Sarıgül: Seçim Sisteminin Değişmesi En Büyük Arzum - Son Dakika
Güncel

Sarıgül: Seçim Sisteminin Değişmesi En Büyük Arzum

Sarıgül: Seçim Sisteminin Değişmesi En Büyük Arzum

İstanbul'da yerel seçimleri kaybeden Mustafa Sarıgül, "Türkiye'deki seçim sisteminin ve Siyasi Partiler Kanunu'nun değişmesi en büyük arzum." dedi.

08.05.2014 21:42  Güncelleme: 08:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yerel seçimlerde CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, " Türkiye'deki seçim sistemi ve Siyasi Partiler Kanunu'nun değişmesi en büyük arzumdur" dedi.

"TAM BİR KÜLTÜR MOZAİĞİ"

Temaslarda bulunmak üzere Almanya'nın başkenti Berlin'e gelen Mustafa Sarıgül, Sosyal Demokrat Parti (SDP) Genel Merkezi'nde Türk gazetecilere yaptığı açıklamada, SPD'NİN barış, demokrasi ve özgürlüklerin  merkezi olduğunu,  burada din, dil, ırk farkı bulunmadığını belirterek, "SPD Genel Merkezi'nde tam bir renklerin buluşması tam bir kültür mozaği var" dedi.

"TÜRKİYE'DE SEÇİM SİSTEMİ DEMOKRATİK DEĞİL"

Türkiye'deki seçim sistemini eleştiren Sarıgül, "SPD'deki demokrasi anlayışının ve seçim sisteminin Türkiye'de hakim olmasını çok arzu ediyorum. Çünkü bir ülkede demokrasinin kurum ve kurallarıyla oturması o siyasi partilerin demokratik olmalarıyla eşdeğerdir.  Siyasi partilerde demokrasi nasıl sağlanır? Seçim sistemi ve Siyasi Partiler Kanunu ile sağlanır. Türkiye'de seçim sistemi ve siyasi partiler kanunu ne yazık ki demokratik değil. Türkiye'deki seçim sistemi ve Siyasi Partiler Kanunu'nun değişmesi en büyük arzumdur" diye konuştu.

Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Mustafa Sarıgül, CHP hangisini uygun görürse o aday etrafında çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını belirtti. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sarıgül: Seçim Sisteminin Değişmesi En Büyük Arzum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • şivekar: çare sarıgül dediler adam kendi derdine bi çare bulmadı millete nasıl bulacak bu adamın yüzü gülüyor içi harbiden kötü bizzat tanıyorum kendilerini 13 3 Yanıtla
  • alaca: oy sarılı gül oyyy sarardın, morardın hala uslanmadın aslında bu saatden sonra sana morgül deemek lazım ha:) 8 2 Yanıtla
  • ezo: tipinde hayır yok bunun şişli bunu nasıl sevdi anlamıyorum 7 2 Yanıtla
  • akın: elini ayağını öpseydin sarıgül biraz dik dur ya.. yalakalık yapma yanar döner çakma demokratlar sizi... 6 0 Yanıtla
  • cengiz bayraktar: sarı sen sen ol bu tavsiyemi unutma sakın b 0 0 Yanıtla
  • Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Denizli'de yapılacak
    10:14 Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Denizli'de yapılacak

    Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası 22-26 Nisan tarihleri arasında Denizli'de yapılacak. Şirinköy ve Akvadi Spor Tesisleri'nde gerçekleşecek şampiyonada 8 ilden 13 takım mücadele edecek.

  • Türkiye Hazır Giyim Sektörü Dünya Liderliğine Oynayabilir
    10:14 Türkiye Hazır Giyim Sektörü Dünya Liderliğine Oynayabilir

    Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, Türkiye'nin katma değeri yüksek ürünlerle marka olarak dünya liderliğine oynayabilecek durumda olduğunu belirtti. Hazır giyim ve tekstil sektöründe yaşanan düşüşe rağmen Avrupalı sektör temsilcilerinin Türkiye'ye yeniden 'yeşil ışık' yakması, sektöre umut verdi. Çevikel, Türkiye'nin artık ucuz değil, katma değeri yüksek marka üretmesi gerektiğini vurguladı ve Türk tekstil sektörünün dönüm noktasında olduğunu ifade etti.

  • Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final
    10:13 Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final

    Çaykur Rizespor'un 23 yaşındaki futbolcusu Muhammet Taha Şahin, Avrupa kupaları hedefleri olduğunu belirterek, "Her maç bizim için bir final" dedi. Şahin, Başakşehir maçı öncesi yaptığı açıklamada, takımın hedeflerine ulaşmak için her maça final gibi çıktıklarını vurguladı. Ayrıca Türkiye Milli Takımı'na gitmek istediğini ve Rizespor'un taraftarının kendileri için itici bir güç olduğunu söyledi.

  • Bursa'da Metruk Binalara Operasyon: Şüpheli Şahıslar Kontrol Edildi
    10:12 Bursa'da Metruk Binalara Operasyon: Şüpheli Şahıslar Kontrol Edildi

    Bursa'da Yunus Timleri, şehrin çeşitli mahallerinde bulunan metruk binalara şok baskınlar düzenledi. Metruk binalarda bulunan şüpheli şahıslar kontrol edilirken, bir şahıs polise 'odun toplamaya geldim' dedi.


Advertisement