Esir Suriye Askeri: 700 Rus Askeri Savaşıyor - Son Dakika
Güncel

Esir Suriye Askeri: 700 Rus Askeri Savaşıyor

Bayırbucak bölgesindeki çatışmalarda esir alınan Suriye askeri, kentin sahil cephesinde yaklaşık 700 Rus askeri bulunduğunu ve ağır silahlar kullandığını söyledi.

05.02.2016 13:25  Güncelleme: 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin Lazkiye kentinin kırsalında yer alan Bayırbucak bölgesindeki çatışmalar sırasında esir alınan Suriye askeri R.Y, kentin sahil cephesinde yaklaşık 700 Rus askeri bulunduğunu ve ağır silahlar kullandığını belirtti.

"RUS, İRAN VE HİZBULLAH ASKERLERİ VAR"

Bayırbucak bölgesindeki Tel el-Asır çatışmalarında iki ay önce Sultan Abdülhamit Han Tugayı'na esir düşen R.Y., konuştu. Türkmendağı'nda Rus, İran ve Hizbullah askerleri bulunduğunu söyleyen R.Y., Rusların daha ziyade Zaha ve Cebel Ahmar (Kızıldağ) bölgesinde konuşlandığını vurgulayarak, "Lazkiye sahil cephesinde yaklaşık 700 Rus askeri var" dedi.

"AĞIR SİLAHLARI RUS ASKERLERİ KULLANIYOR"

Suriye askeri şunları kaydetti: "Ruslar, muhalif bölgelere ağır silahlarla saldırıyor. Ruslar, genellikle Türkmendağı'nda muhaliflere karşı uçak, tank ve roketler kullanıyor rejim ise piyade olarak sahada yer alıyor. Ağır silahları Ruslar kullanıyor. Diğer milisler ise kuşatmalarda cephe hatlarında bulunuyor. Esad güçleri, Sünni askerleri cephe hatlarına alırken İran, Irak ve Hizbullah milisleri de onların arkasındaki hatlarda bekliyor."

"PERS DEVLETİ KURMAK İÇİN SURİYE'DELER"

Türkmendağı'nda en çok Hizbullah ve İran askerlerinin olduğundan söz eden asker, "Bu askerleri İran, hava yolu kullanarak Lazkiye Havaalanı'na getiriyor. İran ve Rusya, Lazkiye sahillerinde bulunan petrol için de Suriye'ye önem veriyor. İran savaşmak için Irak ve Afganistan'dan paramiliter Şii güçler getiriyor. İran, Şam'daki Seyyide Zeynep ve Rukiyye türbelerini korumak için değil buraya Pers devletini kurmak için geliyor."

"İSLAMİ USÜLLERE GÖRE İLGİLENİYORLAR"

R.Y, yaklaşık iki aydan bu yana Türkmenlerin yanında olduğunu anlatarak sözlerini, "Burada Türkmenler beni ne dövdüler ne de işkence etti. Eğer rejimin eline düşen bir muhalif olsaydı, rejim önce işkence eder sonra öldürürdü. Türkmenler, benimle İslami usüllere göre ilgileniyor. Benim yeme içmemi sağlıyor, bir de günde bir paket sigara veriyor. Türkmenler beni ailemle bir iki defa telefonla da görüştürdü" şeklinde tamamladı.

Esir Suriye Askeri: 700 Rus Askeri Savaşıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Esir Suriye Askeri: 700 Rus Askeri Savaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • gümmm: nusayriler ve aleviler,,türkmenlerden biraz insanlik ögrensinler,,onlar olsa yakaladiklari bir sünniyi döve döve katlederlerdi,,aradaki farki görün ey alewiler. 26 22 Yanıtla
  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement