Eski ABD Hazine Müsteşarı: Abd, NATO Kuklası Devletleri Zor Durumda Bırakıyor - Son Dakika
Dünya

Eski ABD Hazine Müsteşarı: Abd, NATO Kuklası Devletleri Zor Durumda Bırakıyor

Amerikalı ünlü ekonomist ve köşe yazarı, eski Hazine Müsteşarı Paul Craig Roberts, kendi internet sitesinde yayınladığı "Is the US or the World Coming to an End?" (ABD mi Yoksa Dünya mı Sona Yaklaşıyor?

13.04.2014 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerikalı ünlü ekonomist ve köşe yazarı, eski Hazine Müsteşarı Paul Craig Roberts, kendi internet sitesinde yayınladığı "Is the US or the World Coming to an End?" (ABD mi Yoksa Dünya mı Sona Yaklaşıyor?) başlıklı makalesinde Suriye'de kullanılan sarin gazının arkasında Türkiye'nin olduğuna dair iddiaları yinelerken ABD hükümetinin Rusya'ya karşı yaptığı hamlelerin "NATO kuklası devletleri" zor durumda bıraktığını savundu.

Makalede ABD ile ilgili bu yılki tahminlerine yer veren Roberts, " Seymour Hersh'in Suriye'deki sarin gazı saldırısının NATO üyesi Türkiye tarafından, Suriye'ye ABD askeri saldırısını meşrulaştırmak için tasarlanmış bir yanıltma hareketi olduğuna dair araştırma raporuna" gönderme yaparak, bu tür olaylarla "ABD'nin cesur dikkatsizliği zirveye ulaşıyor" yorumunda bulundu.

-DÜNYA ABD ÖNDERLİĞİNE ARTIK İNANMIYOR-

Paul Craig Roberts ayrıca, "Washington'ın Ukrayna'daki dikkatsiz hamlesi ve Rusya'ya karşı yaptırım tehdidi NATO'nun kuklası devletleri tehlikeli bir zemine itti" derken "Washington ABD hükümetinin hüküm ve doğruluğu konusunda diğer ülkelerin güvenini o kadar kötü bir biçimde zedeledi ki dünya ABD önderliğine olan inancını kaybetti" savını dile getirdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Eski ABD Hazine Müsteşarı: Abd, NATO Kuklası Devletleri Zor Durumda Bırakıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • METİN ÜNALDI: PAUL GRAİG ROBERTS GİBİ TÜRKİYENİN İÇİNDE DE BULUNAN YALANCI BAZI KÖŞE YAZISI YAZAN ŞEREFSİZLER OLDUĞU MÜDDETÇE ABD YALNIZ KALIR VE DE SONU OLUR. 0 0 Yanıtla
  • Sardes Antik Kenti'nde Dedektörle Arama Yapan Şüpheli Yakalandı
    12:49 Sardes Antik Kenti'nde Dedektörle Arama Yapan Şüpheli Yakalandı

    Manisa'nın Salihli ilçesinde bulunan Sardes Antik Kenti içinde dedektörle arama yaptığı tespit edilen bir kişi gözaltına alındı. Şüphelinin üzerinde ve ikametinde yapılan aramalarda 144 sikke ile 8 tarihi obje ele geçirildi. Jandarma tarafından yapılan işlemler devam ediyor.

  • Fransa, UNRWA'ya 30 milyon avro katkı sağlayacak
    12:49 Fransa, UNRWA'ya 30 milyon avro katkı sağlayacak

    Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christophe Lemoine, ülkesinin bu yıl Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNRWA) faaliyetlerine 30 milyon avro katkı sağlayacağını bildirdi. Fransa, İsrail makamlarının UNRWA'nın Gazze Şeridi'nin kuzeyine insani yardım ulaştırmasını yasaklamasını eleştirerek, bölgede açlıktan ölen siviller olduğuna dikkat çekti ve İsrail'in bu kararını gözden geçirmesini istedi. Fransa'nın UNRWA'ya yapacağı katkılarla, Ajans'ın görevlerini yerine getirdiğine dair koşulların oluştuğunu vurgulayan Lemoine, BMGK'nın 2728 sayılı kararının uygulanmasını talep etti.

  • Çanakkale'de Alabora Olan Bottaki Göçmenleri Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
    12:31 Çanakkale'de Alabora Olan Bottaki Göçmenleri Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart'ta alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları 15'inci gününde denizden, havadan ve karadan devam ediyor. Şu ana kadar 4 göçmen sağ kurtarılırken, 23 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Çalışmalar Sahil Güvenlik, AFAD, Polis, Jandarma ve Sağlık teşkilatları iş birliğinde yürütülüyor.

  • İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu 71 Filistinli daha hayatını kaybetti
    12:01 İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu 71 Filistinli daha hayatını kaybetti

    İsrail'in son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 71 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesi ile 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybı 32 bin 623'e yükseldi. İsrail'in saldırılarına öldürülen gazeteci sayısı ise 137 oldu.

  • İsrail, Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya geçişini kısıtlıyor
    11:57 İsrail, Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya geçişini kısıtlıyor

    İsrail, ramazan ayının üçüncü cumasında da Batı Şeria'daki Filistinlilerin Mescid-i Aksa'da namaz kılmak için Kudüs'e geçişinde kısıtlamalarını uygularken, çok sayıda kişinin geçişine izin vermedi. İsrail güçleri, kontrol noktalarında kimlik kontrolü yaparak geçmek isteyen Filistinlilere engel oldu. Özel izinleri olan bazı Filistinlilerin de Kudüs'e girişi engellendi. İsrail'in bu kısıtlamaları, Filistinlilerin Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya ulaşmasını engellemek için yapıldığı düşünülüyor.


Advertisement