Esad, Genel Af Kararını Onayladı - Son Dakika
Dünya

Esad, Genel Af Kararını Onayladı

Esad, Genel Af Kararını Onayladı

Suriye'de Cumhurbaşkanlığı koltuğuna 3'üncü kez oturan Beşar Esad, ilk iş olarak "genel af" ilan etti.

09.06.2014 16:31  Güncelleme: 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de Cumhurbaşkanlığı koltuğuna 3'üncü kez oturan Beşar Esad, ilk iş olarak 09 Haziran 2014 tarihinden önce işlenen suçlar için genel af öngören 2014/22 sayılı yasama kararını onayladı.

İDAM CEZALARI AFFEDİLECEK

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad bugün, 09 Haziran 2014 tarihinden önce işlenen suçlar için genel af öngören 2014/22 sayılı yasama kararını onayladı. Yasama kararı gereğince idam cezası işlenen suça göre ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezası ya da ömür boyu tutukluluk cezasına dönüşürken, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası ise ağırlaştırılmış 20 yıl hapis cezasına dönüşüyor.

FİRARİLER TESLİM OLUNCA FAYDALANABİLECEK

Yasama kararı aynı zamanda tedavisi olmayan hastalığa yakalanan ya da yetmiş yaşını tamamlayan mahkumların tüm cezalarının da affedilmesini öngörüyor. Yasama kararı maddelerinde genel aftan kimlerin faydalanacağı ya da kimlerin faydalanamayacağını açıklarken, firari yada kanun kaçaklarının ancak teslim olmaları halinde faydalanabileceklerini belirtiyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Esad, Genel Af Kararını Onayladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • deniz ayyıldız: 2:191 - Onları nerede yakalarsanız öldürün ve sizi çıkardıkları yerden onları çıkarın. O fitne, öldürmeden daha şiddetlidir. Yalnız Mescid-i Haram yanında onlar sizinle savaşmadıkça siz de onlarla savaşmayın. Fakat sizi öldürmeye kalkışırlarsa, hemen onları öldürün. Kâfirlerin cezası böyledir. 2 1 Yanıtla
  • TİKA, Afganistan'daki yetimhanelerde iftar programı düzenledi
    16:49 TİKA, Afganistan'daki yetimhanelerde iftar programı düzenledi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzey vilayetlerindeki yetimhanelerde iftar programı düzenledi. Afganistan'ın kuzey vilayetlerinde bulunan 6 yetimhanede 1000 yetim için iftar programı düzenlendi. Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosluğu ve TİKA tarafından hazırlanan hediye paketleri de dağıtıldı.

  • 22 yaşındaki hamile fenomen Sofia Amorim, dang ateşine yenik düştü
    16:47 22 yaşındaki hamile fenomen Sofia Amorim, dang ateşine yenik düştü

    22 yaşındaki hamile fenomen Sofia Amorim, Brezilya'da dang ateşi nedeniyle hayatını kaybetti. Hamileliğinin yedi ayındayken çoklu organ yetmezliğinden ölen Sofia'nın ölümü, ailesini, arkadaşlarını ve takipçilerini derin bir üzüntüye boğdu. Dang ateşi vakalarının artışı, Brezilya'daki sağlık yetkililerini endişelendiriyor.

  • Madagaskar'da Gamane Kasırgası: Ölü sayısı 18'e yükseldi
    16:38 Madagaskar'da Gamane Kasırgası: Ölü sayısı 18'e yükseldi

    Hint Okyanusundaki ada ülkesi Madagaskar'da etkili olan Gamane Kasırgası sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e yükseldi. Ayrıca 3 kişi yaralandı ve 4 kişi kayboldu. Kasırga nedeniyle 20 binden fazla kişi yerinden oldu ve şiddetli yağışlar sele yol açtı.

  • DUP Lideri Jeffrey Donaldson Cinsel Taciz Suçlamaları Nedeniyle İstifa Etti
    16:29 DUP Lideri Jeffrey Donaldson Cinsel Taciz Suçlamaları Nedeniyle İstifa Etti

    İngiltere (Demokratik Birlik Partisi) DUP lideri Jeffrey Donaldson, beklenmedik cinsel taciz suçlamaların ardından istifa etti. Parti, Jeffrey'nin başkanlığının yargı sürecinin sonucuna kadar askıya alındığını ve geçici parti lideri olarak Gavin Robinson'un atandığını duyurdu.

  • Brezilya'da 33 Katlı Bir Binada Yangın Çıktı
    16:26 Brezilya'da 33 Katlı Bir Binada Yangın Çıktı

    Brezilya'nın Recife kentinde inşaat halindeki 33 katlı bir binada çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangının binanın en üst katında başladığı ve tüm binayı sardığı belirtilirken, çevredeki binaların alevlerin yayılma riski nedeniyle tahliye edildiği bildirildi. Yangının kısa devre nedeniyle çıktığı düşünülüyor.

  • Tom Cruise'un eski eşinin röportajı ilişkiyi sonlandırdı
    16:15 Tom Cruise'un eski eşinin röportajı ilişkiyi sonlandırdı

    Tom Cruise'un sosyetik Rus sevgilisi Elsina Khayrova ile ilişkisi sona ermesine rağmen, eski eşi Dmitry Tsetkov'un verdiği röportajın ilişkiyi sonlandırdığı iddia ediliyor. Cruise'un ekibi röportajın yayılmasından rahatsızlık duyuyor ve Cruise'un çekimlerde olduğu için eski eşinin olumsuz açıklamalarıyla uğraşmak istemediğini belirtiyor. Khayrova'nın ilişkinin tekrar alevlenmesi konusunda umutlu olduğu söyleniyor.

  • Rusya Müslümanları, terör saldırısında hayat kurtaran gençleri ödüllendirdi
    16:07 Rusya Müslümanları, terör saldırısında hayat kurtaran gençleri ödüllendirdi

    Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi, Moskova'da düzenlenen terör saldırısında 100'den fazla kişiyi kurtaran 15 yaşındaki Müslüman genç İslam Halilov'u Rusya Müslümanları 'Hizmet Madalyası' ile ödüllendirdi. Halilov, teröristlerin saldırı düzenlediği konser salonunda insanları tahliye ederek hayatlarını kurtarmıştı.

  • İngiltere'de bağışlanan cesetler kozmetik eğitimde kullanılıyor
    15:48 İngiltere'de bağışlanan cesetler kozmetik eğitimde kullanılıyor

    İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS), bağışlanan cesetlerin başlarının kesilerek, doktorlara ve diş hekimlerine kozmetik işlemleri öğretmek için kullanıldığını ortaya çıkardı. Bu uygulama, bağışçıların son isteklerinin saygı görmemesiyle eleştiriliyor ve etik kuralların ihlal edilmesine yol açıyor.


Advertisement