Esin Öğretmenin Özverisi - Son Dakika
Güncel

Esin Öğretmenin Özverisi

Esin Öğretmenin Özverisi

Kars'ın merkeze bağlı Hacıhalil Köyü'ndeki ilkokulda müdür olan Esin Kılıç, özverili çalışmalarıyla öğrencilerinin gönlünde taht kurdu.

24.11.2015 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ın merkeze bağlı Hacıhalil Köyü'ndeki ilkokulda müdür olan Esin Kılıç, özverili çalışmalarıyla öğrencilerinin gönlünde taht kurdu. Öğrencilerin üşümemesi için sabah erken uyanıp odun kıran Esin öğretmen, sınıftaki sobaları yakıyor. Okula gelen öğrenciler sıcak sınıflarda ders işlerken teneffüs saatlerinde de öğrencileri ile birlikte oyunlar oynuyor.

Kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki 70 hane, 350 nüfuslu Hacıhalil Köyü İlkokulu'nda görevli Esin Kılıç, ön yargıları yıkıp tüm meslektaşlarını Doğu'da görev yapmaya çağırdı. 35 öğrencisi bulunan Hacıhalil İlkokulu'nda Manisalı Hamza Dinç ve Niğdeli Gizem Üneşi ile birlikte görev yapan Esin Kılıç, Doğu'da öğretmenlik yapmaktan mutlu olduğunu bildirdi. Aydınlı olduğunu ve 8 yıldır aynı köyde görev yaptığına dikkati çeken Kılıç, tayinin çıkması halinde çok üzüleceğini belirtti. Öğretmen arkadaşlarıyla birlikte kömürlükte odun kıran, soba yakan Esin Kılıç, teneffüs saatlerinde de öğrencileriyle birlikte çeşitli oyunlar oynuyor. Öğrencileri ve köy halkıyla sağladığı uyumun başarıyı artırdığına işaret eden Kılıç, şunları söyledi:

"İyi günlerimizde, kötü günlerimizde köylülerimizle bir aradayız. Biz artık onlarla bir aile olduk. İlk geldiğim yıllardaki öğrencilerimi mezun ettim ve hepsi liseye başladı. Onlarla karşılaşmak oldukça mutluluk veriyor. Köylüyle olan diyaloğumuz çok iyi. Biz onlara, onlar bize her şekilde ellerini uzatıyorlar ve hiçbir zaman yalnız bırakmıyorlar. Hepsine bizi birer öğretmen gibi değil abi, abla ve çocukları gibi davranıyor. Bizi bağırlarına bastıkları için teşekkür ediyorum. İlk geldiğim zamanlarda kış şartları benim için oldukça zor geçti. Ancak daha sonra ortama alıştım ve köylünün sıcaklığıyla her şeyin üstesinden geldik. Köylü bizim gitmemizi istemiyor. Bizler de bu sıcaklığı göz ardı edemeyiz. Bu nedenle tayin istemek aklımızdan bile geçirmiyor." - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Esin Öğretmenin Özverisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement