Eski TBMM Başkanvekili Sökmenoğlu'nun Vefatı - Son Dakika
Güncel

Eski TBMM Başkanvekili Sökmenoğlu'nun Vefatı

Eski TBMM Başkanvekili Sökmenoğlu\'nun Vefatı

Sökmenoğlu'nun cenazesi, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde Bayezid ı Bistami Türbesi'ndeki aile mezarlığında toprağa verildi.

25.06.2014 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) 20 Haziran'da vefat eden eski TBMM Başkanvekili Murat Sökmenoğlu'nun cenazesi, Kırıkhan ilçesinde Bayezid-ı Bistami Türbesi'ndeki aile mezarlığına defnedildi.

Sökmenoğlu'nun cenazesi, Reyhanlı ilçesindeki çiftlik evinden alınarak, vasiyeti üzerine ilçedeki Mustafa Şevki Paşa Camisi'ne getirildi. Sökmenoğlu'nun naaşı, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu'nun öğlen vakti kıldırdığı cenaze namazından sonra Kırıkhan ilçesinde Bayezid-ı Bistami Türbesi'ndeki aile mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine, Sökmenoğlu'nun ailesi ve yakınları, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, İskenderun 39. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Atiila Demirhan, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Hasan Polat, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, milletvekilleri Sadullah Ergin, Mevlüt Dudu, Hasan Akgöl, Mehmet Şandır, ve Şefik Çirkin, CHP Parti Meclisi Üyesi Nihat Matkap, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yerel seçimlerde CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mustafa Sarıgül, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar  katıldı.

Murat Sökmenoğlu

Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen'in oğlu olan Sökmenoğlu, 1945 yılında İstanbul'da doğdu. İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinden mezun olan Sökmenoğlu, THY İdare Meclisi murakıplığı yaptı. MDP kurucu üyesi olan Sökmenoğlu, Hatay ile İstanbul'dan seçilerek, milletvekilliği yaptı. 1989'da sine-i millete dönme gerekçesiyle milletvekilliğinden istifa eden Sökmenoğlu, TBMM başkanı başdanışmanlığı ve TBMM Başkanlık Divanı katip üyesi ve İdare Amirliği, NATO ve Parlamentolararası Türk Grubu üyeliği ile TBMM başkanvekilliği görevlerinde bulundu. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski TBMM Başkanvekili Sökmenoğlu'nun Vefatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • BENİM DÜNYAM: Hiç unutmuyorum yıllar önce mecliste bir gece mesaisinde kavga eden vekilleri yatıştırmak için o an devam eden Milan-Galatasaray maçının ilk yarı skorunu duyurmuştu (2-0 Galatasaray öndeydi). Allah rahmet eylesin... 0 0 Yanıtla
  • dinç: allah rahmet eylesin, kalanlara uzun ömür ve sabır versin. üzüntümüz büyüktür. 0 0 Yanıtla
  • Adıyaman'da Jandarma Tarafından Uyuşturucu Operasyonu
    11:48 Adıyaman'da Jandarma Tarafından Uyuşturucu Operasyonu

    Adıyaman'da jandarma ekipleri tarafından durdurulan araçta yapılan aramada 213 gram esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Haliliye Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda Miniklere Trafik Eğitimi Veriliyor
    11:47 Haliliye Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda Miniklere Trafik Eğitimi Veriliyor

    Haliliye Belediyesi, minyatür bir şehrin canlandırıldığı çocuk trafik eğitim parkında düzenlenen eğitimler ile miniklere trafik ışıklarını, levhalarını ve kurallarını öğretmeye devam ediyor. Şanlıurfa Valiliği koordinesinde gerçekleştirilen eğitimlerde çocuklara trafik bilinci aşılanıyor.

  • Kahramanmaraş'taki bu yolda iki günde bir trafik kazası oluyor
    11:46 Kahramanmaraş'taki bu yolda iki günde bir trafik kazası oluyor

    Kahramanmaraş'ta bulunan bir yolda iki günde bir trafik kazası meydana geliyor. Bölge esnafı, kazaların sürücü hataları ya da yolun durumuyla ilgili olduğunu belirtiyor. Kahramanmaraş Kuzey Çevre Yolu üzerinde sık sık trafik kazaları yaşanıyor. Esnaf, sürücülerin hızlı seyir halindeyken virajlarda kaza yaptığını ve yolun dar olmasının da kazalara neden olduğunu ifade ediyor. Esnaf, önlem alınması gerektiğini vurgulayarak trafik kontrolünün artırılmasını talep ediyor.

  • Mansur Yavaş: Belediyelerin Borçları İsrafı Gösteriyor
    11:46 Mansur Yavaş: Belediyelerin Borçları İsrafı Gösteriyor

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP ve MHP'den devralınan belediyelerin toplam borcunun 100 milyarı bulmasını değerlendirdi. Yavaş, lüks belediye binaları yapmanın ve çöp projelere para harcamanın doğru olmadığını belirtti.

  • Afyonkarahisar'da midibüsün şarampole devrilmesi sonucu 5 kişi yaralandı
    11:45 Afyonkarahisar'da midibüsün şarampole devrilmesi sonucu 5 kişi yaralandı

    Afyonkarahisar-Ankara kara yolu Susuz beldesi yakınlarında İscehisar Belediyesine ait midibüsün şarampole devrilmesi sonucu 5 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Afyonkarahisar'daki hastanelere kaldırıldı.


Advertisement