Eski İçişleri Bakanı Ala, Aşıklar Otağını Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Eski İçişleri Bakanı Ala, Aşıklar Otağını Ziyaret Etti

Eski İçişleri Bakanı Ala, Aşıklar Otağını Ziyaret Etti

Birtakım açılışlara katılmak üzere Kars’a gelen eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Aşıklar Otağı’nı ziyaret etti.

21.04.2015 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birtakım açılışlara katılmak üzere Kars'a gelen eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Aşıklar Otağı'nı ziyaret etti.

Beraberindeki Vali Günay Özdemir, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti Milletvekili adayları Mehmet Uçum, Selahattin Beyribey ve Ensar Erdoğdu ile birikte Aşıklar Otağı'na gelen Efkan Ala'yı burada Dernek Başkanı Aşık Günay Yıldız, Ensar Şahbazoğlu ve Ilgar Çiftçi karşıladı. Efkan Ala, aşıkların kalıcı olarak ihtiyaçlarını karşılayacaklarını söyledi. Ala, "Ben de çocukluğumdan beri bu kültürün bana yaptığı katkının bir miktar karşılığını vermek istiyorum. Erzurum, Kars bu aşıklık geleneğiyle ilgili ne ihtiyacınız var, ne yapabileceksek önümüzdeki dönemde biz onu üstleniyoruz yapacağız. Çok kalıcı bir şey olsun bizim bu kültürü sadece yaşatmak değil, yaygınlaştımak hem de uluslar arası platforumlara da taşıyalım. Güzel bir yol haritası yapalım. ve meselenin üzerinde duracağız" dedi.

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ve beraberindekileri şiir ve türkülerle karşılayan aşıkların sazlarına geleneğe uyularak para takıldı. Aşıklar Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e türküler eşliğinde seslenerek sazlarına para taktırdı. Ala, aşıkların atışmalarına ise alkışlarla eşlik etti.

Aşıklar Otağı'ndan ayrılan Efkan Ala Vali Günay Özdemir'i makamında ziyaret etti. Ela daha sonra AK Parti Kars İl Başkanlığı'na geçti. Partililerle bir süre görüşen Ela, karayoluyla Erzurum'a hareket etti. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eski İçişleri Bakanı Ala, Aşıklar Otağını Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement