Esad Zulmünden Kaçan İş Adamı İstanbul'un Kalbini İstiyor - Son Dakika
Güncel

Esad Zulmünden Kaçan İş Adamı İstanbul'un Kalbini İstiyor

İstinye arsasının ihalesinde en yüksek teklifi veren şirketin başındaki Muhammed Moataz El Hayat'ın 2011 yılında Esad zulmünden kaçarak Katar'a yerleştiği ortaya çıktı.

04.03.2015 09:05  Güncelleme: 09:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emlak Konut'a, İstinye'deki arazi ile ilgili 1.2 milyar lira teklif, Suriyeli işadamı El Hayat'tan geldi. Esad'a karşı muhalifleri desteklediği için Suriye'den ayrılmak zorunda kalan UrbaCon'un sahibi El Hayat, Katar'a yerleşti

Emlak konut'un 1 milyar lirayı aşkın bedelle Özelleştirme İdaresi'nden satın aldığı 158 dönümlük İstinye arsasının ihalesinde dün ilk oturum yapıldı. 'İstanbul Sarıyer İstinye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'ne 8 grup teklif verirken, Türk tekstil firması Akayteks ile ortak ihaleye giren Katar merkezli UrbaCon Trading and Contracting (UCC) firmasının şirket payı olarak emlak Konut'a verdiği 1.2 milyar lirayı bulan yüksek teklifi dikkat çekti.
UCC firması, özellikle Katar başta olmak üzere konut, otel, stadyum, endüstri yapılarının müteahhidi olarak öne çıkıyor. Ancak şirketin başka bir hikâyesi var.

SURİYE'DE MAL VARLIKLARINA EL KONDU

Habertürk'ün haberine göre; UrbaCon Trading & Contracting (UCC) şirketinin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Muhammed Moataz El Hayat yürütüyor. UrbaCon, El Hayat'ın 17 şirketinden bir tanesi olarak öne çıkıyor. Genelde taahhüt işleri yapan şirketin Suriye, Katar ve Fas'ta işletmesini sürdürdüğü bazı yapıları da bulunuyor. 2011'de Suriye'deki olayların ardından El Hayat, Esad karşıtı muhaliflerin yanına geçti. Bunun üzerine Esad rejimi El Hayat ve ailesinin bütün malvarlıklarına el koydu. El Hayat bu tarihten sonra ülkesini terk etti ve şu anda bütün girişimlerini yönettiği Katar'a yerleşti. El Hayat ülkesindeki Esad karşıtı mücadeleyi de uzaktan destekliyor. Engineering News Record Dergisi'ne göre dünyanın en büyük 250 müteahhidi arasında UCC 184'üncü sırada bulunurken, şirketin yıllık geliri 1.1 milyar dolar olarak ölçülüyor.

İŞTE TEKLİFLER...

Bu arada dün yapılan ihalenin ilk turunda arsa satışı karşılığı toplam gelir bakımından en fazla teklifi 3 milyar lira gelir ile Tahincioğlu Grubu verdi. Arsa satışı karşılığı şirket payı gelir oranı bakımından en yüksek teklif ise yüzde 51 ile UrbaCon'dan geldi. Arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak ise yine UrbaCon'un teklifi 1.2 milyar lirayı buldu. Emlak Konut'tan yapılan açıklamada "İhalenin Pazarlık - Açık Artırma bölümünü içeren 2. oturumu ileriki bir tarihte yapılacak olup, isteklilere ihalenin 2. oturum tarihi ve saati yazı ile bildirilecektir" denildi.

8 TEKLİF GELDİ ARSA ŞİMDİDEN DEĞER KAZANDI

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum 35 grubun şartname aldığını ancak kendilerine 8 teklifin geldiğini söyledi. Emlak Konut olarak mülkiyeti Hazine'ye ait İstinye arazisini 1 milyar liranın üzerinde değerle aldıklarını, gelen tekliflere bakıldığında arazinin şimdiden değer kazandığını ifade eden Kurum, "İhalenin açık artırmalı kısmını gelecek hafta yapmayı hedefliyoruz. Rakam ondan sonra netleşir" dedi.

AVM DEĞİL TURİZM TESİSİ YAPILACAK

İhaleye çıkan arazi, 6 parselde toplam 158 bin 497 metrekare büyüklüğe sahip. Arsada, turizm tesis alanı ve park alanı olarak yapılaşmaya izin veriliyor. Buna göre, imar planında belirtilen alanlarda yaklaşık 48 bin metrekarelik alan park olarak ayrılacak. Proje kapsamında toplam 108 bin 700 metrekarelik inşaat yapılması planlanıyor. Daha önce AVM yapılacağı gündeme gelen arazi ile ilgili Emlak Konut'tan yalanlama gelmişti.

MAKSİMUM 3 KATLI OLACAK

Emlak Konut'tan yapılan açıklamada projenin silueti bozmayacağı ve maksimum 3 kat olacağı bildirilmişti.


Esad Zulmünden Kaçan İş Adamı İstanbul\'un Kalbini İstiyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Esad Zulmünden Kaçan İş Adamı İstanbul'un Kalbini İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (27)

  • ALOS: TOPLA TÜFEKLE ALAMADIKLARI İSTANBULU PARAYA TAPAN BİR İKTİDAR TARAFINDAN PARSEL PARSEL SATILARAK EMELLERİNE ULAŞMAK İSTEYENLERİN DEĞİRMENİNE SU VERİLMEKTEDİR. 25 4 Yanıtla
  • Melda: Bu kadar değerli arazileri neden yabancılara satıyorsunuz, yeter artık bu kadar toprak kaybı yeterBu vatan karış karış satılıyor 21 2 Yanıtla
  • Türkoğlu Kars: Araplar bizim kardeşimizdir Avrupalılar ve kürtler almasın yeterli 4 18 Yanıtla
  • çubuklu: demkki esad böyle mikropları kırıyormuş. 10 7 Yanıtla
  • Suriyeli İstemiyoruz: Suriyeli İş Adamı madem bu kadar zengin ülkene geri dön, İstanbul sokaklarında yalın ayak soğuk havada dilenen Suriyelileri de al hep birlikte ülkenize dönün. . . Sizi Ülkemizde İstemiyoruz. 13 3 Yanıtla
  • ALOS: NE GARİP BİR ÜLKE HALİNE GELDİK. HER KARIŞINDA ATALARIMIZIN KANININ BULUNDUĞU TOPRAKLARIMIZ PARAYI HER ŞEYDEN DAHA DEĞERLİ GÖREN ŞIMARIK VE SOYTARILAR TARAFINDAN ÜLKEMİZ LİME LİME YABANCILARIN ELİNE GEÇMEKTE 13 3 Yanıtla
  • ALOS: ARAPLAR PETROLÜ BİTİRECEK GELİP TÜRKİYE YE YERLEŞECEK, BİZDE PETROLÜ BİTMİŞ ARABİSTAN ÇÖLLERİNDE KENDİMİZE YER ARAYACAĞIZ, SATIN VATAN TOPRAKLARINI BABANIZIN MALIDIR. 13 2 Yanıtla
  • raskoln: başımıza ikinci israil çıkacak bu gidişle bu nedir ya araplara sata sata sata gün gelcek buralar bizim biz bağımsızlığımızı ilan ediyoruz diyip topraklarımıza çökecek aynı filistinde olduğu gibi 13 1 Yanıtla
  • bankaci: Kesin turgev paravanina en az bir yuz milyon dolarda bu atmistir. 11 2 Yanıtla
  • İSTANBULLU 1453: Sat gistin zetan snein dğeil ükle. Grücisatndan glmesin. Pek önmei yok snein için. Ama ALLAH hesıbanı sroar. 8 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı
    02:26 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı

    İstanbul'da yüzlerce taksici, gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na cenazeyi getirdi ve güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    02:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok
    02:08 İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ta meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durum olmadığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların saha taramalarına devam ettiğini belirtti ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.


Advertisement