Eski Karacabey Belediye Başkanı Yemişçioğlu Anıldı - Son Dakika
Yerel

Eski Karacabey Belediye Başkanı Yemişçioğlu Anıldı

Eski Karacabey Belediye Başkanı Yemişçioğlu Anıldı

Bursa’nın ilk ve tek kadın belediye başkanı" olan ve 1973 1976 yıllarında Karacabey Belediye Başkanlığı yapan Şükran Yemişçioğlu, mezarı başında anıldı.

10.12.2014 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın ilk ve tek kadın belediye başkanı" olan ve 1973-1976 yıllarında Karacabey Belediye Başkanlığı yapan Şükran Yemişçioğlu, mezarı başında anıldı.

Bursa Kent Kültürü Derneği Başkanı Mutlu Çınar, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kadriye Sarıbıyık, Bacıbey Çalışma Grubu Koordinatörü Dilek Durak ve seçilmiş kadınları temsilen Kükürtlü Mahallesi Muhtarı Aynur Balkan, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan'ı makamında ziyaret etti.

Yemişçioğlu'nun göreve başlamasının yıl dönümü dolayısıyla gerçekleşen ziyarette, konukları Özkan'a, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Bursa'nın seçilmiş kadınlarıyla Karacabey'de kutlamak istediklerini bildirdi.

Özkan da şunları kaydetti:

"Kadınlarımızın seçme ve seçilme hakkına sahip olduğu örnek bir şehir olmanın haklı gururunu her zaman yaşıyoruz. Merhum Şükran Yemişçioğlu da bu noktada önemli bir anlam taşıyor. Karacabey Belediye Meclisimizde yer alan kadın sayımız da Bursa'da örnek teşkil etmektedir. Karacabey olarak Kadınlar Gününde farkındalık yaratacak bir etkinlik için elimizden geleni yapmaya hazırız."

Daha sonra heyet, Yemişçioğlu'nun mezarı başında dua etti. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski Karacabey Belediye Başkanı Yemişçioğlu Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement