Esad: Suriye'de Ordu Üstünlüğü Sağladı - Son Dakika
Dünya

Esad: Suriye'de Ordu Üstünlüğü Sağladı

Esad: Suriye\'de Ordu Üstünlüğü Sağladı

Suriye'de üç senedir devam eden iç savaşla ilgili açıklama yapan Esad, mücadelede rejim yanlısı ordunun üstün olduğuna dikkat çekti.

14.04.2014 08:52  Güncelleme: 09:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye'de üç senedir devam eden iç savaşın dönüm noktasında olduğunu belirterek, rejimin üstünlüğü sağladığını savundu.

150 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Suriye askerlerinin son birkaç aydır Lübnan sınırındaki muhaliflerin elindeki bölgelerde kontrolü sağladığı yönünde haberler geliyor. Şu ana kadar Suriye iç savaşında 150 bin kişi hayatını kaybetti, milyonlarca kişi de ülkeyi terk etti.

"SAVAŞTA SURİYE ORDUSU ÜSTÜN"

BBC Türkçe'nin haberine göre, Şam Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada Esad, Suriye'deki iç savaşın şu an dönüm noktasında olduğunu söylerken, "Terörizme karşı savaş" olarak nitelendirdiği mücadelede Suriye ordusunun üstün olduğunu öne sürdü. Geçtiğimiz aylarda kuzey-güney ana yolunda kontrolü ele geçiren Suriye ordusu muhalifler ve ana ikmal noktası ile arasındaki bağlantıyı kesmişti. Esad'ın devlet başkanlığı seçimlerinde üçüncü kez adaylığını önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor.

GÖREVİNİ BIRAKMAYA NİYETİ YOK

BBC'nin kıdemli dış politika editörü Lyse Doucet'e göre Batı ve Arap ülkelerinin desteklediği muhalefetin çağrısına karşın Esad'ın açıklamaları görevini bırakmaya niyeti olmadığını gösteriyor. Öte yandan insan hakları gruplarına göre Suriye hava kuvvetleri Şam yakınlarında dün akşam saatlerinde hava saldırısı gerçekleştirdi.

SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

Muhalifler, Duma'daki saldırılar sonrasında 20 kişinin öldüğünü söylüyor. Suriye resmi haber ajansına göre ise Şam merkezine yönelik gerçekleştirilen hava topu saldırısında bir kişi öldü 20 kişi ise yaralandı. Cuma günü, Suriye ordusu ve muhalif güçler, birbirlerini Kefr Zita kasabasında yeni bir kimyasal saldırı gerçekleştirmekle suçlamıştı.

Cuma günkü saldırı sonrasında iki kişi ölmüş onlarca kişide yaralanmıştı. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında gerçekleştirilen kimyasal saldırıda ise yüzlerce kişi ölmüştü.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Esad: Suriye'de Ordu Üstünlüğü Sağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • nacar: batı suriye,deki ölümler için ve mısır,daki idamlar filistindeki işgaller için demokrasi demeyen batı türkiye,deki twitter,i ve youtube,yi daha çok önemsiyor.idolojisi gözünü kör etmiş vatandaş bu gerçegi gör batının demokrasi anlayışı bu.. 15 4 Yanıtla
  • Sade vatanda_: PKK'NIN KOMÜNISTLER İN FAŞISTLER İN ÇETELERIN HEDEFI AKPARTI.....BU KARANLIK ZİHİNLER BÜYÜK GÜÇLÜ TÜRKIYE CUMHURIYETINDE ZAVALLI VATANSIZ İKİ AYAKLI YARATIKLARDIR 6 10 Yanıtla
  • eno: nalet olsun esad sana 5 11 Yanıtla
  • SOĞAN ZAMBUTU: BİRAZ DAHA BİRBİRLERİNİ ÖLDÜRSELERDİ YAVVV... NE KADAR TEMİZLENSELER O KADAR İYİ.. ENİNDE SONUNDA MUHALİFLER VEYA ESAD KİM OLURSA OLSUN ROJAVAYI BÜYÜK BİR SAVAŞ BEKLİYOR...ELHAMDULİLLAH PYD GERİLLALARI MEVZİLENMİŞ VE HAZIRLIKLI DURUMDA.. AMA ONLAR NE KADAR BİRBİLERİNİ ÖLDÜRSELER O KADAR İYİ... 2 13 Yanıtla SOĞAN ZAMBUTU: BİZİM KİNİMİZ BİZE DÜŞMANLIK EDENLERE....BİZİM HAKKIMIZDA KÜRT İRADESİ HAKKINDA KİM NE DÜŞÜNÜYOR TEMENNİDE BULUNUYORSA ALLAH HEPSİNİN BELASINI VERSİN...BİZ SADECE BİZE DÜŞMANLIK EDENE DÜŞMANIZ..KÜRTLER KİME KİŞ DEDİ Kİ ŞİMDİYE KADAR İŞİN İÇİNDE KÜRT OLUNCA ESAD MUHALİF TÜRKİYE SURİYE İRAN HERKES BİR OLUYUOR..ROJAVADA KÜRTLER KENDİ KADERLERİNİ TAYİN ETME KENDİ BAŞLARININ ÇARESİNE BAKMA DIŞINDA NE YAPTILAR Kİ TÜRKİYE SURİYEDE KÜRTLERE KARŞI EL KAİDEYİ BİLE DESTEKLEMEKTEN GERİ DURUMUYOR.. BİZ ŞU ANKİ DURUMU ALLAHIN ADALETİ OLARAK GÖRÜYOR VE ALLAHIN ADALETİNE SIĞINIYORUZ... 0 0 Sade vatandaş: VATANSIZ DOGDUNUZ VATANSIZ CEHENNEME GİDECEKSINIZ 0 0 aydın: inşallah o rojovanızda aynen halep gibi humus gibi taş üstünde taş, baş üstünde baş kalmaz... 0 0
  • PERÇİN: 'Zulüm ile abad olanın akibeti berbad olur' Yunus Emre. 9 4 Yanıtla
  • HELALZADE: Şimdi özüne bakıldıgında Esad masum halkının bir şekilde ölümüne yol açıyor Fakat eğer halk gitmesini istese önünde rusya,iran bile duramazdı şöyle bir durum var ABD zamanında Irak'a girip dogal kaynaklarını çalma girişimini şimdi Suriye'de sürdürüyor ve ülkemiz bu konuda malesef destek saglıyor yani Suriye'de kan akmasında sadece sorumlu Ordu degildir orda Cihat'ın anlamını bilmeyenler Cihat adı altında kafa kesiyorlar ben buna karşıyım İslam Hoşgörü dinidir diyiceksin ama Bir başka Müslümanın kafasını keseceksin işte tam bu noktada şöyle bir düşünce devreye giriyor ''Mükemmel olan İslamdır'' Müslümanlar değil 11 0 Yanıtla SOĞAN ZAMBUTU: EVET KARDEŞ HAKLISIN.. YALNIZ O BİRBİRLERİNİN KAFASINI KESEN MÜSLÜMANLAR DİĞERİNİ MÜSLÜMAN OLMAMAKLA SUÇLUYOR. HATTA KAFİR FİLAN İLAN EDİYOR.. TIPKI 30 KÜSÜR YIL BOYUNCA DEVLETİN PKK DİYE KÜRTLERİ ÖLDÜRMEYE ÇALIŞTIĞI VEYA ÖLDÜRDÜĞÜ GİBİ... 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.


Advertisement