Eski Militan IŞİD'e Karşı İnternet Sitesi Kurdu - Son Dakika
Güncel

Eski Militan IŞİD'e Karşı İnternet Sitesi Kurdu

Eski Militan IŞİD\'e Karşı İnternet Sitesi Kurdu

İngiliz Independent gazetesi, İngiliz vatandaşı eski bir IŞİD militanın örgütten ayrıldıktan sonra IŞİD'e karşı bir internet sitesi kurduğunu yazdı.

27.08.2015 15:06  Güncelleme: 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiliz Independent gazetesi İngiliz vatandaşı eski bir IŞİD militanın örgütten ayrıldıktan sonra yaklaşık 2 yıldır Irak ve Suriye'de kaosa neden olan dünyanın çeşitli yerlerinde eylemler yapan ve kana susamış IŞİD'e karşı bir internet sitesi kurduğunu yazdı.

Tüm propagandasını internet üzerinden yapan ve kendine bu mecralardan üye toplayan örgütün içinden kaçan birinin aynı yöntem ile örgütün iç yüzünü ortaya sermesi oldukça yankı uyandırdı.

ÜNLÜ İSİMLER TAKİPTE

www.truthaboutisis.com (IŞİD gerçeği ) adındaki sitenin IŞİD'e karşı sosyal paylaşım hesaplarını kullanarak kampanya yürüttüğünü yazan gazete, sitenin IŞİD'in eski militanlarından biri tarafından kullanıldığını aktardı.

Gazete, herhangi bir iletişim adresi bulunmayan internet sitesinin kökeninin İngiliz olduğu ve Twitter hesabı takipçilerinin arasında Mo Farah, Amir Khan, Mishal Husain gibi kamuoyunda tanınan İngiltereli Müslümanlar olduğuna dikkat çekti.

BU YILIN BAŞINDA KURMUŞ

Independent gazetesine konuşan sitenin yöneticisi eski IŞİD militanı, hiçkimseden yardım almadıklarını vurgulayarak IŞİD'e katılma hikayesini anlattı.

Kimliğini gizleyen eski militan websitesini IŞİD'in tekniklerini kullanarak bu defa genç Müslümanları IŞİD'e katılmalarını engelemek maksadıyka bu yılın başlarında kurduğunu anlattı.

"İSLAM İLE ALAKASI YOK"

Eski militan, başlarda Batı'nın Afganistan ve Irak'taki müdahaleleriyle radikalleştiğini, cihatçılar için para ve destek topladığını ve sonra da savaşmaya gittiğini söyleyerek ülke dışına çıkıp militanlara katıldığında endişelendiğini belirtti. Eski militan gazeteye şunları söyledi:

"Vahşilik ve eşitsizlik vardı. Hepsi aynı şey için savaşan Arap Müslümanlar, Pakistanlı Müslümanlardan veya Somalili Müslümanlardan çok daha üstündü. Araplar çok daha üst düzeyde bir muamele görüyordu. Bu şeylerin İslam'la bir alakası yok"

KİMLİĞİNİ GİZLİ TUTUYOR

Gençleri tekmeliyorlardı ve çocukları intihar bombacısı olarak kullanıyorlardı. Onların ölebileceğini düşünmeksizin ellerine silah verip savaşmalarını istiyorlardı. Bu benim için barbarcaydı. Oraya gittiğimde düşmanımız Amerika ile yüzleşmek için sabırsızlanıyordum. Ancak bunu birkaç gün içinde unuttum. Kaçtım ve İngiltere'ye canlı dönebildiğim için şanslıyım" Eski IŞİD militanı, örgüt tarafından hedef olmamak için kimliğini gizli tutuyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eski Militan IŞİD'e Karşı İnternet Sitesi Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Umut: Allah belanizi versin. İftira bunlar karalayana bak hele kafirlere inanmayın independed gazetesi zaten bunlar hem İslam,un hem türklerin dusmani. Az bi imanı olan dusunur.. Atılan iftira da olsa, ABD uçakları ile bombalardan olsa zafer muminlerin olacaktır biiznillah.... 87 2 Yanıtla
  • Anti Atatürkcüler,PKKcilar: Yalan...Biraz Akilli olun lan..Bu Adam eger Müslümansa ve gercekten ISIDe katilmisa, Birkere Siyonist Gazetecilere Asla Roportaj vermes. Nasil Bir Müslüman ki,Siyonistlere Röportaj veriyor. Herzaman ki gibi, Kafirlerin Yalani bunlar.Amam Allah Islam Devletini, Seriati getiricek. Ister Yalanlar sölyeyin,Ister Savasin Müslümanlara Karsi isterde Geberin..Islam G E L E C E K !!!!Müslümanlarin ISIDe katilmamasi icin,Senpati duymamasi icin elinden geleni yapiyorlar bu Islam Düsmanlari.. 9 5 Yanıtla
  • Avşar boyundan Ertuğrul: Akil baliğ olmayan 15 küçük çocuğu kesmişler, kendi komutanlarını kesmişler bütün bunlar gerçekte müslüman olmadıkları gizli servislerin kurduğu bir yapı olduklarını gösteriyor, amaç mezhebi-dini önemli değil bölgeyi insandan temizlemek olarak görünüyor, bu hareketler hangi ülkeye yarar? 9 5 Yanıtla
  • İSTANBULLU 21: MÜSLÜMANLIK KALMADI İNGLİ,ZLER MÜSLÜMNALARDAN DAHA ÇOK BU DİN DÜŞMANI İŞİD ŞEREFSİZLERİ KARŞISINDA DİRENİYOR İŞİDE MÜSLÜMAN DİYENİN DİNİ YOK İMANI YOK MÜSLÜMAN DEĞİL ONLAR VE ONLARIN DESTEKLEYİCİLERİN ŞEFEDİNİ SKYM 2 0 Yanıtla
  • yaren: umut pisliği Allah hepinizin kökünü kurutur inşallah 0 1 Yanıtla
  • İslam Devleti: he hee bizde inandık gayri müslümanlar 0 1 Yanıtla
  • gerçek: Zaten zeka sahibi olmayan birisin. Bölgeyi boşaltan kim iyi bak 0 0 Yanıtla
  • Thekıng: Hellal olsun 0 0 Yanıtla
  • vatandaş: allah sizinde belasını versin 0 0 Yanıtla

Advertisement