Eski Hakem Lale Orta, CHP'den Aday Adayı - Son Dakika
Spor

Eski Hakem Lale Orta, CHP'den Aday Adayı

Eski Hakem Lale Orta, CHP\'den Aday Adayı

Profesyonel ve amatör ligde yaklaşık bin 500 maç yöneten Lale Orta, 20 yıllık futbol kariyerinin ardından siyasete atılıp CHP'den milletvekili aday adayı oldu.

03.03.2015 08:19  Güncelleme: 08:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye ve Avrupa'nın ilk FIFA kokartlı kadın hakemi' olarak 11 yıl uluslararası hakemlik yapan Lale Orta, Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekili aday adayı oldu.

CHP YÖNETİMİ KARAR VERECEK

Radikal'in haberine göre; Kontenjan adaylığı için başvuran Orta'nın vekil adayı olup olmayacağına CHP yönetimi karar verecek. Türkiye'de futbol üzerine doktora yapan tek kadın olan 55 yaşındaki Orta, başvurusunda herhangi bir il belirtmedi, bu konudaki tercihi de CHP yönetimine bıraktı.

NİSAN AYINDA NETLİK KAZANACAK

CHP'ye aday adayı olarak toplam 2 bin 822 kişi başvuruda bulundu. Aday adaylarının, bin 871'i ön seçim için başvururken, Türkiye genelindeki belirlenen 39 kontenjan için ise aralarında Lale Orta'nın da bulunduğu 461 aday adayı başvuru yaptı. CHP'de ön seçimler 29 Mart Pazar günü yapılacak. Ön seçim sonrası Nisan ayı içinde 550 milletvekili adayı kesinleşecek. Lale Orta'nın da aday olup olamayacağı Nisan ayından netlik kazanacak.

GEÇEN YIL CHP'Lİ OLDU

Lale Orta, 10 Haziran 2014 tarihinde CHP üyesi olmuştu. Orta'ya, parti rozeti TBMM'de CHP grup toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından takıldı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Eski Hakem Lale Orta, CHP'den Aday Adayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • adocan: Chp yine gereksiz siyaset bilgisi olmayanlari vitrin diye aday yaparsa hata yapar diye dusunuyorum 15 9 Yanıtla
  • chp: ikdidarsız chp hayalleri 8 6 Yanıtla
  • Erciyes: Ermenilerin primi bitti 0 0 Yanıtla

Advertisement