Esed'in Moskova'da Putin'le Görüşmesi - Son Dakika
Güncel

Esed'in Moskova'da Putin'le Görüşmesi

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, Alman hükümetinin, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in dünkü Moskova ziyaretinden haberinin olmadığını söyledi.

21.10.2015 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, Alman hükümetinin, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in dünkü Moskova ziyaretinden haberinin olmadığını söyledi.

Federal Basın Merkezi'nde gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Schaefer, Esed'in ülke dışına ziyaret gerçekleştirmesinin "yeni bir şey" olduğunu kaydetti.

Ancak Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier'in konudan bilgisinin bulunmadığını belirten Schaefer, "Alman hükümeti içinde de bu ziyaretin bilindiğini zannetmiyorum" dedi.

Schaefer, Esed'in, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesinde "Suriye ordusunun savaşma şeklinin" de gündeme gelmiş olduğunu umduklarını ifade ederek, "Esed'in desteklenmesi uluslararası hukuka açıkça aykırıdır. Bu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin aldığı kararla da uyuşmaz. Bu konuda, siyasi ve askeri olarak müdahil olanlar nasıl hareket etmeleri gerektiğini bilmek zorundalar" ifadesini kullandı.

Rus yönetimi ve Suriye resmi medyası, Esed ve Putin'in, Rus güçlerinin Suriye'de düzenlediği hava saldırıları, Esed güçlerinin operasyonları ve "terörle mücadele"deki işbirliğini görüştüğünü yazmıştı. Kremlin de Esed'in, Rusya'ya Suriye'deki yardımlarının ötürü teşekkür ettiğini ve Suriye'yi "ekonomik ve siyasi olarak yeniden inşa etmek birlikte çalışmaya devam edeceklerini" söylediğini aktarmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Esed'in Moskova'da Putin'le Görüşmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement