Eski Tarım Bakanı, Demirel Başkanlığındaki Bakanlar Kurulu Toplantısını Değerlendirdi - Son Dakika
Politika

Eski Tarım Bakanı, Demirel Başkanlığındaki Bakanlar Kurulu Toplantısını Değerlendirdi

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in topladığı Bakanlar Kurulu’na katılan 57’inci hükümetin Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, Cumhurbaşkanının Başbakanlığa ziyaretinde bakanlarla ülkenin genel meseleleriyle ilgili sohbet toplantısı yapıldığını belirterek, “Ancak gündemli tüm bakanların davet edildiği toplantılar yapılmadı.

19.01.2015 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in topladığı Bakanlar Kurulu'na katılan 57'inci hükümetin Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, Cumhurbaşkanının Başbakanlığa ziyaretinde bakanlarla ülkenin genel meseleleriyle ilgili sohbet toplantısı yapıldığını belirterek, "Ancak gündemli tüm bakanların davet edildiği toplantılar yapılmadı. Yalnız şuna dikkat ediliyordu, Cumhurbaşkanı ile Hükümet arasındaki koordinasyona dikkat ediliyordu" dedi.

"CUMHURBAŞKANI İLE HÜKÜMET ARASINDAKİ KOORDİNASYONA DİKKAT EDİLİYORDU"

Sık sık yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantılarını Cumhurbaşkanının genişletilmiş olarak yaptığını anlatan Gökalp, şöyle konuştu:

"Birisine de ben katılmıştım. Sınır ticareti o zaman bu Doğu ve Güneydoğu illerindeki sınır ticareti arzu edilen boyutu aşmıştı. Aynı zamanda o zaman biz 5 ilde hayvan pazarlarının kapatılması yasağını da biz getirmiştik. Onların tartışıldığı bir toplantıda görüşlerimiz alındı. Çok olumlu bir toplantı oldu. Hükümetle koordineli bir şekilde çalışıldı. Sonra kendisi Sayın Cumhurbaşkanı başbakanlığa bir ziyaretinde de bakanlarla yine ülkenin genel meseleleriyle ilgili sohbet toplantısı yapıldı. Ancak gündemli tüm bakanların davet edildiği toplantılar yapılmadı. Yalnız şuna dikkat ediliyordu; Cumhurbaşkanı ile Hükümet arasındaki koordinasyona dikkat ediliyordu. O şekilde bir toplantılara katıldık. Başka toplantılar olmadı."

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısıyla ilgili ise Gökalp, "Seçilmiş Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanımızın, Bakanlar Kurulu toplantısını gündemli olarak yapıyor. Burada ben özellikle şunun üzerinde durmak istiyorum; Türkiye'de bir mesele oluyor, bu mesele tartışılıyor. Bu tartışmanın ülkeye getirdiği faydanın üzerinde duruyorum. Bunun faydası ne olacak. Türkiye'nin bugün ekonomik meselesi, işsizlik meselesi, sınırlarımızın dışındaki o terör olayları, oradaki savaşlar, Türkiye içerisinde sıkıntılar var. Bunlar konuşulacağı yere Sayın Cumhurbaşkanının Bakanlar Kuruluna başkanlık etmesi konuşuluyor. Şuanda seçilmiş Cumhurbaşkanı hükümetle koordineli bir şekilde çalışması acaba bu ülkeye hayır mı getirir, ülkeye sıkıntılar mı getirir bu açıdan bakmak lazım. Yani siyasette her zaman atılan bir adımdan, yapılan bir işten ülkenin hayrına ne çıkar, toplumun hayrına ne çıkar, işsiz üniversiteliye ne çıkar bunları konuşmak lazım. Ben şunu isterim; Sayın Cumhurbaşkanıyla hükümetin koordineli çalışmasını isterim. Bu bugün içinde böyledir, gelecek içinde böyledir. İsterdim ki geçmişte de böyle olsaydı. Geçmişte de çoğu zaman böyle olmuştur" ifadelerini kullandı.

"KENAN EVREN APOLETLERİYLE BAKANLAR KURULUNU TOPLUYORDU O ZAMAN BU KADAR TARTIŞILMIYORDU"

Geçmişte de Cumhurbaşkanlarının Bakanlar Kurulunu topladığını ifade eden Gökalp, şunları kaydetti:

"Rahmetli Cemal Gürsel zamanında başlamış Cumhurbaşkanlı Bakanlar Kurulu toplantısı. Sonra Kenan Evren zamanında da devam etmiş. Kenan Evren apoletleriyle Bakanlar Kurulunu topluyordu o zaman bu kadar tartışılmıyordu. Şimdi doğru mu veya yanlış mı doğru ve yanlışlığından biz ne hayır çıkarırız. Bunu tartışmanın, bunu bu kadar büyütmenin gündem yapmanın ülkeme faydası ne? Ben her meseleye fayda açısından bakarım. Siyaset hep olumlu yapmak için adımlar atılmasını gerektirir. Ben isterdim ki yapılacak bu toplantıda hangi meseleler, muhalefet tarafından, iktidar üyeleri tarafından, sivil örgütler tarafından, toplum önderleri tarafından gündeme getirilsin ve densin ki 'Sayın Cumhurbaşkanım, şöyle sıkıntılarda var. Hükümetle bu da konuşulsun' denir. Cumhurbaşkanı ile hükümetin koordineli çalışması ülkeye zarar getirmez, ülkeye fayda getirir. Beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz seçilmiş cumhurbaşkanı. Seçilmiş bir Cumhurbaşkanı çoğunluğu almış, bir hükümet bir Meclisten oluşan bir hükümet. Siz ne yaparsınız beğenmiyorsanız, muhalefet bizler toplum ne yaparız oylarımızı sandıkta değiştiririz bu kadar basit. Yoksa bu kısır tartışmalara bu millet doydu. Bu millet yeni projeler bekliyor. Yeni atılımlar bekliyor. Artık bu ülke insanı siyasetten bıktı. " - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Eski Tarım Bakanı, Demirel Başkanlığındaki Bakanlar Kurulu Toplantısını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:52 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:37 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar
    00:48 Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar

    Yerel seçimlerde AK Parti'den CHP'ye geçen Afyonkarahisar'da çiçeği burnunda Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye binasının pek çok yerinde gizli kamera ve böcek bulunduğunu söyledi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa'da yoğun temaslarda bulundu
    00:24 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa'da yoğun temaslarda bulundu

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Sosyalistler, Yeşiller ve Demokratlar (SOC) Grubu Başkanı Frank Schwabe'nin davetiyle Fransa'nın Strazburg kentine gitti. Özel, grup toplantısına katıldı, üyelerle görüştü ve eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bir araya geldi.

  • ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi
    00:23 ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi

    ABD Başkanı Joe Biden, Pensilvanya'nın Scranton kentine yaptığı ziyarette İkinci Dünya Savaşı sırasında Pasifik harekâtında görev yapan amcasının savaş anıtını ziyaret etti. Biden, amcasının uçağının düşmesinin ardından Yeni Gine'de yamyamlar tarafından yenildiğini ima etti. Askeri kayıtlar ise uçağın Pasifik üzerinde kaybolduğunu gösteriyor.


Advertisement