Alevi Bektaşi Vakfı Başkanı, Türkmenler İçin Muhalefete Seslendi - Son Dakika
Güncel

Alevi Bektaşi Vakfı Başkanı, Türkmenler İçin Muhalefete Seslendi

Alevi Bektaşi Vakfı Başkanı, Türkmenler İçin Muhalefete Seslendi

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Başkanı Özdemir Özdemir, muhalefetten Yezidiler için gösterdikleri hassasiyeti Bayırbucak Türkmenleri için göstermelerini istedi.

26.11.2015 10:48  Güncelleme: 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Başkanı Özdemir Özdemir, Esad ve Rus güçlerinin Türkmenlere saldırılarına ilişkin "Yezidiler için dünyayı ayağa kaldıran muhalefet partilerinden aynı duyguları, aynı hassasiyeti Bayırbucak Türkmenleri için de göstermelerini istiyorum" dedi.

"TÜRKİYE BÜTÜN İHTİYAÇLARINI KARŞILADI"

Özdemir, yaptığı açıklamada, Suriye'deki iç savaştan etkilenen Bayırbucak Türkmenlerine sahip çıkan Türkiye'nin onların bütün ihtiyaçlarını karşıladığını dile getirdi.

"SICAK KARDEŞLİK BOZULMAK İSTENİYOR"

Bayırbucak Türkmenlerinin Türkiye'nin bir parçası olduğunu bütün dünyanın bildiğini ifade eden Özdemir, Türkiye'nin oradaki halka el uzatmasını istemeyen bazı güçlerin, Bayırbucak Türkmenleri ile Türkiye arasındaki sıcak kardeşliği bozmaya çalıştığını belirtti.

"YEZİDİLER İÇİN GÖSTERİLEN HASSASİYET GÖSTERİLSİN"

Hiçbir Müslüman'ın kanının akmasını istemediklerini vurgulayan Özdemir, Türkmenlerin de kendini korumak için silaha ve lojistik desteğe ihtiyacının olduğuna dikkati çekti. Özdemir, şöyle devam etti:

"Suriye'den Türkiye'ye kaçıp gelen Arap'ı, Kürt'ü, Yezidi'yi Türkiye Cumhuriyeti Devleti misafir etti, onlara kardeş eli uzattı. Bugün, İran ordusu, Esad ve ortağı Rusya'nın oradaki Türkmen kardeşlerimizin canlarına kastettiğini görüyoruz. Muhalefetteki parti liderlerine seslenmek istiyorum, Yezidiler için dünyayı ayağa kaldıran muhalefet partilerinden aynı duyguları, aynı hassasiyeti Bayırbucak Türkmenleri için de göstermelerini istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanına ve Cumhurbaşkanına 'Türkmenlere el uzatmıyor' diyenlerin yanıldığı bugün ortaya çıkıyor."

"İRAN'IN SAMİMİ DOSTLUKLARI OLMADIĞINI GÖRÜYORUZ"

İran'ın Türkmenlere yaptığı zulmü bütün dünyanın bildiğini söyleyen Özdemir, şunları kaydetti:

"İran ordusunun Esad ile Türkmenlere karşı harekat başlatması, bir noktada Türkiye'ye olan samimiyetsizliğini gösteriyor. Burada İran'ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile samimi dostlukları olmadığını görüyoruz. Esad'ın yanındaki güçlere baktığınız zaman İran askerlerinin olduğunu görüyoruz.

"SALDIRILAR TÜRKMEN ALEVİLERİ SON DERECE ÜZDÜ"

Bununla birlikte Bayırbucak'taki Türkmen kardeşlerimize saldırmalarını, Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik görüyorum. Bu saldırılar, Anadolu'da yaşayan bütün Türkmen Alevilerini son derece üzdü ve derinden yaraladı. Buna Türk milleti olarak boyun eğemeyiz. Başbakanımızın dik duruşu, Cumhurbaşkanımızın dik duruşu, Türkiye'de yaşayan Türkmen Alevilerine ne kadar sahip çıktığının göstergesidir.

Bayırbucak Türkmenlerine sahip çıkması demek, bize sahip çıkması demek. Bununla ilgili hükümeti eleştiren muhalefetin şapkasını çıkartıp düşünmesi gerekiyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alevi Bektaşi Vakfı Başkanı, Türkmenler İçin Muhalefete Seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • serko: sen kimsin ulan bizim adımıza konuşuyosun akpnn satılık uşakları... 20 18 Yanıtla
  • Max: Onlar Alevi ve Yezidi dusmanlaridir.Kac parayla konusuyorsun satilmis! 15 18 Yanıtla
  • misafir: aleviler bu canileri savunmaz kendine gel dayı 13 17 Yanıtla
  • tombık: alevileri karalarlar kötülerler ama ben şuna inanıyorum aleviler zararsız kendi hallerinde yasayan iyi insanlardır. 28 1 Yanıtla
  • yakamoz: aynenn bu satılıklarda kim ben bir türkmen alevisi olarakk bu açıklamaları kınıyorumm akpnin yalakasıdır bu herif 10 18 Yanıtla
  • cccsarsıntıccc: yahu pkk yanlısı sözde ataürkçü hain kılıçdaroğlu türkmenler için bi tek kelime etmedi kobani suruç için kendini parçaladı 19 4 Yanıtla
  • turkey: seni tebrik ediyoruz hataylilar olarak ama ben allah korusun nusayri degilim 9 11 Yanıtla
  • millet: Allah devletimize zeval vermesin.Burada hayince yorum yapanlarda Türkiye de yaşamak istemiyor sa defolup gitsi n zorla tutan yok. Ordaki Türkmen kardeşlerimede sonuna kadar destek. 17 2 Yanıtla
  • cCc ALP_ER cCc : GÖSTERMEZLER TÜRKMENLER TÜRKTÜR. HERTARAFIMIZ HAYİN KAYNIYOR. 16 2 Yanıtla
  • Korkmaz: nerde kılıçlar oğlu çıksa ya ortaya 9 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement