Babacan: 1.300 TL'lik Asgari Ücret 2016'da - Son Dakika
Ekonomi

Babacan: 1.300 TL'lik Asgari Ücret 2016'da

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, asgari ücret konusundaki bin 300 lira taahhütlerinin net olduğunu, 2016'da uygulanacağını söyledi.

13.10.2015 13:27  Güncelleme: 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Ali Babacan AK Parti'nin vaadi olan 1.300 TL'lik asgari ücret vaadinin ne zaman gerçekleşeceğine yönelik belirsizliğe son verdi. Babacan 2015'te değil 2016 yılında 1.300 TL'lik asgari ücretin geçerli olacağını belirtti.

KİMSE KAYNAK GÖSTEREMEDİ

Muhalefet partilerinin vaatlerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Babacan, şunları kaydetti: "Maliye ve Kalkınma Bakanlığımızın detaylı analizleri oldu. Açıkladıkları seçim beyannamesinde söz verdikleri vaatlerin detaylı çalışması yapıldı. Bu çalışmalara göre muhalefet partilerinin vaatleri 150 ila 180 milyar lira tutuyor. Yani milli gelirin yüzde 7 ila 9'u arasında bir rakamdan söz ediyoruz. Bizimki yüzde 1 ve bunun tedbirleri alınmış şekilde bir program ve bütçe ortaya koyuyoruz. Diğer siyasi partilerin ortaya koydukları vaatlerle ilgili böyle bir çalışma yok, kaynak da kimse göstermedi."

TAŞERON İŞÇİLER

Taşeron işçilerle ilgili vaatlerin anımsatılması üzerine Babacan, söz konusu kanunun çıktığını, Bakanlar Kurulu kararı ile asli ve yardımcı işin tanımlanması aşamasında olunduğunu söyledi.

Seçimden sonra kurulacak hükümetin atacağı ilk adımlardan birinin bu tanımları yapmak olacağını, tanımlar yapıldıktan sonra atılacak adımların ilan edildiğini ifade eden Babacan, taşeron sistemiyle ilgili sorunların, mağduriyetlerin, hak kayıplarının farkında olduklarını, çalışanların hakkını tam olarak verecek, hiçbir hak kaybına uğratmayacak bir sistem öngördüklerini, mağduriyetlerin giderileceği çerçevenin oluştuğunu, bunun detayları belirleyecek Bakanlar Kurulu kararının sosyal kesimlerle istişare edilmesi gerektiğini anlattı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti seçim beyannamesini açıkladığı gün bu konuyla ilgili net ifadelerinin olduğunu anımsatan Babacan, bu problemi ilkeli bir şekilde çözmek için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

SEÇİM ANKETLERİ

Seçim tahminin sorulmasını üzerine ise Babacan, yapılan anketlerde AK Parti'nin Meclis'te çoğunluğu sağlayacak sonuç elde etmesinin muhtemel olduğunu, bunun garanti olmadığını, kamuoyu yoklamalarının bıçak sırtı sonuçlar gösterdiğini bildirdi.

Gelecek hafta yapılacak ölçümlerin önemli olduğuna dikkati çeken Babacan, terör olaylarının vatandaşların kararları üzerinde nasıl etkisi olacağını iyi ölçmek gerektiğini, bu dönemin tüm siyasi partiler için önemli bir sınav dönemi olduğunu kaydetti.

Halkın her şeyi izlediğini anlatan Babacan, "Neler oluyor, hangi siyasi parti, nasıl davranıyor? Bu aynı zamanda seçimden sonra kurulacak hükümetin ve oluşacak Meclis'in bir bakıma temeli olacak. Tüm siyasi partileri bu zor günlerde sınavı verme konusunda ciddi bir duruşa davet ediyorum. Kimse bu olup biteni fırsatçılık olarak görmesin. Kim bu memleketin istikrarı, güvenliği, huzuru, refahı için ciddi ve samimi bir duruş ortaya koyabilirse vatandaşlarımızın tercihini samimiyet yönünde kullanacağına inanıyorum." diye konuştu.

Babacan: 1.300 TL\'lik Asgari Ücret 2016\'da
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Babacan: 1.300 TL'lik Asgari Ücret 2016'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Vatandas: Memleket yönetmek ciddi bir kadro ister bu kadro AKP de var AKP dediyse yapar o kadar. 39 61 Yanıtla
  • Allah soyunuzu kurutsun akp : sana oy moy yok bittiniz artık kabul edin 42 26 Yanıtla
  • Yunuss: AKP ye verçektim vazgeçtim CHP ye oyum 42 15 Yanıtla
  • Mert : hırsızlardan alınacak kaynak belli sıkıntı yok. 22 34 Yanıtla
  • Bozkurt: lan bu millete 1300 çok en fazla 800 yeter 24 8 Yanıtla
  • Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi 40,01 lira, enflasyon beklentisi ise yüzde 44,16 oldu
    10:06 Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi 40,01 lira, enflasyon beklentisi ise yüzde 44,16 oldu

    Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi 40,01 lira, enflasyon beklentisi ise yüzde 44,16 oldu.

  • Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları anlatıldı
    10:05 Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları anlatıldı

    Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları hakkında bilgi verildi. IPARD III programı ile tarım sektöründe ek destek sağlanacak ve toplamda 786 milyon Avro hibe desteği sağlanacak. Düzce'nin bu programdan fayda sağlayacağı belirtildi.

  • Tortum Ekşi Pestili coğrafi işaretli ürün oldu
    10:02 Tortum Ekşi Pestili coğrafi işaretli ürün oldu

    Erzurum'un Tortum ilçesine ait kızılcıklardan üretilen Tortum Ekşi Pestili, TÜRKPATENT tarafından coğrafi işaretli ürün olarak tescillendi. Şeker ve renklendirici içermeyen pestil, sadece su ve kızılcık kullanılarak doğal yöntemlerle üretiliyor.

  • Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü: Üreticilerimiz sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeli
    09:49 Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü: Üreticilerimiz sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeli

    Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, çiftçilere teknoloji kullanarak destek verdiklerini belirterek, üreticilerin sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca, tarım ürünlerindeki hastalık ve zararlıların takibini yapmak için Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları ve Dijital Kameralı Feromon Tuzaklar kullanıldığını belirtti.

  • Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı
    09:37 Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı

    Dolar 32,5990 liradan, euro ise 34,7430 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da dolar 32,5990 liradan, euro ise 34,7430 liradan alınıp satılıyor. Önceki kapanışta dolar 32,49 liradan, euro ise 34,73 liradan satılmıştı.

  • Buldan Belediye Başkanı, Düğün Salonu ve Parkın Kirasını İptal Etti
    09:27 Buldan Belediye Başkanı, Düğün Salonu ve Parkın Kirasını İptal Etti

    Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, 31 Mart Yerel Seçimlerine kısa bir süre kala pazarlık usulü ile kiralanan Belediye Düğün Salonu ile Alparslan Türkeş Parkı'nın sözleşmesini kamu zararı oluştuğu gerekçesiyle iptal etti.

  • Mersin'de toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenlik ön planda
    09:23 Mersin'de toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenlik ön planda

    Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, yaz sezonunda yapılacak çalışmalar için toplu taşıma kooperatifleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenliği artırmak için yapılacak düzenlemeler ve önlemler konuşuldu. Vatandaşların memnuniyetini artırmak için geri bildirim mekanizmaları oluşturulması ve sürücülerin eğitimine odaklanılması kararlaştırıldı.

  • CHP MYK ve PM Toplantısı
    09:08 CHP MYK ve PM Toplantısı

    CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında genel merkezde toplanacak.


Advertisement