Eski Başkandan Kazan'a Destek - Son Dakika
Güncel

Eski Başkandan Kazan'a Destek

Eski Başkandan Kazan\'a Destek

Kemal Kazan'a destek 15 yıl Göynük Belediye Başkanlığını yapmış olan Ahmet Çankaya'dan geldi.

12.03.2014 10:00  Güncelleme: 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Göynük Belediye Başkan Adayı aynı zamanda mevcut Belediye Başkanı Kemal Kazan'a destek 15 yıl Göynük Belediye Başkanlığını yapmış olan Ahmet Çankaya'dan geldi. Çankaya yaptığı açıklama ile Kazan'ın arkasında dimdik durduğunu beyan etti ve "Şahsım olarak özel bir menfaat gözetmeden Göynük için arkanızda dimdik durduğumu beyan ediyorum. Aksi bir hareketin rüzgâra karşı durmak olduğunu düşünüyorum. Kural her zaman suyun akışına gitmek olmalıdır" dedi.

Mahalli idareler seçimlerine 19 gün kaldı. Gerek il gerekse ilçe belediye başkan adayları çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Ak Parti Göynük Belediye Başkan Adayı aynı zamanda mevcut Belediye Başkanı Kemal Kazan. Kazan'a destek 15 yıl Göynük Belediye Başkanlığını yapmış olan Ahmet Çankaya'dan geldi. Çankaya yaptığı açıklama ile Kazan'ın arkasında dimdik durduğunu beyan etti ve "Şahsım olarak özel bir menfaat gözetmeden Göynük için arkanızda dimdik durduğumu beyan ediyorum. Aksi bir hareketin rüzgara karşı durmak olduğunu düşünüyorum. Kural her zaman suyun akışına gitmek olmalıdır" dedi.

"YEREL YÖNETİMLER HÜKÜMETTEN YANA OLMAK ZORUNDADIR"

Eski Göynük Belediye Başkanı Ahmet Çankaya yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "1989-2004 yılları arası 3 dönem tam 15 sene diyarı Akşemseddin diye de anılan Göynük ilçesi belediye başkanlığı yaptım. Tecrübelerime dayanarak biliyorum ki yerel yönetimler hem maddi hem manevi yönden destek alabilmek için hükümetlerden yana olmak zorundadır. Ama buda yetmez başarılı olmanın ve hizmet alabilmenin bir diğer şartı da nasıl bir orkestrada muhtelif enstrümanlar vardır ve eser, tüm enstrümanların birleşiminden meydana gelirse orkestra şefi yani yerel yöneticide bu enstrümanların tamamını değerlendirmek zorundadır ki güzel eserler yaratabilsin. Önce hiyerarşik hizmet ağını iyi takip etmeli Belediye başkanı ilçe kaymakamının önderliğinde parti başkanı ,il genel meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri,sivil toplum kuruluşu başkanları il-ilçe daire müdürleri ve seçmen ağını iyi kurmak zorunda. Ben memleketini seven biri olarak geçmişteki tek ve güçlü iktidar olan Anavatan partisi dönemi ,ve iki dönemdir iktidarda olan Ak Partinin özellikle ilk döneminde Göynük adına iyi değerlendirilemediği için üzülüyorum."

"ORKESTRANIN ENSTRÜMANLARINI İYİ KULLANMAK GEREKİR"

"Güçlü iktidarlardan hizmet alma yerine, küçük hesaplar yapılıp ve yerel yönetimi herkesin kendine göre yönlendirme çabasına girilmesi fevkalade yanlıştı , Belediye başkanı doğru yönlendirilmeyip gerçek anlamda da sahip çıkılmayınca bana göre bu önemli dönemler heba edilmiştir. Bu nedenle iktidar kanadı kadrolarına sahip çıkıp birlik ve beraberliği sağlayarak Göynüğün iki önemli değerinden biri olan manevi değeri ,en başta Akşemseddin hazretleri, Ömer Sikkin hazretleri , Debbağ dede ve Hüsnü efendi gibi zatlar ve diğerleri de, maddi değeri , yardımseverliği ile bilinen ve Türkiye'de ilk 100 iktisadi müessese arasına girmeyi başaran Erpiliç Şirketinin sahibi Ali Ericek ile devamlı diyalog ve istişare içinde bulunulması çok önemli. İktisat ta bazı kurallar vardır aklın yolu bildir, iki kere iki dört eder. Ama başta da belirttiğim gibi orkestranın enstrümanlarını iyi kullanmak gerekir çünkü her enstrümanın ayrı akord düzeni vardır. Bu bağlamda ilk hedefimiz Akşemseddin hz. anma gününe sayın Başbakanımızı , Ankara ,İstanbul ,Bursa gibi Büyükşehir Belediye Başkanlarımızı ve diğer davet etmemiz gereken değerleri davet edip getirerek Osmanlı dönemlerinden bu yana mihenk taşımız olan Göynüğümüze gerçek değeri kazandırmak olmalıdır. Onun için belediye başkanımıza sahip çıkılmasını, onunla bu diyologların kurulmasını umuyorum. Şahsım olarak özel bir menfaat gözetmeden Göynük için arkanızda dimdik durduğumu beyan ediyorum. Aksi bir hareketin rüzgara karşı durmak olduğunu düşünüyorum. Kural her zaman suyun akışına gitmek olmalıdır."

"HİZMET EN GÜZEL GÜÇLÜ İKTİDARLAR DÖNEMİNDE ALINIR"

"Siyasetin amacı kamu ve yerel yönetim hizmetlerinden ülke ve ilçemiz adına istifade etmektir. Bu hizmetlerden istifade edilebilmesi için iktidarlara mutlaka yakın olmak gerekir. Ama bu yetmez hizmet talep edecek teşkilatın mutlaka kendi içinde birlik ve beraberliği sağlaması, kendi aralarında bir mutabakat yapması şarttır. Hizmet en güzel güçlü iktidarlar döneminde alınır buda birlik ve beraberliğe bağlıdır. Gerek Anavatan Partisi döneminde gerekse Ak Partinin özellikle ilk yerel seçim döneminde Göynük için bu sağlanamamıştır. Genel kamu hizmetlerinin yapılmasına rağmen yerel hizmetlerden maksimum seviyede birlik ve beraberlik olmadığı için gereğince yararlanılamamıştır."

"AHMET ÇANKAYA OLARAK BENİM ARTIK YERELDE SİYASİ BİR BEKLENTİM YOKTUR"

Bu yaşananlar Köylerimiz ve ilçe merkezimizde tepkiyle karşılanmaktadır. yönetim içinde de küçük hesaplar yüzünden birbirine karşı güvensizlik mevcut onun için mutlaka ilçe başkanı il genel meclis adayları ve belediye başkanı arasında bir mutabakat protokolü yapılmasını öneriyorum. Kol kırılır yen içinde kalır düsturu ile hareket etmeliyiz. Birlik ve beraberlik mutlaka sağlanmalı küçük ve şahsi hesaplar nedeniyle hizmetin engellenmesi memlekete yapılan en büyük kötülüktür buna hakkınız yoktur. Ahmet Çankaya olarak benim artık yerelde siyasi bir beklentim yoktur. Bundan sonra hedefim bu güzel ilçemizin tanıtımında ve hayır işlerinde katkıda bulunmak olacaktır."

"AMAÇ GÖYNÜK'E HİZMETSE BİRBİRİMİZİ SEVMEK ZORUNDAYIZ"

"Amaç Göynük'e hizmetse birbirimizi sevmek zorundayız, aksi halde kaybeden bizler ve Göynük olur. Kol kırılır yel içinde kalır düsturu ile hareket etmeliyiz. Belediye Başkanı Kemal Kazan'ın yaptıkları ortada. İktidar partisinin desteği ile de Göynük için bir çok yeni projeler yapılacak. Güçlü iktidar zamanları kolay kolay bulunan zamanlar değildir. Sosyal belediyecilik ve Göynük adına yaptıkları için Kemal Kazan'a teşekkür ediyoruz. Bu seçimlerde Kemal Kazan'ın başarılı olması için desteğim onunla."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eski Başkandan Kazan'a Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement