Esad'dan Türkiye ve Erdoğan Hakkında Ağır Sözler - Son Dakika
Güncel

Esad'dan Türkiye ve Erdoğan Hakkında Ağır Sözler

ABD'de yayımlanan Foreign Affairs dergisine röportaj veren Suriye Devlet Başkanı Esad "Erdoğan, El Kaide'nin temeli olan Müslüman Kardeşler ideolojisine bağlı" dedi.

26.01.2015 13:38  Güncelleme: 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD'de yayımlanan Foreign Affairs dergisine verdiği röportajda, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ağır suçlamalar yöneltti.

"ERDOĞAN, MÜSLÜMAN KARDEŞLER İDEOLOJİSİNE BAĞLI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "El Kaide'nin yuvası olarak tanımladığı Müslüman Kardeşler ideolojisinin destekçisi" olmakla itham eden Esad, ABD'li gazeteci Jonathan Tepperman'ın "Kişisel olarak bir dönem çok yakın ilişkileriniz olan Erdoğan'ı mı suçluyorsunuz" sorusuna şöyle yanıt verdi: "Evet. Çünkü El Kaide'nin temeli olan Müslüman Kardeşler ideolojisine bağlı. Bunlar 20'nci yüzyıl başlarında şiddet içeren siyasal İslam'ı teşvik eden ilk siyasi İslamcı organizasyon. O da bu değerlere sıkı sıkıya inanıyor. Fanatik. Bu nedenle de IŞİD'e destek veriyor. Yaşananların kişisel sorumlusu o."

"TÜRKİYE'DEN DESTEK ALIYORLAR"

Suriye'deki muhaliflerin bilhassa Türkiye'den destek gördüğünü iddia eden Esad, "Dış destek olmasa, diyelim ki Suriye içinde destek var ve yeni teröristler çıkıyor, onları yenmek hiç sorun değil. Bugün bile askeri olarak hiçbir sorunumuz yok. Problem şu ki bilhassa Türkiye'den sürekli destek alıyorlar" dedi.

Suriye Devlet Başkanı, bu konuda en çok endişe duyduğu ülkenin Türkiye olduğunu da sözlerine eklerken, şöyle konuştu: "Suudi Arabistan ve Katar da teröristlere destek veriyor, ama Türkiye üzerinden."

"ABD, Türkiye'nin El Kaide'ye desteğini kesmek için baskı yaptı mı" sorusunu ise "Hayır" diye yanıtlayan Esad, Şam'ın uzun süredir Türkiye'ye yönelttiği suçlamaları da yineledi. Esad, "Ankara, aralarında IŞİD'in cihatçı rakipleri El-Kaide destekli Nusra Cephesi'nin de bulunduğu isyancı gruplara destek verdi" iddiasında bulundu.

"OBAMA'YA SORMAK İSTERİM..."

Esad, muhabirin "Bugün Başkan Obama'ya bir mesaj yollayabilseniz, bu ne olurdu" sorusuna da şöyle yanıt verdi: "Bence normal olan dünyadaki herhangi bir yetkiliden halkının çıkarları için çalışmasını istemek. Bir Amerikalıya sormak istediğim şu: 'Bizim ülkemizdeki, bölgemizdeki teröristleri desteklemekten kazancınız ne? Birkaç yıl önce Mısır'da ve başkaca ülkelerde Müslüman Kardeşleri destekleyip de ne kazandınız? Erdoğan gibi birine destek vermekle ne kazandınız?"

"EL KAİDE HAVA KUVVETLERİ" ESPRİSİ

Esad, 18 Ocak'ta Lübnan Hizbullahı militanlarının ve İran Devrimci Muhafızlarının bir kumandanının öldürüldüğü saldırı nedeniyle İsral'i de eleştirdi. İsrail'in "Müdahale, Yahudi devletine yapılacak bir saldırıyı önlemek için gerçekleştirildi" açıklamasını "bahane" olarak değerlendiren Esad şunları söyledi: "İsrail'e Golan Tepeleri'nden 1974'teki ateşkesten beri hiçbir operasyon yapılmadı."

Esad, İsrail'le ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: "İsrail, Suriye'de isyancıları destekliyor. Bu çok açık. Çünkü ne zaman bir yerde ilerleme sağlasak, ordunun altını oymak için bir saldırı gerçekleştiriyorlar. Bu nedenle Suriye'de bazıları şöyle bir espri yapıyor; El Kaide'nin hava kuvvetleri olmadığını nasıl söyleyebilirsin? İsrail hava kuvvetleri onların."

Esad\'dan Türkiye ve Erdoğan Hakkında Ağır Sözler
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Esad'dan Türkiye ve Erdoğan Hakkında Ağır Sözler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (43)

  • ahahh: esad belliki tam musluman dusmanisin, merak etme babanin yanina elbet gideceksin er yada gec, orda beraber sicak sicak isinirsiniz 16 61 Yanıtla
  • METİN TETİK: ESAD AZ BİLE SÖYLEMİŞ; BU GÜN CUMHURBAŞKANLIĞINDA OTURAN ZAT YETMİŞYEDİ MİLYON İNSANIN TELEVİZYONDA TAAA GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA (DİNDAR VE KİNDAR GENÇLİK YETİŞTİRECEĞİZ) DİYE KİNLENİYORDU. VE UYGULUYOR DA. DERİN ENDİŞELERİM GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR. BU ZAT AVRUPA BİRLİĞİNE DE DİNİNİ VE DİNDAR GENÇLİĞİNİ DAYATIYOR. SON CÜMLESİNİ UNUTMAYIN ((EY AVRUPA, SİZE YALVARMIYORUZ, GÜCÜMÜZLE VE DİNİMİZLE BİRLİĞE GİRECEĞİZ. . )) ÇOK AMA ÇOK ENDİŞELİYİM. 21 50 Yanıtla
  • YAVUZ SULTAN: ULAN DİNSİZ İMANSIZ , MİLYONLARCA ÖLEN ÇOCUĞUN KADININ İNSANIN NASIL VERECEKSİN HESABINI , NASIL ÖLECEĞİNİ ÇOK MERAK EDİYORUM, SEN VE SENİN GİBİ İNSANLARA SENİ SAVUNANLARA ALLAHIN LANETİ ÜZERİNE OLSUN, 30 20 Yanıtla
  • asi: Esatin dedigi her kelimesinin altina ben ve tüm dünya imzasini atar cok dogru konusuyor 38 8 Yanıtla
  • döşemeci geldi: Esadın itleri yorumlarda nasılda havlıyor vatansız hain köpekler 28 16 Yanıtla
  • Pirsultan: Dogru lafa yorum yok adam kendini sultan zanediyor ama bilmedigi bi sey var O DA HIRSIZDAN N SULTAN N DE HIC BI NANE OLMAZZZZ...... 19 17 Yanıtla
  • Can: Helal olsun adama devrilmedi. . Irak a yaptığınız gibi yıkamadınız. . Sonuna kadar ülkesini savundu. . Ha ülkesini savunuren günahsız insanlarıda öldürdü. . Ama bunu yapmasının nedeni ülkesine yapılan uluslararası darbe girişimi idi. . Ben Esad a saygı duyuyorum kaçmadığı ve ülkesi için sonuna kadar savaştığı için. . Amerika da anladı zaten neyin ne olduğunu. . 21 12 Yanıtla
  • KASIMPAŞALI: ASLANIMM BE ESADD SEN Bİ TANESİN. . . . KEŞKE TAYYİPİN YERİNDE SEN BİZİM ÜLKEYİ YÖNETSEYDİN. . . SEN GERÇEK BİR ''DÜNYA LİDERİSİN'' ESAD BAŞKAN 18 15 Yanıtla
  • ANIL ÇETİNER: zamanında pkk ya yaptığın desteğe say piss katil suan bıle orgutun yarısından coğu surıyelı 21 11 Yanıtla
  • özy: Sen bizi yönetenleri tanıdın da biz Türk milleti olarak tanıyamadıkkkkkkk yazık bize 25 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Sıfır atıktan kedi evi yaptı, Isparta birincisi oldu
    20:00 Sıfır atıktan kedi evi yaptı, Isparta birincisi oldu

    Isparta'nın Eğirdir ilçesindeki 7. sınıf öğrencisi Harun Aydemir, sıfır atıktan yaptığı kedi evi ile Atıktan Sanata İleri Dönüşüm yarışmasında Isparta birincisi oldu. Aydemir, projenin amacının atık üretimini azaltmak, geri dönüşümü teşvik etmek ve çevreye duyarlılık konularında farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.

  • Geri dönüşüm tesisinde korkutan yangın
    19:58 Geri dönüşüm tesisinde korkutan yangın

    Tekirdağ Çorlu'da bulunan bir geri dönüşüm tesisinde çıkan yangın, Ergene ilçesinden de görüldü. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına almaya çalışıyor.

  • Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
    19:57 Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı

    Aydın'ın Germencik ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 mahallede düzenlediği operasyonda uyuşturucu madde ve para ele geçirdi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve 3 kişi tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Akkuyu NGS'de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı
    19:55 Akkuyu NGS'de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı

    Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu NGS inşaatında çalışan işçiler, taşeron firmanın maaş ödemediğini ileri sürerek eyleme başladı. İşçiler bugün de iş bırakma eylemlerine devam etti ve firma yetkililerinin de olduğu bazı araçları taşladı.

  • VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi
    19:54 VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi

    Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi 18. hafta erteleme maçında VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yenerek galibiyet elde etti. Maçın setleri 17-25, 25-21, 31-29, 14-25 ve 5-15 şeklinde sonuçlandı.

  • TEİS Genel Başkanı: Mide ilaçlarına ilişkin karar eşdeğer ilaç kavramını ve yerli ilaç üretimine olan güveni sarsacak
    19:51 TEİS Genel Başkanı: Mide ilaçlarına ilişkin karar eşdeğer ilaç kavramını ve yerli ilaç üretimine olan güveni sarsacak

    Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun mide ilaçlarına ilişkin kararıyla ilgili, 'Tasarruf amacı ile yapıldığı iddia edilen bu uygulamalar, eşdeğer ilaç uygulamasını, dolayısıyla da eşdeğer ilaç kavramını ve yerli ilaç üretimine olan güveni sarsacak yanlış uygulamalardır' dedi.


Advertisement