Esed'den "Batılılar Nezdinde Muhatap Alınma Adımı" - Son Dakika
Güncel

Esed'den "Batılılar Nezdinde Muhatap Alınma Adımı"

Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dedeoğlu: "Esed'in böyle demesi, uluslararası toplum tarafından muhatap alınması konusundaki ısrarının delilidir" Yıldız Teknik Üniversitesi eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kalaycıoğlu: "Esed, Batı'nın kendisini (ve İran'ı) muhatap.

11.11.2014 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in Halep'te çatışmaların durdurulması konusundaki Birleşmiş Milletler (BM) girişimini "incelemeye değer" bulduğu yönündeki açıklaması, "Batılılar nezdinde muhatap alınma adımı" şeklinde yorumlandı.

Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Esed'in olası ateşkes konusunda sözünde durmayacağını" vurgulayarak, "Esed'in böyle demesi, uluslararası toplum tarafından muhatap alınması konusundaki ısrarının delilidir" dedi.

Beşşar Esed'in insanlığa karşı suç işlemekten yana olmadığını ortaya koymaya çalıştığını belirten Dedeoğlu, "Esed, Suriye'de katliamlara devam etmenin kendisi açısından dezavantaj olduğunu biliyor" diye konuştu.

-"Esed, Batı'nın kendisini muhatap alan her girişimine olumlu yanıt verecektir"

Yıldız Teknik Üniversitesi eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema Kalaycıoğlu ise konuya ilişkin, "BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın geçen ay Tahran'a yaptığı ziyaretin devamı olarak değerlendirme eğiliminde" olduğunu söyledi.

Kalaycıoğlu, "Tahran'ın IŞİD'in bölgeye zarar verdiği konusunda BM özel temsilcisi Mistura ile hemfikir ve kendini Batı koalisyonu ile ittifak yapabilecek konumda gördüğünü" kaydederek şöyle devam etti:

"Esed, Batı'nın kendisini (ve İran'ı) muhatap alan her girişimine olumlu yanıt verecektir. Hele kendisinin bilgisi dahilinde atılacak adımlar olursa büsbütün İŞİD ve Özgür Suriye Ordusu'na karşı Batı ile ittifak içinde hissedecektir. Esed, şartsız ateşkese her zaman evet diyecektir, ateşkes silah bırakma değil tabii..."

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Birleşmiş Milletler (BM) Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Halep'teki savaşı "dondurmak" için sunduğu girişiminin üzerinde incelenmeye ve çalışılmaya değer olduğunu söylemişti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Esed'den 'Batılılar Nezdinde Muhatap Alınma Adımı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement