, Antalya-Alanya arasında otoban yapımı başlayacak, Muratpaşa'da Altın Portakal Yat Limanı yapılacak, Demre ve Lara'da kruvaziyer limanları inşa edilecek, ihtiyaç halinde bu limanlar tüm ilçelere yaygınlaştırılacak.

Antalya'nın batısına yılda 5 milyon yolcuyu ağırlayacak ve Antalya ekonomisine yılda 2 milyar lira katkı sağlayacak yeni bir havalimanı inşa edilecek. Antalya dev bir lojistik merkeze ev sahipliği yapacak. Akıllı Kent Sistemi kurulacak. Batı Çevre Yolu'nun bir kısmı tamamlandı, geriye kalan kısım en kısa sürede bitirilecek. Alanya Çevre Yolu'nun yapımına bu yıl başlanacak.

Projeler sayesinde Antalya ekonomisi, büyük canlanma yaşayacak. Özellikle hızlı trenler milyonlarca yerli ve yabancı turisti Antalya'ya çekecek. Hızlı trenlerle yılda 9 milyona yakın kişi taşınacak. İstanbul 4,5 saate, Ankara 3 saate inecek. Güzergah üzerindeki illerden günübirlik seyahatler artacak.

Projeler istihdama da büyük katkı yapacak, işsizlik azalacak. Hem yapım süreçlerinde hem de sonrasında binlerce kişi iş sahibi olacak. Sadece lojistik merkez, Batı Antalya Havalimanı, kruvaziyer limanları, hızlı tren ve karayolu inşaatları 15 bine yakın kişiyi iş sahibi yapacak. Bu yatırımlar sonrası oluşacak yan sektörler de dikkate alındığında sayı kat be kat artacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Elvan: Antalyalılar Ak Partiyi Yeniden İktidara Taşıyacaklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement